به گزارش خبرگاری شبستان از بجنورد، هادی منتظری، عضو کانون مدرسان موسیقی ایران و یکی از داوران این جشنواره در این کارگاه که با حضور هنرمندان و علاقه مندان حاضر در این جشنواره در محل تالار آفتاب کمپ پتروشیمی بجنورد برگزار شد، با اشاره به اینکه در موسیقی مقامی و نواحی باید اصالت های موجود حفظ شود، اظهار داشت: هنرمندان جوان برای نوآوری در این حوزه باید با تکیه بر اصالت های آن گام بردارند تا لطمه ای به این نوع موسیقی وارد نشود.
وی از متولیان حوزه فرهنگ و هنر استان خراسان شمالی خواست تا با برگزاری کلاس های آموزشی به شکل گروهی نسبت به شناسایی استعدادهای موجود گام بردارند.
وی ادامه داد: این اتفاق بستر را برای حرکت درست هنرمندان جوان در حوزه موسیقی مقامی و از بین رفتن بسیاری از آسیب ها میسر می کند.
هوشنگ جاوید، پژوهشگر موسیقی نواحی کشور و یکی دیگر از داوران این جشنواره نیز در این کارگاه با اشاره به تفاوت دوتار نوارزی در مناطق مختلف خراسان شمالی، اظهار داشت: هنرمندان پیشکسوت امروز باید این تفاوت ها در کنار آهنگ های به یادگار مانده از گذشتگان را به هنرمندان جوان بیاموزند.
وی با انتقاد از ژست های نادرست برخی از هنرمندان جوان در حین اجرا گفت: این موضوع از جمله آسیب های است که از طریق رسانه به این حوزه وارد شده است در حالی که موسیقی با روح معنویت آمیخته است و باید معنویت در آن حفظ شود.
وی به نوآوری های انجام گرفته در حوزه موسیقی مقامی در سال های اخیر در بحث گروه نوازی اشاره کرد و اظهار داشت: متأسفانه نوآوری های امروز فنی و علمی نیست و برای نوآوری باید اندیشه و اصالت موجود حفظ شود.
یادآوری می شود؛ نخستین جشنواره موسیقی نواحی خلیج فارس در خراسان شمالی امشب؛ یک شنبه 8 اردیبهشت ماه جاری با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان می دهد.
پایان پیام/
نظر شما