هنرمندان با خلق آثار هنری نام خلیج فارس را ماندگار کنند

سرپرست مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنرمندان با خلق آثار بسیار زیبایی که برای نسل آینده و فعلی برجای می گذارند، می توانند نام خلیج فارس را ماندگار کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، اصغر امیرنیا، سرپرست مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز (8 اردیبهشت) در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی خوشنویسی خلیج فارس که در فرهنگسرای بانو حضرت زهرا (س) برگزار شد، بیان کرد: خلیج فارس برای ما ایرانیان تنها به عنوان یک مکان جغرافیایی نیست، بلکه قطعه ای از بهشت برین ایران است که در سالیان متمادی نامش در اطلس تاریخ می درخشد.
 

وی ادامه داد: زمانی که تاریخ را ورق می زنیم، تاریخ نویسان نام خلیج فارس را در نوشتار خود و نقشه ها قید کرده اند، بنابراین اثبات خلیج فارس مشکل نیست؛ البته با وجود اسناد تاریخی که در ایران و جهان وجود دارد بیگانگان تمام تلاش شان بر این است که نام خلیج فارس را از اذهان عمومی خارج کنند و نام دیگری بر آن گذارند.
 

سرپرست مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: این نکته حائز اهمیت است که به جز سرزمین حجاز که مأوای مومنین است، سایر کشورهایی که در حوزه حاشیه خلیج فارس هستند، هیچ جایگاه و پایگاهی ندارند و اکثر آنها بی ریشه و بی اساس هستند و از عربستان به عنوان عربستان سعودی و یا از اردن با عنوان اردن هاشمی نام برده می شود.
 

وی عنوان کرد: در تاریخ نیز می بینیم که پرتغالی ها و انگلیسی ها چندین سال در اینجا خیمه زدند تا نام خلیج فارس را پاک کنند زیرا عقده های بسیاری دارند ولی ملت مسلمان ایران ملت بزرگی است که همواره دنبال صلح و امنیت برای جهانیان بوده است.
 

امیرنیا با اشاره به راه های حفظ و حراست از نام خلیج فارس اعلام کرد: برای حفظ و حراست از نام مبارک خلیج فارس سه راه را می توان مورد توجه قرار داد که یک بحث سیاسی است و سیاسیون دارند کار خود را انجام می دهند و بحث دیگر نظامی است و با توجه به اینکه خلیج فارس پیکره ای از بهشت ایران زمین است ملت ایران اجازه ذره ای تعدی بر این آب را نمی پذیرد.
 

وی تصریح کرد: اقدام دیگر برای حفظ و حراست از نام خلیج فارس، در حوزه هنر است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر ایران جشنواره خلیج فارس را به صورت ملی برگزار کرده است که بخش هنری آن در 14 استان کشور برگزار می شود و هشت بخش آن به بخش تجسمی اختصاص دارد.
 

سرپرست مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ماندگاری نام خلیج فارس به جز برگزاری همایش، به دست هنرمندان صورت می گیرد و با خلق آثار بسیار زیبایی که برای نسل آینده و فعلی برجای می گذارند، می توانند این نام را ماندگار کنند.
 

وی خاطر نشان کرد: هنرمندان با خلق اثر هنری می توانند در این حوزه فرهنگسازی کرده و به جهان نشان دهنده که ایرانیان به نام خلیج فارس حساس هستند و همیشه از آن دفاع می کنند.
 

امیرنیا تصریح کرد: بسیاری افراد آگاهانه و یا ناآگاهانه نسبت به حذف نام خلیج فارس یا به کار بردن نام جعلی آن اقدام می کنند و این هنرمندان هستند که می توانند با ارائه و نمایش آثار در داخل و خارج از کشور، مشت محکم بر دهان کسانی که نسبت به این امر تعرض می کنند، بزنند.
 

وی یادآور شد: هنرمندان در برانگیختن احساسات ایرانیان و ارائه دانش و اگاهی به دیگران بسیار موثر هستند و ابتدا باید این باور والا را در خود به وجود آوردند و در این خصوص فکر و اندیشه کنند و همه ما باید باور داشته باشیم که خلیج فارس ایرانی بوده، هست و خواهد بود و از همه هنرمندان در همه عرصه ها می خواهیم نقش موثری در خلق آثار در جشنواره های مختلف داشته باشند که اینها می تواند جایگاه والای هنر اسلامی را به جهانیان نشان دهد.
 

سرپرست مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: معاونت هنری و مرکز هنرهای تجسمی برای تشویق و ترغیب هنرمندان درصدد است آثاری که مقام نخست را در جشنواره های تجسمی کسب کردند را در شورای خرید مطرح و آنها را خریداری کند.
 

در ادامه معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین اظهار کرد: خلیج فارس به لحاظ موقعیت جغرافیایی و از لحاظ اقتصادی دارای جایگاه ممتاز و با اهمیتی است و دشمنان قسم خورده نظام با شیوه های متعدد سعی داشتند که نام خلیج فارس را تغییر دهند.
 

ابوالفضل طاهرخانی افزود: دشمنان می کوشند که نام خلیج فارس را به گونه دیگری عنوان کنند ولی نام خلیج فارس ماندگار است و ملت ایران همیشه از این عنوان مراقبت کرده و خلیج فارس همیشه خلیج فارس خواهد ماند.
 

پایان پیام/

کد خبر 248124

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha