لاله دستاوردهای ایران اسلامی را از زاویه دوربین ایرانی به تصویر می کشد

اکبر حر گفت: پروژه لاله تجربه‌ای حرفه‌ای واستاندارد برای جذب مخاطب خارجی است که از زاویه دروبین ایرانی دستاوردهای ایران را به تصویر می کشد.

اکبر حر معاونت آموزش و تحقیقات سینمای مستند و تجربی با اشاره به مشکلات این بخش از سینما به خبرنگار شبستان ، گفت: در عرصه سینمای مستند زمانی که مدیریت جدید شروع شد، وضعیت فجیع بود. ما در این دوره از داخل و بیرون مورد تحریم قرار گرفته بودیم. درداخل با ماجرای 88 در عرصه سینمایی این فتنه قوی بود و یک کد با عنوان «دفس» نوشته بود که افرادی را می خواستند وارد سایت سینمای مستند شوند با دیدن آن منصرف می شدند شرایط ناهنجار د مدیریت مشکلات محتوایی در حوزه نقد و نظریه و تحریم جشنواره از دیگر مشکلات ما بود.


وی افزود: با مدیریت جدید و با وجود مشکلات زیاد سه محور ملاک کار ما قرار گرفت. نخست ما تلاش کردیم برخلاف روال قبلی مرکز تألیف را بر ترجمه اولویت دهیم با این نگاه که ما در آثار سینمایی اهل تألیف نیستم و از طرفی ترجمه ما را صاحب دانش نمی‌کند، بلکه ما با تألیف به دانش سینمایی می‌رسیم چنانکه اگر در اسلام این شکوفایی را داریم به تألیف به آن رسیده ام.


حر ادامه داد: در راستای این هدف مرکز گسترش سینمای مستند وتجربی به چاپ کتاب 15 عنوان کتاب اقدام کرد که از این تعداد تنها دو اثر ترجمه بقیه تألیف بود که از جمله کتابهای تالیفی می توان به کتاب تراژدی‌های 4گانه شاهنامه اشاره کرد که در این اثر نویسنده و ابعاد سینمایی تراژدی هایی چون رستم و سهراب، رستم اسفندیار، سیاوش و سودابه و ایرج پرداخته است که کار تحقیق بر روی این اثر که با مشاوره دکتر کزازی نوشته شده چهار سال طول کشیده است که این اثر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب عرضه می‌شود.


وی به دیگر مشکلات این عرصه اشاره کرد و یادآورشد: از دیگرمشکلات عرصه سینمای مستند نداشتن و کمبود پژوهش بود. برای رفع این مشکل شورای پژوهش دوساله است که فعال شده و تمامی آثار در کارهای کوتاه را کارشناسی می‌کنند به شرط تصویر تبدیل به طرح پروژه می‌شود.علاوه به این کار ما به ازای هر موضوع ازیک کارشناسی خبره آن رشته تأیید کتبی می‌گیریم و درحوزه موسیقی نیز با اساتید موسیقی قرار می‌بندیم. قرار و که میزان آن 5 تا 10 درصد در کارهای معمولی جاری در کارهای تاریخی 15 درصد است. البته باید یک کارشناس آن رشته اثر را تایید کند که میراث فرهنگی ما مورد سوال قرار نگیرد.


این هنرمند در ادامه درباره پژوه لاله اظهار کرد: پروژه لاله است، تجربه‌ای حرفه‌ای و استاندارد است در کمیسیون فرهنگی تحت عنوان سینمای فاخر قرار می گیرد وما در مرکز سازمان سینمایی دورخیز به سمت جهانی شدن داریم که هدف آن جذب مخاطب بین‌الملی است که در پرژوه لاله تا کنون حدود 50 درصد کار فیلم‌برداری شده و امیدواریم تا 4 ماه دیگر کار تمام می‌شود.


وی تصریح کرد: در بخش خصوصی فروش فیلم ایرانی به خارج از کشورما فیلم «بچه‌های آسمان » را داریم که رقم 500 هزار دلار در سال گذشته را را در بر می گیرد در بازار فیلم کن رستم و سهراب در قالب انیمیشن توسط برادران دالوند در بروجرد ساخته شده است که حدود 10 میلیون دلار فروش داشته است و می تواند به فروش حدود 20 میلیون دلار هم برسد .


معاونت آموزش و تحقیقات سینمای مستند و تجربی عنوان کرد: در پرژوه لاله ما برای اولین بار است دستاوردهای خودمان از زاویه دید دروبین خودمان به روش (هلی شات) توسط بالگرد به تصویر می کشیم که این فیلم در 3هزارو 800 تا 4 هزار سینمای امریکا به تصویر کشیده می شود که نشانگر بخشی از فرهنگ ماست که البته بخشی از مخالفت این تجربه را برنمی‌تابند.

 

وی درباره فیلمنامه لاله گفت: لاله صدیق، علاقه‌مند به رانندگی با ماشین است با مخالفت هایی همسرش به مرجع تقلید ی داشته‌اند مراجعه می کنند بعد بلامانع تشخیص دادن این کار توسط مرجع او تا مقام سوم رالی جهان ترقی می‌کند او که در حال حاضر در امریکا زندگی می کند بعد از اتفاق در حال حاضر در آمریکا زندگی می‌کنند زندگیش برای امریکایی ها هم جذاب بود چنانکه دستمایه یک رمان قرار گرفته است .


ما خیلی وقت‌ها انصاف را ملاک قرار نمی‌دهیم و به سرعت همه چیز را مورد انتقاد قرار می دهیم درحالی که به نظرم این اتفاق خوبی است اتفاق خوبی است دستاوردهای شیک ایران از زاویه دوربین ایرانی به تصویر کشیده می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 248078

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha