7 نکته خواندنی درباره کارگردانان «حوض نقاشی»، «رسوایی» و «تهران 1500»

مازیار میری، مسعود ده‌نمکی و بهرام عظیمی کارگردانانی هستند که این روزها فیلم‌های‌شان روی پرده سینماها و حرف و حدیث درباره این فیلم‌ها نقل محافل منتقدان سینمایی و خانواده‌هاست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، هر یک از هنرمندان ویژگی‌های بارزی دارند که گاه می‌توان این ویژگی‌ها را گلچین کرده و در نکاتی خلاصه‌وار آورد. «همشهری 24» در هر شماره از انتشار خود نکاتی را از هنرمندان مطرح می‌آورد. این نشریه در شماره جدید خود 7 نکته از مازیار میری و مسعود کیمیایی آورده است که خواندن آن خالی از لطف نیست:


مازیار میری؛ همکار فیلمنامه‌نویس‌های خوش ذوق

- در اواسط دهه 70 کارمند تلویزیون بود در واحد تدوین کار می‌کرد. اخیرا اما به بهانه ساخت سریال به تلویزیون برگشته و همکاری‌اش را با صداوسیما ادامه دارد.

- بدش نمی‌آید در کنار فیلمسازی به فعالیت‌های عام‌المنفعه هم بپردازد. به همین دلیل چند وقت پیش همراه با چند کارگردان دیگر به آذربایجان شرقی رفت و به همدردی با زلزله‌زدگان پرداخت.

- به فعالیت‌های صنفی علاقه‌مند است و می‌خواهد حضور موثری در این عرصه داشته باشد. قبل از تعطیلی خانه سینما چند سال عضور شورای مرکزی کانون کارگردانان بود. در پانزدهمین و آخرین دوره جشن خانه سینما که در عمارت مسعودیه برگزار شد هم سمت دبیر اجرایی را بر عهده داشت.

- علاقه زیادی به نامه‌نگاری برای سینماگران و مدیریان سینمایی دارد. همین چند وقت پیش نامه پرسوز و گدازی خطاب به منوچهر محمدی نوشت و از وضعیت فعلی سینما نالید. بعد از اختتامیه جشنواره فجر هم به اتفاق محمدی نامه‌ای سرگشاده منتشر کرد و مدیران سینمایی را مورد اتهام قرار داد.

- بعد از حواشی پیش آمده برای فیلم «پاداش سکوت» قول داد دیگر هرگز در جشنواره فجر شرکت نکند و عطای آن را به لقایش ببخشد. اما چند سال بعد از حرفش پشیمان شد و «سعادت آباد» را در جشنواره اکران کرد و اتفاقا با استقبال منتقدان مواجه شد.

- خودش فیلمنامه‌نویس نیست اما این شانس را داشته تا در اکثر فیلم‌هایش با فیلمنامه‌نویس‌های خوش ذوقی کار کند. در «به آهستگی» با پرویز شهبازی، در «پاداش سکوت» با فرهاد توحیدی، در «کتاب قانون» با محمد رحمانیان، در «سعادت آباد» با امیر عربی و در «حوض نقاشی» با حامد محمدی.

- فیلم‌هایش هر کدام در حال و هوای متفاوت سیر می‌کند. هم فیلم تلخ اجتماعیی ساخته (به آهستگی و سعادت‌آباد) و هم فیلمی با محوریت تبعات دفاع مقدس (پاداش سکوت). به کمدی هم تمایل داشته (کتاب قانون) و اخیرا ملودرام اشک‌انگیز (حوض نقاشی) را هم تجربه کرده است.

 

مسعود ده‌نمکی؛ همراه با مردم،‌ همگام با مسئولان

- در نمیه اول دهه 70 از اعضای برجسته انصار حزب‌الله بوده و به نوان یکی از لیدرهای مهم این جریان اقدامات سیاسی – اجتماعی قابل بحثی انجام داده است.

- تنها فیلمساز سرشناس ایرانی است که با وبلاگ‌نویسی حضور قابل اعتنایی در فضای مجازی دارد. او شماره موبایلش را هم در وبلاگش اعلام کرد تا ارتباط بی‌واسطه‌ای با دوستان و دشمنانش داشته باشد.

- قبل از اینکه فیلمسازی را تجربه کند یک مطبوعاتی تمام وقت بود و نشریات شلمچه، جبهه و صبح دوکوهه را سردبیری می‌کرد . موضع‌گیری‌های صریحش درباره سینمای روشنفکری، ابتذال فرهنگی و فیلم‌های دولتی در آن سال‌ها خیلی‌ها را آزرده کرد. در یکی از همین نشریات «آژانس شیشه‌ای» را «آژانس گیشه‌ای» خواند.

- علاقه شدیدی به اظهارنظر و موضع‌گیری‌های تند دارد. درخواست گفت‌وگو را معمولا بی‌پاسخ نمی‌گذارد و هر ماه با یکی – دو نشریه مکتوب و مجازی مصاحبه می‌کند. رکورددار حضور در شبکه‌های تلویزیونی هم هست و هر چند وقت یک بار به بهانه‌های مختلف، از اکران فیلم گرفته تا کارشناسی آثار سینمایی و اتفاقات سیاسی به جام‌جم می‌رود.

- رابطه خوبی با مدیران سینمایی و فرهنگی دارد و بسیاری از آن‌ها دوستان نزدیکش هستد. هر وقت فیلمی را کلید می‌زند بارها در پشت صحنه از آن‌ها میزبانی می‌کند. به همین دلیل همواره به برخورداری از حمایت‌های مخصوص متهم بوده است، خصوصا به دلیل توانایی‌اش در هنجارشکنی و زیرپاگذاشتن خطوط قرمز.

- با اکثر منتقدان مثل کارد و پنیر است. منتقدان بارها آثارش را فیلم‌هایی بی‌ارزش و سخیف دانسته‌اند و او هم هر وقت توانسته از خجالتشان در آمده است. گاهی با متهم کردن آن‌ها به گرایش‌های سیاسی، گاهی با چسباندنشان به جریان‌های آن‌ور آبی و گاهی با تحقیر کردنشان به دلیل محرومیت از فیلمسازی.

- با سه‌گانه «اخراجی‌ها» پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما را کارگردانی کرده. خودش معتقد است خیلی‌ها چشم دیدنش را ندارند و بخش زیادی از انتقادهایی که از او می‌شود ناشی از همین حسادت‌ است.

 


بهرام عظیمی؛ در رویای پیکسار

- رویایش در انیمیشن تاسیس نوعی پیکسار ایرانی است. با همان جزییات و کیفیت منتها وفادار به فرهنگ بومی ایران؛‌نوعی انیمیشن با مخاطب فراگیر که هم کودکان را جذب کند و هم بزرگسالان را.

- پشتکارش در زمینه‌های مورد علاقه‌اش غبطه برانگیز است. مراحل موفقیت را پله‌پله طی کرده و این روزها مشهورترین انیماتور ایرانی شناخته می‌شود.


- قبل از اینکه برای ساخت فیلم سینمایی آستین بالا بزند در کنار تدریس انیمیشن و کاریکاتور در دانشگاه‌ها‌،دستی در تیزرسازی داشت و آگهی‌های تبلیغاتی زیادی با کارگردانی او از تلویزیون پخش شده است. بارها در جشنواره‌های خارجی به عنوان داور و شرکت کننده حضور داشته و تا کنون بیش از 84 حایزه ملی و بین‌المللی در این زمینه برنده شده است.

- تا قبل از «تهران 1500» عمده شهرتش را مدیون ساخت انیمیشن‌های تبلیغاتی براس شهرداری تهران بود. شخصیت‌های جذاب این انیمیشن‌ها مثل سیا ساکتی در زمان پخش از تلویزیون طرفداران زیادی پیدا کردند و بر کیفیت آگهی‌های تبلیغاتی بعد از خود تاثیر گذاشتند. عظیمی را هنوز هم در کوچه و خیابان به عنوان سازنده سیا ساکتی می‌شناسند.


- به ماشین‌سواری علاقه‌مند است و معمولا با اشتیاق پشت فرمان می‌نشیند. در ویژه برنامه نورو امسال رادیو هفت قرار بود عوامل برنامه هدیه‌ای جذاب برایش تهیه کنند. وقتی کادو را باز کرد و دید داخلش یک سر دنده اسپرت است حسابی ذوق‌زده شود و گفت همین امشب آن را روی ماشینش نصب می‌کند.

- علاقه زیادی هب حضور در برنامه تلویزیونی دارد و استعدادش را دارد تا به عنوان یک محری موفق یا کارشناس جذاب جلوی دوربین قرار بگیرد. چند سال پیش در برنامه دو قدم مانده به صبح حضوری مستمر داشت و اخیرا در برنامه رادیو هفت آیتم‌های کوتاهی اجرا می‌کند.

- آد سرزنده،‌شاد و البته خوش‌صحبتی است. می توانید ساعت‌ها پای حرف‌هایش بنشینید و اصلا کسل نشوید. در جمع دورهمی‌ معمولا رشته صحبت را به دست می‌گیرد و در مورد هر چیزی نظارت حیرت‌انگیزی دارد. آدم خانواده‌دوستی هم محسوب می‌شود و همیشه تلاش می‌کند برای همسر و دو فرزندش وقت بگذارد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 247800

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha