به گزارش خبرگزاری شبستان، سازمان انتشارات پزوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتاب های "سیره سیاسی معصومان(ع) در عصر حاکمیت جور" و فلسفه زبان قاره ای و فرهنگی" را منتشر کرد.
بنابر این گزارش، در کتاب سیره سیاسی معصومان(ع) در عصر حاکمیت جور، محقق با این پیش فرض که معصومان(ع) همواره با سیاست و زندگی سیاسی در ارتباط بودهاند، به تبیین جایگاه امامت و رهبری معصومان(ع) میپردازد.
همچنین، با توجه به شرایط سیاسی تاریخی سیره رفتاری و عنایت به منابع روایی، اصول رفتاری و سیره امامان(ع) را درباره دلایل عدم قیام امامان معصوم(ع) اصل تدریجی بودن دعوت، اصل رهبری سیاسی، اصل تعیین وصی و جانشین، اصل تربیت نیروهای صالح و آگاه، اصل تقویت پایگاه مردمی و اجتماعی، اصل ارتباط با شیعیان، اصل صبر و شکیبایی، تأکید و اهتمام بر اتحاد مسلمانان و اصل مهم آمادهسازی امت، برای ورود به عصر غیبت را بررسی میکند.
مطالب این کتاب در چهار بخش ارائه شده است: در بخش نخست، کلیات و چارچوب نظری تحقیق تبیین می شود. بخش دوم به رفتار و سیره سیاسی معصومان(ع) در ارتباط با مردم و جامعه مسلمانان اختصاص مییابد. در بخش سوم سیره پیشوایان معصوم در مواجهه با نظام سیاسی حاکم مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد و در نهایت در بخش چهارم مواضع سیاسی پیشوایان معصوم در برابر مخالفان نظام حاکم مورد تحقیق و بررسی قرار میگیرد.
مهمترین هدف این کتاب بررسی، شناخت و تحلیل سیره سیاسی معصومان (ع) است؛ به طوری که بتوان از مجموعه رفتار و عملکری پیشوایان دین، اصول و قواعدی مدون ارائه کرد و هدف دیگر نیز ارائه مدل و الگویی مدون از سیره سیاسی پیشوایان دین و بهره گیری از آن در فهم چگونگی تعامل شریعت، مردم و حکومت در عصر غیبت است.
شایان کتاب با شمارگان یک هزار نسخه ، 407 صفحه و قیمت 15000 تومان منتشر شده است.
این گزارش می افزاید: کتاب حاضر را صرفاً باید در قالب طرح بحث برای کار بیشتر و جامع تر در آینده نگریست.
فصول این کتاب برای نیل به غایت مفروض و تثبیت مستدل آن، یعنی هم گرایی ویتگنشتاین و گادامر در فلسفه زبان، صورت بندی شده اند؛ اما از آنجا که ویتگنشتاین و گادامر از برجسته ترین اندیشمندان سنن تحلیلی و قاره ای هستند.
فصل نخست به معرفی شاخصه های این دو جریان اختصاص یافته است.فصل دوم به دو قسمت ویتگنشتاین اول و دوم، از تکرار و تطویل، اجتناب کرده و در صورتی اجمالی، خطوط اصلی اندیشه های وی، معرفی شده است. در فصل سوم نیز همین رویه در خصوص گادامر، مراعات شده است؛ منتها به دلیل آشنایی کمتر با گادامر، این فصل در قیاس با فصل پیشین، حاوی مطالب جامع تری است. اما اگر فصول اول تا سوم را تمهیدی بر بحث اصلی اثر حاضر بدانیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فصول چهارم و پنجم، در قالب تشریج تفضیلی نقاط هم گرا و واگرای اندیشه ویتگنشتاین و گادامر، هسته اصلی و مرکزی اثر را تشکیل می دهند.ابتدا فصل چهارم ، در قالب خطوط و محورهایی ده گانه، به تبیین هم گرایی دو متفکر در حوزه فلسفه زبان پرداخته و سپس در فصل پنجم، نقاط واگرای اندیشه های این دو متفکر در هفت محور، مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند. فصل ششم با عنوان نتیجه گیری و پیوست ، از سه قسمت تشکیل شده است.
کتاب حاضر اثر محمدرعایت جهرمی با شمارگان یک هزار نسخه، 264 صفحه و قیمت 9 هزار تومان منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما