فارغ‌التحصیلان نظام مهارتی دستمزدهای بالاتری می گیرند

رییس کمیسیون آموزش عالی مجلس گفت: باید به سمتی برویم که در استخدام ادارات فارغ‌التحصیلان نظام مهارتی نسبت به فارغ‌التحصیلان سایر نهادهای آموزش عالی در اولویت بوده، حقوق بالاتری نسبت به سایرین دریافت کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدمهدی زاهدی، در همایش آغاز هفته آموزش گفت: کشور ما موظف است آنچه را که در اسناد تحول بنیادین آموزش و پرورش، نقشه جامع علمی کشور و برنامه‌ پنجم توسعه آمده، عملی کرده به ویژه در آموزش مهارتی و فنی و حرفه‌ای گام بردارد.

 

وی افزود: ایجاد دانشگاه فنی و حرفه‌ای و جداشدن آن از آموزش و پرورش و پیوستن‌اش به وزارت علوم از جمله اهداف برنامه پنجم توسعه بود که محقق شد.

 

زاهدی با اشاره به پیشرفت کشورهای غربی در 100 سال گذشته گفت: باید برنامه 100 سال گذشته آنها را بررسی کرده تا ببینیم چگونه به جایگاه فعلی‌شان دست یافته‌اند زیرا تجربیات آنها نشان می‌دهد ما چاره‌ای به جز تغییر نگاه‌مان به سمت آموزش فنی و حرفه‌ای نداریم.

 

رییس کمیسیون آموزش عالی مجلس نام‌گذاری چند سال اخیر در حوزه اقتصادی را مهم تلقی کرده و گفت: تنها راه دسترسی به حماسه اقتصادی تربیت نیروی کارآمد است زیرا کشور در حال حاضر در موارد اقتصادی چالش‌های زیادی دارد که برای پرکردن آن باید حماسه آفرید.

 

وی درصد بالای صادرات نفتی را نقطه ضعفی برای اقتصاد دانست و گفت: آمارها نشان می‌دهد درصد صادرات غیرنفتی بسیار بالاست و متأسفانه وضع خوبی نداریم که ادعا کنیم در موضع صادرات می‌توانیم در طراز کشورهای بزرگ عمل کنیم، ما باید به جایی برسیم که مستقل از نفت بودجه تعیین کنیم اما همچنان بخش عمده‌ای از بودجه ما از محل نفت تأمین می‌شود.

 

وی تصریح کرد: برای افزایش صادرات غیرنفتی و دست‌یابی به خدمات فنی و مهندسی تکنولوژی باید به فکر صادرات تکنولوژی‌محور باشیم و راه رسیدن به آن اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان است که با تربیت افراد بتوانند علم و عمل را همزمان داشته باشند.

 

زاهدی در ادامه از وزارت علوم خواست که صدور مجوزهای علمی کاربردی را با دقت بیشتری دنبال کند و به آمایش در این بخش توجه داشته باشد.

 

وی گفت: بخش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های مجلس است و به همین منظور کمیته آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای در مجلس تشکیل شده است و جلساتی با نمایندگان وزارت علوم، آموزش و پرورش و بهداشت برگزار شده است و از هفته آینده مصوبات آن در دستور کار کمیسیون قرار می‌گیرد.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر نهادی برای آموزش مهارتی نداریم، گفت: نهادی باید تعریف شود تا همه سازمان‌های مربوط به امر آموزش فنی و حرفه‌ای را دربر بگیرد و نظام‌های حرفه‌ای و نظام مهندسی را اجرایی کند و صلاحیت‌های حرفه‌ای را به افراد بدهد تا هر دستگاهی که قصد جذب نیرو دارد با استناد به مهارت‌های افراد اقدام به جذب کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 247744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha