به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا مخبر دزفولی، در همایش آغاز هفته آموزش با رویکرد نقش آموزش فنی حرفهای گفت: دو درصد تولید علم دنیا و ظرفیتهای بالای آموزشی و اساتید قابلی پس از انقلاب داشتهایم اما هنوز نتوانستهایم به قله اصلی که تبدیل علم به فناوریهای محصولمحور و مولد ثروت است، برسیم.
وی گفت: در ابعاد کیفی و کمی برنامه تدوینشدهای تهیه کردهایم و قصد ما این است که ظرفیت محقق را به دو هزار در میلیون برسانیم اما در حال حاضر این ظرفیت هزار در میلیون است.
وی تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان یکی از بهترین راههای واردکردن علم به بدنه جامعه و تکمیل حلقه ایده تا محصول است که ما باید برای رسیدن به قلههای اصلی 50 هزار شرکت دانشبنیان داشته باشیم اما در حال حاضر تنها هفت هزار شرکت وجود دارد.
مخبر دزفولی بازنگری در رشتههای درسی را لازم دانست و گفت: بسیاری از رشتههای درسی نیاز به بازنگری داشته و آمایش در رشتههای درسی بسیار ضروری است زیرا نقاطی در کشور نیازمند پرداختن به بخشهای خاصی است که مغفول مانده است.
وی افزود: در رشتههای مختلف باید به تحولآفرینی بیندیشیم زیرا اقتدار علمی مورد نیاز برای این منظور در دست ماست و برای برنامههای علمی کشور برنامه استراتژی داریم.
وی با اشاره به شأن اساتید گفت: اساتید ما باید بدانند شاگردپروری تنها با ارایه تئوری محقق نمیشود و تعلیم مسیری علمی، عاطفی و اخلاقی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تحول در آموزش عالی را مهم تلقی کرده و گفت: حرکت تکاملی به سمت تحول آموزشی تنها راهی است که میتواند اشکالات ما را مشخص کرده و ما را در رسیدن به ظرفیتهای جدید یاری کند.
وی با نقد روش فعلی آموزش در مدارس و دانشگاهها گفت: متأسفانه هنوز حافظهمحوری و ذهنگرایی در نظام آموزشی ما نقش دارد و آموزشهای ما قرین با حفظیات است و خلاقیتها و نوآوریها نقطهای است. در واقع علت اینکه در پژوهش با نقطه مطلوب فاصله داریم نپرداختن به خلاقیت و نوآوری در مدارس است.
مخبر دزفولی با اشاره به نقش مهم آموزشکدههای فنی و حرفهای گفت: هرم آموزش عالی نیازمند تکنسینهای فعال و کارآمد در کف هرم است که مطابق با نیاز کشور در آموزشکدههای فنی و حرفهای آموزش دیده باشند و با وجود این تکنسینها آموزش عالی جهش چند مرحلهای خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما