به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، انوشیروان پیشدار در جمع خبرنگاران گفت: در این مراسم، گروه 30 نفره رزیف خوانی به مدیریت اداره ویژه فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم به اجرای برنامه خواهد پرداخت.
وی افزود: این موسیقی که به قدمت خلیج فارس بازمی گردد، قطعات آن در قالب قصهها و روایتهای دریا، موسیقی دریا و موسیقی جمعآوری محصول و صید و صیادی است.
پیشدار خاطر نشان کرد: موسیقی رزیف، شرح اتفاقات سفر دریایی برای ملوانهاست که از زمان کشیدن لنگر و بادبان آغاز میشود و تا بازگشت به مبدأ ادامه دارد.
وی ادامه داد: ملوانها این موسیقی را در قالب موسیقی کار اجرا میکردند که خود شامل چندین بخش میشود، مثلاً در بخشی از سفر برای در امان ماندن از شر طوفان و باران ذکر حضرت رسول(ص)میخواندند.
دبیراجرایی سومین جشنواره بین المللی خلیج فارس در ادامه تشریح قدمت این موسیقی یادآورشد: از زمانی که دریانوردی ایجاد شد، این نوع موسیقی نیز رواج یافت به عبارت دیگر قدمت این موسیقی به قدمت خلیجفارس باز میگردد که از حدود هزار سال پیش که ساکنان بندر کنگ و بندر مروارید(بندرلنگه فعلی یا گوگانا)، جزیره هرمز و جزیره قشم از طریق دریا تجارت پارچه و ادویه میکردند، این موسیقی کاربرد داشته است.
پیشدار در خاتمه گفت: هنرمندان این گروه که همگی ازملوانان و دریا دیده های قدیمی استان هستند تاکنون در جشنواره های مختلف کشور از جمله جشنواره فجر، ایران شناسی، گردشگری و… به اجرای برنامه پرداخته اند.
پایان پیام/
نظر شما