محمدرضا همتی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: 200 گونه از گیاهان دارویی به صورت مجموعه در باغ گیاهان دارویی همدان به عنوان نخستین باغ دارویی در کشور کشت می شود.
وی با بیان اینکه باغ گیاهان دارویی دارای 4 هکتار مساحت است، افزود: هم اکنون همه گیاهان دارویی زیر کشت گیاهان دارویی قرار دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های موجود در این باغ و زیرساخت هایی که همدان برای کشت گیاهان دارویی دارد در صورت پیگیری مسئولان، این باغ می تواند به یک مرکز گردشگری در استان تبدیل شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به اینکه 7 نفر در این باغ فعالیت می کنند، اظهار داشت: این باغ مکانی برای بازدید دانشجویان و انجام تحقیقات علمی است.
همتی خاطرنشان کرد: 394 گونه گیاهان دارویی در همدان کشت می شود که 315 نوع خودرو و بومی همدان بوده و 79 نوع آن غیربومی است.
وی، از اهداف مرکز تحقیقات کشاورزی همدان را شناسایی مشکلات کشاورزان عنوان کرد و افزود: در این مرکز تحقیقات مختلفی در مورد بیماری ها و یا کشت گیاهان دارویی و یا موارد دیگر انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون شش هزار نمونه گیاه از مناطق مختلف استان همدان جمع آوری شده، افزود: از این تعداد 315 گونه مورد آن برای مصارف سنتی و 156 مورد فاقد استفاده سنتی و بومی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: راه اندازی کارخانه های فرآوری گیاهان دارویی در استان همدان سبب ایجاد اشتغال، افزایش تولید، درآمد و صادرات شود.
همتی خاطرنشان کرد: باریجه، کتیرا، زعفران، سیاه دانه و زیره، اسانس مورد، رزماری و شیرین بیان برای صادرات دارای مزیتهای نسبی بوده و بابونه، خار مریم، بادرنجوبه، سنبل الطیب در بازار داخلی از اهمیت بالایی برخوردارند.
وی گفت: بر همین اساس و از آنجایی که همدان از توانمندی بالایی در کشت و تولید گیاهان دارویی برخوردار است به عنوان یک استان کوچک اما چابک می تواند در ارتقای صادرات این بخش نقش آفرینی کند.
پایان پیام/
نظر شما