به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمد حسن زمانی، معاون امور بین الملل حوزه های علمیه امروز (5 اردیبهشت) در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی با بیان اینکه حوزه های علمیه باید به بلندای پژوهش جهان دست یابند، گفت: داشتن رویکرد بین المللی امروز یک نیاز مهم و ضرورت در حوزه های علمیه است.
حوزه علیه تنها متولی گسترش معارف اهل بیت (ع) در بین 7 میلیارد جمعیت جهان
وی ادامه داد: بر اساس آیات متعدد و تصریحات احادیث، دین اسلام برای تغذیه علمی، فرهنگی و تربیتی کل جهان بشریت آمده و ما معتقدیم که به عنوان فعالان این عرصه باید معارف اهل بیت (ع) را به دنیا برسانیم و امروز این مسئله در کل جهان متولی جز حوزه علمیه ایران اسلامی ندارد.
معاون امور بین الملل حوزه های علمیه افزود: بشریت تشنه حقیقت است و برخلاف آنچه که ما فکر می کردیم، اصلا دنیا به روی مان بسته نیست و آن موانعی که تصور می کردیم، بر سر راهمان قرار ندارد پس باید این معارف را به گوش هفت میلیارد جمعیت دنیا برسانیم.
باید پاسخ نیاز دنیا را از اسلام استخراج و در قالبی قابل درک عرضه کنیم
وی با تاکید بر این مسئله که ما نباید تنها به فکر پژوهش های ناظر بر نیاز مردم کشور باشیم، خاطرنشان کرد: این شیوه باید تغییر کند و باید با استخراج مطالب مورد نیاز مردم دنیا در کشورهایی نظیر چین و یا هند این مفاهیم را در قالبی قابل فهم به علاقه مندان ارائه کنیم و این رسالت امروز حوزه های ما است.
حجت الاسلام زمانی ادامه داد: متاسفانه ما تا کنون در این زمینه کار خاصی نکرده ایم یا مثلا در موضوع اقتصاد که امروز مورد نیاز تمام کشورها است هنوز فقط "اقتصادنا" را داریم ولی باید با حرکت جدی در این خصوص و معرفی تفاوتها و اشتراکهای اهل تسنن با دیدگاه شیعه در این مسئله و مخصوصا بانکداری این مسائل را در اقتصاد کشورمان پیاده کرده و در ادامه این راهکارها را به دنیا عرضه کنیم.
وی تصریح کرد: بررسی تطبیقی معارف مکتب اهل بیت (ع) با معارف دیگر ادیان، مکاتب غیر الهی و یا حتی برخی نظام های حقوقی رایج در جهان در حوزه مسائلی که نظام فقهی ما حرف دارد هم اقدام خوبی است که باید با مقایسه بین این نظرات و دیدگاه اسلام برتری دیدگاه دین اسلام را برای جهان تبیین کنیم.
وی در ادامه با اشاره به برخی اقدامات لازم برای حضور حوزه ها در عرصه بین المللی خاطرنشان کرد: نیازسنجی دینی و فرهنگی ملت ها یکی از این موارد مهم است که اگر صورت گیرد در ادامه آنچه که می نویسیم به درد آنها می خورد.
معاون امور بین الملل حوزه های علمیه گفت: نقد مکاتب فکری و شبهات موجود در دنیا و تعامل علمی با مراکز علمی اسلامی دنیا از جمله دیگر مسائل لازم در این خصوص است.
حوزویان باید نگاه فراملی خود را بیشتر تقویت کنند
وی افزود: مثلا هلند کشور کوچکی است که دومین یا سومین تولید کننده علم در دنیاست ولی ما اهالی حوزه هنوز در این خصوص به نقطه مطلوب نرسیده و در جزیره ای به نام ایران در گوشه ای از دنیا نشسته ایم و نقشی در تولید علم نداریم.
حجت الاسلام زمانی گفت: با حضور در همایش های بین المللی مرتبط با علوم اسلامی و دینی هم می توان ارتباط بین المللی را توسعه داد ولی ما در این خصوص هم کمترین حضور را داشته و غیبت عجیبی داریم.
تسلط حوزویان بر چند زبان زنده دنیا یک نیاز جدی است
وی با تاکید بر لزوم تسلط حوزویان بر چند زبان زنده دنیا تصریح کرد: در همین راستا طرح نهضت زبان آموزی حوزویان با هدف آموزش حداقل دو زبان به طلاب در حال پیگیری است.
وی در پایان گفت: باید حوزویان را در قالب سفرهای علمی به کشورهای مقصد بر تا بیشتر با فرهنگ و نیازهای آنها آشنا شوند که البته در این خصوص هم سال گذسته 70 نفر از اساتید و نویسندگان حوزوی را برای بازدید از کشورهایی مثل گرجستان، ترکیه، بسنی و سریلانکا فرستادیم.
پایان پیام/
نظر شما