شناخت استعدادها؛هدف برگزاری جشنواره ها/ برگزاری جشنواره نشریات تجربی

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد بااشاره به برگزاری هفت جشنواره به همت این معاونت گفت:علاوه بر برگزاری این جشنواره ها یکی از مهمترین ماموریت های این معاونت برنامه ریزی برای ایام اوقات فراغت است.

به گزارش خبرنگار شبستان، همایش جمعی از فعالان فرهنگی و هنری ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور چهارم اردیبهشت ماه در تالار وحدت برگزار شد در این همایش میزگرد تخصصی و جلسه پرسش و پاسخی نیز با حضور مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی و هنری ستادعالی کانون های مساجد کشور و محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور برگزار و فعالان کانون های مساجد کشور به طرح سوالات خود در رابطه با فعالیت های مرتبط با این معاونت ها پرداختند.

 

طاهریان در ابتدای این میزگرد با اشاره به برگزاری جشنواره جوانان مساجد کشور در هفت رشته مدهامتان، نشریات تجربی، شیوه های نوین آموزشی در حوزه دین، هنرهای تجسمی و سرود به همت این معاونت گفت: علاوه بر برگزاری این جشنواره ها یکی از مهمترین ماموریت های معاونت فرهنگی و هنری برنامه ریزی برای ایام اوقات فراغت است به گونه ای که برنامه های اوقات فراغت ستادعالی کانون های مساجد نسبت به دستگاههای فرهنگی و در بسیاری از استانها در خط مقدم و برتر است.

 

وی با اشاره به فعالیت های گسترده در کتابخانه های مساجد افزود: از سال گذشته و با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کتابخانه های کانون های مساجد مجوز برای فعالیت صادر می شود.

 

طاهریان برنامه های مناسبتی را بخش دیگری از فعالیت های معاونت فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور نام برد و گفت: برگزاری سوگواره های مختلف و جشنواره های همچون باب الهدی و امام المتقین بخشی از این برنامه های مناسبتی است که از سوی این معاونت برگزار می شود.

 

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با برنامه های ستادعالی کانون های مساجد برای برگزیدگان جشنواره های جوانان مساجد گفت: برخی از جشنواره های ستادعالی کانون های مساجد چند سالی است که به صورت دوسالانه برگزار می شود علت اساسی آن هم به 2 دلیل است اول آنکه به موازات برگزاری جشنواره ها، تلاش شده است که در راستای تقویت و همچنین ارتقای سطح کیفی گروهها و افرادی که در جشنواره ها حضور پیدا کنند سرمایه گذاری جدی داشته باشیم.

 ساماندهی یک هزار نشریه تجربی مساجد

وی بیان کرد: به عنوان مثال سال گذشته امکان برگزاری جشنواره نشریات تجربی فراهم نشد اما در همین سال ساماندهی و شناسایی حداقل یک هزار نشریه در کانون های مساجد دنبال و برنامه های آموزشی در تهران و استان ها در این راستا برگزار شد و در سال 1392 یکی از مهمترین رویکردها و برنامه های ما که بر اساس پشتوانه ای که سال گذشته ایجاد شد برگزاری جشنواره نشریات تجربی است.

 

طاهریان تصریح کرد: جشنواره جوانان مساجد کشور اهداف مختلفی را در برگزاری دنبال می کند که یکی از مهمترین این اهداف شناسایی و ارتقای سطح کمی و کیفی آثار فرهنگی و هنری است،این در حالی است که جشنواره های گذشته نشریات تجربی که در سال های (1389و1388) برگزار شد و بر اساس مجموعه آثار نشریات تجربی که ما شناسایی کردیم و نیز برنامه آموزشی که برای آنها برگزار شد، این برنامه ها نسبت به حال حاضر بسیار کمتر بود ولی در حال حاضر برنامه های آموزشی در ارتقای سطح کمی و کیفی آنها بیشتر شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: در کنار برگزاری دوره های آموزشی، سعی شده است برای منتخبان جشنواره ها پس از شناسایی کمک های لازم صورت گیرد تا  وارد عرصه های جدی تری رقابت شوند که نمونه آن نفرات برتر جشنواره مدهامتان است که مستقیماً به مرحله پایانی مسابقات قرآنی اوقاف راه یافتند.

برگزاری جشنواره ها هدف غایی ستاد عالی کانون ها نیست

معاون فرهنگی و هنری ستادعالی کانون های مساجد کشور اظهار کرد: نکته مهم دیگر این است که برگزاری جشنواره ها هدف غایی ما نیست بلکه هدف ما از برگزاری جشنواره ها، شناخت استعدادها است به عنوان مثال امسال امکان برگزاری جشنواره های هنرهای نمایشی و آواها و نغمه ها را نخواهیم داشت اما در برنامه ها حمایت از گروههای سرود و هنرهای نمایشی را در دستور کار داریم که این کمک ها هم در قالب سرانه های نقدی و هم در قالب برنامه های آموزشی است تا برای سال آینده با قوت بیشتر در عرصه جشنواره ها هنرنمایی کنند.

 

وی درخصوص اختصاص حقوقی برای کتابداران مساجد که سوال یکی از حاضران در این همایش بود، گفت: در حوزه  کتابخانه ها چند اولویت کاری داریم که یکی از این اولویت ها ساماندهی وضعیت موجود کتابخانه های مساجد است، از سال گذشته به کتابخانه های کانون های مساجد مجوز صادر می شود و پرداخت سرانه به کتابخانه مساجد هم یکی دیگر از برنامه های ستاد عالی کانون های مساجد است که این سرانه براساس درجه بندی به کتابخانه ها تعلق می گیرد.

 توانمندسازی کتابداران در دستور کار ستاد عالی

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور با اشاره به اینکه به دلیل صبغه مردمی بودن مساجد، اختصاص حقوقی برای کتابداران مساجد در سیاست های کاری ستاد عالی کانون های مساجد نبوده و نیست، خاطر نشان کرد: با حمایت های دولت دهم بیمه کتابداران چندین سال است که حل شده است اما با توجه به اعتبارات محدود این مساله(اختصاص حقوقی برای کتابداران) امکان پذیر نیست اما در عین حال حمایت هایی از جمله بیمه کردن کتابداران، توانمندسازی کتابداران و تجهیز کتابخانه ها را در دنبال  می کنیم.

 

شایان ذکر است، همایش جمعی از فعالان فرهنگی و هنری کانون های مساجد کشور چهارم اردیبهشت همزمان با اختتامیه نمایشگاه ره توشه در تالار وحدت برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 247269

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha