به گزارش خبرگزاری شبستان// خراسان شمالی
چند سالی است که موجی از یک حضور فرهنگی و مردمی شکل گرفته که نمود آن را باید در راهیان نور جستجو کرد، اتفاقی که شاید در سالهای دور بسیار محدود برپا میشد اما امروز با تشکیل سازمان و قرارگاهی مرکزی برای آن آرامآرام موجی فراگیر را در داخل و حتی خارج از مرزهای کشور ایجاد کرده است، در همین رابطه فرصتی فراهم شد تا در گفت و گویی با سرهنگ رشید محمدی، دبیر ستاد راهیان نور خراسان شمالی به جزئیات، اهداف و همچنین رویکرد کاروانهای راهیان نور بپردازیم.
در حال حاضر مهم ترین هدف و رویکرد سفرهای راهیان نور چیست؟
سرهنگ محمدی معتقد است: راهیان نور حرکتی موثر در راستای روایت و انتقال سینه به سینه ارزش ها، دستاوردها و جانفشانی های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس است.
وی هدف اصلی اعزام کاروانهای راهیان نور را حضور و بازدید نسل جوان از مناطق عملیاتی دفاع مقدس برای الهامگیری از رشادتها، شجاعتها و آموزههای رزمندگان اسلام عنوان کرد.
وی با بیان اینکه اگر امروز بعد از گذشت 1371 سال از قیام کربلا، همچنان این موضوع زنده تر و فراگیر تر از همیشه نسل به نسل تداوم یافته؛ به خاطر روایت واقعیات و اهداف نهضت عاشورا توسط حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بود، اظهارداشت: روایت واقعیات و ارزش های هشت سال دفاع مقدس در قالب اردوهای راهیان نور زمینه ترویج و تبیین این فرهنگ ارزشی را در جامعه به ویژه نسل جوان بیش از پیش فراهم می کند.
سرهنگ محمدی با اشاره به اینکه هشت سال جنگ علیه زورگویان عالم، بخشی از تاریخ مهم انقلاب اسلامی است که نمی توانیم بی تفاوت از کنار آن بگذریم، افزود: انتقال دستاوردها، جان فشانی ها و ازخودگذشتگی های رزمندگان در طول این سال ها مسئولیت عظیم و خطیری است که نه تنها بر عهده مسئولان، بلکه بر عهده آحاد جامعه است.
وی انقلاب اسلامی ایران را نشأت گرفته از قیام و نهضت والای امام حسین(ع) دانست، چرا که در زمان جنگ آنچه قدرت ایمان و مقابله جوانان ما را بیشتر می کرد همان اقتدا به سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) بود.
معاون هماهنگ کننده سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی اضافه کرد: امروز به عینه شاهدیم که فرهنگ عاشورایی و حسینی بعد از گذشت سال ها همچنان در وجو تک تک جوانان ما می درخشد.
اجرای طرح بزرگ سفرهای راهیان نور از چه زمانی و چگونه آغاز شد؟
* راهیان نور به عنوان یک مأموریت عظیم فرهنگی کشور از سال 76 شروع به فعالیت کرد
سرهنگ محمدی اظهارداشت: بعد از جنگ تحمیلی همواره خیل عظیمی از مشتاقان و رزمندگان و جوانان به دنبال این بودند که بتوانند از خطوط مقدم جبهه های جنگ بازدید کنند، اما در ابتدا به دلیل مشکلات و موانع موجود امکان اعزام بسیاری از مردم به این مناطق امکان پذیر نبود.
وی با اشاره به اینکه از سال 74 اعزام ها به صورت خیلی محدود انجام می شد، افزود: از سال 69 به بعد زمانی که تبادل اسرا اتفاق افتاد خیلی از میادین مین پاک سازی و مقدمات حضور مردم به مناطق جنگی فراهم شد.
سرهنگ محمدی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال های 74 تا 76 برای اولین بار با حضور خود در یادمان های شلمچه، هویزه و دیگر یادمان های شهدا خطی مستقیم و روشن برای تمام مردم ترسیم کردند، اظهارداشت: این خط به عنوان راهنمای همه ما باید تداوم بخش این راه باشیم.
دبیر ستاد راهیان نور خراسان شمالی ادامه داد: همزمان با دیگر استان های کشور از سال 76، برای اولین بار از تیپ جوادالائمه استان، 2 دستگاه اتوبوس به راهیان نور اعزام شد.
سرهنگ محمدی افزود: بعد از گذشت 10 سال و تلاش های بسیاری که در این زمینه صورت گرفت به لطف خدا این زمینه فراهم شد که مردم به صورت گسترده و سازماندهی شده در یادمان ها حضور یابند تا ارزش ها و دستاوردهای تاریخی و معنوی هشت سال دفاع مقدس سینه به سینه به نسل های آینده منتقل شود.
بعد از گذشت چندین سال از اعزام اقشار مختلف جامعه به ویژه نسل نو به مناطق عملیاتی، امروز اجرای این طرح را چگونه ارزیابی می کنید؟
سرهنگ محمدی تصریح کرد: امروز راهیان نور به عنوان خواسته و نیاز فرهنگی جامعه در بین نسل جوان مطرح شده و رشد چشمگیری داشته است.
وی اظهارداشت: تا زمانی که زنده هستیم این رویکرد را ادامه خواهیم داد تا 8 سال دفاع مقدس برای همیشه تاریخ در اذهان مردم باقی بماند.
سرهنگ محمدی افزود: این نهضت همچون نهضت عاشورا فراموش نخواهد شد چرا که امروز شاهدیم اگر دستگاه های دولتی خودشان را کنار بکشند، مردم راه خودشان را با بصیرت و آگاهی پیدا کرده اند.
وی با بیان اینکه در تمامی این سال ها بدخواهان و دشمنان نظام تلاش های زیادی داشتند که این حرکت را خدشه دار کنند، افزود: اما به برکت خون شهدا و عظمت مجاهدت های رزمندگان، امروز فوج فوج از مردم به ویژه جوانان مشتاقانه به این اردوها اعزام می شوند.
اعزام زائران و مشتاقان به سرزمین های نور از ابتدا تا کنون چه رشدی در استان داشته است؟
معاون هماهنگ کننده سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی در ادامه با اشاره به اینکه در طول 3سال اخیر اعزام کاروان های راهیان نور از استان رشد چشمگیری داشته است، اظهارداشت: در سال 77، 4 هزار نفر، سال 88 ، 8 هزار نفر و امسال نیز 15 هزار نفر به این مناطق اعزام می شوند.
سرهنگ محمدی با بیان اینکه در سال های گذشته اولویت ثبت نام با خانواده شهدا، ایثارگران، رزمدگان و بسیجیان بود، افزود: ثبت نام از تمامی اقشار جامعه و جلوگیری از اعزام مجدد افراد دو رویکرد جدید سال جاری در اعزام زائران به سرزمین های نور است.
امسال چه تعدادی از مردم استان به این مناطق اعزام می شوند؟ برنامه های اجرایی اعزام به چه نحوی است؟
وی سهیمه امسال راهیان نور خراسان شمالی را 15 هزار نفر اعلام کرد و افزود: تا کنون 8 هزار و 500 دانش آموز در قالب کاروان های راهیان نور به مناطق عملیاتی کشور اعزام شده اند.
وی اظهارداشت: از این تعدا حدود 5 هزار نفر با عوامل اجرایی به مناطق جنوب و 3 هزار و 500 نفر در تابستان به غرب کشور اعزام شدند.
دبیر ستاد راهیان نور خراسان شمالی افزود: امسال برای اولین بار در راستای آشنایی دانش آموزان با فرهنگ جبهه و گذراندن درس آمادگی دفاعی دانش آموزان پسر به صورت اختیاری از 8 بهمن تا 9 اسفند به اردوهای راهیان نور اعزام شدند.
سرهنگ محمدی با بیان اینکه اعزام مرحله دوم از 15 اسفند همزمان با سراسر کشور شروع می شود، اظهارداشت: اعزام زائران هر 3 روز یک بار تا 15 فروردین سال 90 ادامه خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در مرحله دوم اعزام حدود 6 هزار و 500 نفر اعزام خواهند شد، اضافه کرد: 50 درصد افراد به صورت متمرکز در قالب کاروان های راهیان نور و 50 درصد نیز به صورت غیر متمرکز از طریق نهاد ها و ادارات استان اعزام می شوند.
سرهنگ محمدی با اشاره به اینکه هر کاروان به مدت یک هفته اعزام می شوند که 3 روز در مناطق عملیاتی حضور خواهند یافت، افزود: روز اول محور اروند، شلمچه، روز دوم، طلائیه، هویزه و دهلاوه و روز سوم در محور چزابه، فکه، فتح المبین و شوش حضور خواهند یافت.
وی با بیان اینکه کارهای فرهنگی بسیاری در قالب این اردوها انجام می شود، افزود: حضور هر کاروان در رزم شبانه به منظور آشنایی با صحنه هایی از رزم حقیقی یکی از برنامه های موثر فرهنگی امسال است.
دبیر ستاد راهیان نور خراسان شمالی با بیان اینکه هزینه سفر هر زائر 120 هزار تومان برآورد شده است، افزود: 30 هزار تومان از خود فرد و مابقی از منابع استانی تأمین خواهد شد.
سرهنگ محمدی افزود: همراه هر کاروان یک اکیپ پزشکی، یک راوی و عوامل اجرایی و پشتیبانی اعزام می شود.
پایان پیام/
گفتگو از "آرزو یوسفی"
نظر شما