به گزارش خبرنگار شبستان، سید امید فاطمی در نخستین نشست مدیران فناوری اطلاعات مراکز علمی کشور گفت: هم اکنون نقش مدیران فناوری اطلاعات مراکز آموزشی و پژوهشی بیش از گذشته شده است چرا که پژوهشگران و دانشجویان رویکرد خود را در یافتن دستاوردها و ارائه گزارشهای خود تغییر دادهاند و به سمت ابزارهای الکترونیک و شبکههای آنلاین پیش رفتهاند.
وی افزود: در دنیای امروز کمتر اتفاقی پیدا میشود که به نحوی با فناوری اطلاعات ارتباط پیدا نکند. پژوهشگران در ایران نیز استفاده از گوگل اسکولار و ابزارهای جستجوی جامع را به مراجعه به کتابخانهها و مشاهدهی حضوری ترجیح میدهند.
رییس پژوهشگاه علوم وفناوری اطلاعات ایران خاطرنشان کرد: هم اکنون استفاده از زوترو، مندلی و اندنوت در بین پژوهشگران و دانشجویان کشور رواج پیدا کرده و اساتید نیز به سمت استفاده از ابزارهای مدیریت مرجع رفتند. این استقبال در ایران و در سطح دنیا تا اندازهای بوده است که در پشت این نرم افزارها و اپلیکیشنها، شبکههای اجتماعی فعالی شکل گرفته است.
وی با اشاره به شبکههای اجتماعی آکادمیا و ریسرچ گیت اظهار کرد: در ایران نیز یک شبکه اجتماعی به نام انجمن با کاربردی مشابه داریم که کمکم جای خود را در میان پژوهشگران و دانشگاهیان باز کرده است.
به گفته فاطمی تمامی این تغییرات در حوزه آموزش و پژوهش نشان میدهد که فناوری اطلاعات به شدت وارد حوزههای آموزشی و پژوهشی شده است و مدیران فناوری اطلاعات باید فعالتر از قبل این حوزه را مدیریت کنند.
وی با اشاره به این که نقش مدیران فناوری اطلاعات در مراکز آموزشی و پژوهشی در حال تکمیل است، تصریح کرد: این مدیران باید در مراکز و موسسات در هدفگذاری پژوهشی نقش موثر داشته باشند و در واقع به نقشههای راه حوزهی آموزش و پژوهش شکل بدهند.
فاطمی با بیان این که مدیران فناوری اطلاعات مراکز آموزشی و پژوهشی باید به کسب و کار پژوهش و آموزش شکل بدهند، گفت: هم اکنون اولویت با یکپارچه سازی اطلاعات، ایجاد اکانت واحد و تشکیل نظام ثبت اطلاعات تنها در یک مرحله است.
وی در این باره توضیح داد: باید به این سمت پیش برویم که اطلاعات آموزشی، پژوهشی و فناورانهی افراد تنها یک بار و در یک سامانه ثبت شود و تمام مراکز و موسسات از همان اطلاعات استفاده کنند. تاکنون چنین امری در کشور محقق نشده اما پروژههایی که پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران پیگیری میکند همگی به این سمت حرکت میکنند.
سید امید فاطمی با اشاره به این که ارائه دروس به صورت متن باز در پژوهشگاهها و آموزشگاههای کشور رواج پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون بیشتر دانشجویان و پژوهشگران علاقمندند در دورههایی شرکت کنند که به صورت متن باز ارائه میشود و وزارت علوم نیز با نیازسنجی به موقع کمیتهای را برای پیگیری این کار و آموزش اساتید تشکیل داده است.
پایان پیام/
نظر شما