به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، سیروس نصیری، مدیرکل امور عشایر استان تهران، در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: در کوچ بهاره حدود هزار و 800 خانوار از عشایر استان تهران به همراه 400 خانوار عشایر میهمان از مناطق قشلاقی خود به سمت شهرستان های فیروزکوه، دماوند و شمیرانات کوچ می کنند.
نصیری تصریح کرد: عشایر استان تهران به همراه عشایر میهمان استانهای قم، البرز، مرکزی و سمنان با حدود 700 هزار راس دام سبک به مناطق ییلاقی استان تهران عزیمت می کنند.
مدیرکل امورعشایراستان تهران اضافه کرد: امور عشایراستان تهران ضمن انجام هماهنگی های لازم با استانداری و سایر دستگاه های ذیربط آماده خدمات رسانی به عشایر کوچنده است.
وی خاطرنشان کرد: خدمات دستگاه های ذیربط درخصوص تامین امنیت در مسیر کوچ، تسهیل و هماهنگی لازم برای تردد عشایر و دام از معابر و جاده های برون شهری، ارایه خدمات بهداشتی به خانوار عشایری، واکسیناسیون و سایر خدمات دامپزشکی دام، آبرسانی، مرمت و بازگشایی ایلراه های عشایری و غیره است.
نصیری تصریح کرد: جهت عدم وابستگی به سوخت های فسیلی و استفاده از انرژی های سازگار با محیط زیست و در راستای قانون هدفمند کردن یارانه ها، سامانه های مختلفی مانند فانوس خورشیدی، حمام خورشیدی و روشنایی معابر استقرار گاه های عشایری درنظرگرفته شده است و مسیرهای کوچ عشایر نیز مرمت و بازگشایی خواهد شد.
مدیرکل امورعشایراستان عمده ترین مشکل عشایر کوچنده را تعرض، تصرف و واگذاری اراضی در مسیر کوچ عشایر به افراد حقیقی و حقوقی دیگر و توسعه شهرها و مناطق صنعتی عنوان کرد و افزود: عشایراستان با قدمت 400 ساله، ذی حقان عرفی و قانونی ایلراه های عشایری هستند و به صراحت قانون، هر گونه تعرض و واگذاری مسیر های عبور عشایر مطلقا ممنوع اعلام و با متخلفان برخورد قانونی پیش بینی شده است.
نصیری خاطرنشان کرد: مشکل عبور عشایر از محدوده سد ماملو با ایجاد یک گذرگاه با همکاری دستگاه های ذیربط حل شد.
به گفته وی سال گذشته 58 هزار تن محصولات باغی، زراعی، پروتیینی و لبنی به ارزش ریالی حدود 2 هزار و 700 میلیارد ریال توسط عشایر این استان تولید شده است.
پایان پیام/
نظر شما