به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سید محمدصادق سیفی رئیس سازمان مدارس معارف اسلامی، در این گردهمایی اظهار داشت: آموزش و پرورش به یکی از نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری اعتماد کرد و مجوز ایجاد مدارس علوم و معارف اسلامی را صادر می کند و باید از این فرصت بهترین استفاده را ببریم.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش بنای تصدی گری بیش از حد فعلی ندارد و این یکی از دلایلی است که در ایجاد مدارس علوم و معارف اسلامی به ما اعتماد کرده است.
سیفی، خطاب به رابطان استانی و مدیران دبیرستان های جدیدالتاسیس سازمان مدارس معارف اسلامی گفت: امیدوارم کوچک ترین سخت گیری ما برای شما ایجاد سوء تفاهم نکند، چراکه ما حامل محموله ای هستیم که حساسیت آن بسیار زیاد است و آن محموله، تربیت انسان های مومن و کارآمد برای نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه علوم انسانی ما علوم انسانی دین مدار و خدامحور نیست، اظهار داشت: علوم انسانی فعلی به گونه ای است که تعریف انسان جنبه سبقه الله ندارد.
سیفی، بیان کرد: یکی از فرصت های مهم برای بازخوانی علوم انسانی در قاموس اسلام، توسعه رشته علوم و معارف اسلامی آن هم برای گروه سنی بسیار مهم(حدود 15 سال) است.
رئیس سازمان مدارس معارف اسلامی، با بیان اینکه باید زمینه ها و مقدمات لازم برای بازخوانی علوم انسانی را ایجاد کنیم، اظهار داشت: تحقق شعار اسلامی سازی و بومی کردن علوم انسانی خیلی دشوار است و البته یکی از دفاعیات ما برای توسعه رشته علوم و معارف اسلامی همین مسئله ضرورت اسلامی کردن علوم است.
سیفی، با اشاره به خروجی موثر مدارس معارف اسلامی که منجر به ورود جوانان مومن و معتقد به حوزه های علمیه و عرصه های مهم می شود، اضافه کرد: یکی از مهیاترین فرصت ها برای تحقق آمال فرهنگی نظام، توسعه مدارس علوم و معارف اسلامی است.
وی ادامه داد: چون بار مسئولیت ما فاخر است، اگر بخواهیم به واسطه یک سری مسائلی با همدیگر تعارف داشته باشیم، درست نیست و باید به این نکته اشاره کرد که سازمان مدارس معارف اسلامی بدون نیت جهاد، نمی تواند کارش را پیش ببرد.
همچنین مدیر دبیرستان علوم و معارف اسلامی صدرا قم، نیز در این گردهمایی انتخاب مدیر برای دبیرستان صدرا را کاری دشوار و در عین حال آسان دانست و گفت: این کار از آن جهت دشوار است که باید مدیرانی انتخاب شوند که با علم و آگاهی و علاقه، این مسئولیت را بپذیرند اما از جهت آسان است که در نظام مقدس جمهوری اسلامی نیروهای متدین و وفادار زیاد هستند.
سید مرتضی موسوی نژاد، با تاکید بر لزوم تعامل صمیمانه مدیران و رابطان مدارس صدرا با مسئولان آموزش و پرورش گفت: باید از طریق برقراری این ارتباط صمیمانه، ضرورت ایجاد و تقویت مدارس معارف اسلامی را برای مسئولان تشریح کرد.
وی یکی از راه های جذب دانش آموزان نخبه در این مدارس را هماهنگی و رایزنی با آموزش و پرورش و برگزاری نشست های صمیمی با مدیران و معاونان آموزشی مدارس راهنمایی عنوان کرد.
موسوی نژاد، با اشاره به موفقیت های مدرسه علوم و معارف اسلامی صدرا قم، اظهار داشت: در سال اول 11 دانش آموز در این دبیرستان جذب شدند که همگی آنها در بهترین مدارس علمیه و دانشگاه های مطرح کشور پذیرش شدند و این برای ما بهترین تبلیغ بوده است.
مدیر دبیرستان علوم و معارف اسلامی صدرا قم، تاکید کرد: در حال حاضر با استقبال زیاد دانش آموزان برای ثبت نام در این دبیرستان مواجه هستیم و سعی می کنیم از این ظرفیت مناسب برای ارتقای سطح کیفی دبیرستان استفاده کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم، نیز در این گردهمایی با اشاره به ویژگی های مدارس معارف اسلامی گفت: مباحثی که در این مدارس ارائه می شود بیشتر جنبه اعتقادی، دینی، فلسفی، معرفتی و... دارد.
وی ایجاد زمینه مباحثه در مدارس معارف اسلامی را یکی از فعالیت های جذاب این مدارس برشمرد و تاکید کرد: اگر مباحث ارائه شده در این مدارس از طریق مباحثه در ذهن و جان دانش آموزان اثر کند، سعادت دنیا و آخرت این دانش آموزان تامین خواهد شد.
امین جعفری، تلاش های دبیرستان علوم و معارف اسلامی صدرا قم را در خور شان توصیف کرد و یادآور شد: این دبیرستان از ابتدای فعالیت خودش بر محور کیفیت بخشی به تحصیل و جذب دانش آموزان تاکید داشت و این امر سبب شد که امروز خانواده های قمی اطمینان خوبی به این دبیرستان دارند.
وی ادامه داد: خوشبختانه با زمینه های مناسبی که این دبیرستان فراهم کرده است، بسیاری از خانواده های قمی از برنامه های آموزشی و تربیتی این دبیرستان استقبال کردند و خواهان تحصیل فرزندانشان در این دبیرستان هستند.
مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، در امور مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا، اظهار داشت: ارائه برنامه های آموزشی و تربیتی مهم ترین هدف ایجاد مدارس علوم و معارف اسلامی است و امیدواریم بتوانیم با دو بال علم و تقوا به اهدافمان برسیم.
حجت الاسلام حسین دانی، به ارائه گزارشی از روند شکل گیری مدارس معارف اسلامی پرداخت و گفت: در حال حاضر 83 مدرسه معارف اسلامی در کل کشور زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی مشغول به فعالیت هستند.
مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، در امور مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا، اضافه کرد: اگر ایجاد رشته معارف اسلامی با خلوص و پاکی همراه نباشد، مورد توجه قرار نمی گیرد، از این رو مدارس معارف اسلامی باید شاخص باشند.
حجت الاسلام دانی، با تاکید بر ضرورت توجه به جنبه کیفی فعالیت مدارس معارف اسلامی، تصریح کرد: اگر خروجی این مدارس مفید باشد مطمئنا تبلیغ خوبی برای جذب بیشتر دانش آموزان خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی استان قم، وی تاکید کرد: گزینش دانش آموزان مسئله بسیار مهمی است و باید به صورت عقلایی و منطقی باشد.
وی فعالیت نیروهای کارآمد و متدین و از خود گذشته در مدارس معارف اسلامی را سرمایه ای ارزشمند در مسیر تحقق اهداف عالیه نظام اسلامی مبنی بر تربیت نیروهای شایسته دانست و گفت: باید علاوه بر ارتقای سطح کیفی برنامه های مدارس معارف اسلامی، نسبت به برنامه های قرآنی و فوق برنامه در این مدارس اهتمام بیشتری صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما