علی اکبر کیانی، مدیرکل سازمان انتقال خون استان قزوین در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: اهدای خون اقدامی خداپسندانه است که سلامتی فرد را به دنبال دارد و خوشبختانه ما موضوع اهدای خون را هم در بین آقایان و هم بانوان شاهد هستیم.
وی ادامه داد: 6.5 درصد از اهداکنندگان خون در سطح استان قزوین، خانم هستند، البته این درصد بالاتر است ولی به دلیل کمبود امکاناتی که در حوزه انتقال خون استان وجود دارد، تعداد بانوان اهداکننده خون، در استان پایین است.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان قزوین اضافه کرد: اگر تعداد پایگاه های اهدای خون در استان افزایش یابد و پایگاه های اهدای خون مختص بانوان داشته باشیم، قطع یقین تعداد بانوان اهداکننده خون نیز در استان افزایش خواهد یافت.
وی عنوان کرد: آقایان در سال چهار بار و خانم ها در سال سه بار می توانند برای اهدای خون اقدام کنند و افرادی بهتر می توانند خون اهدا کنند که سلامت جسمی و شادابی روحی دارند و با توجه به این امر کسانی که ورزش می کنند، جسم سالم تر و روح شاداب تری دارند.
کیانی با اشاره به اهداکنندگان مستمر خون اعلام کرد: اهداکنندگان مستمر خون افرادی هستند که در سال دو بار نسبت به اهدای خون اقدام می کنند و میزان خونی که در قزوین تولید می شود، 51 درصد آن مربوط به اهداکنندگان خون مستمر است و این رقم در میانگین کشوری 41 درصد است که این عدد نشان دهنده بالا بودن تعداد اهداکنندگان خون مستمر در استان قزوین نسبت به میانگین کشوری است.
وی توضیح داد: چهار شرط اصلی برای اهدای خون وجود دارد که سن، وزن، دوری از بیماری های پرخطر و سلامت کامل جسمی و روانی از جمله این شروط است و سن اهدای خون بین 18 تا 60 سال است و برای اهداکنندگان خون مستمر این سن تا 65 سال است و سنی که بیشترین اهدای خون را دارند به طور معمول بین 20 تا 45 سال هستند.
پایان پیام/
نظر شما