امام جمعه راین به مناسبت (13جمادی الثانی)سالروز وفات حضرت ام البنین(ع)که به نام روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است؛ با تسلیت این مناسبت، این نامگذاری را بسیار بحق، شایسته و مناسب دانست و با تأکید بر ضرورت بررسی ابعاد شخصیتی این بانوی بزرگ تاریخ اسلام، گفت: این نامگذاری زمینه ای برای استخراج ابعاد یاد شده از منابع معتبر روایی و معارفی توسط محققین را فراهم می آورد.
حجت الاسلام حمید اسماعیل پور با اشاره به آن بخش از زندگی حضرت ام البنین که پس از شهادت 4فرزندش در عاشورا، با سوزناک ترین مراثی و ندبه ها در بقیع گریه می کرد، افزود: البته این موضوع چیزی از شأن ایشان نمی کاهد زیرا طبیعی است که هرچه خداوند دل رحیم تری به کسی بدهد او در برابر مصائب عواطف شدیدتری دارد.
وی افزود: شاید عده ای هنگام شنیدن مصائب حضرت ام البنین با دیدگاه ناباورانه به آن می نگریستند اما دفاع مقدس ما و حوادثی که بر مادران شهدا گذشت این مسئله را برای جامعه ما حل کرد و حضرت ام البنین بهترین الگو برای مادران و همسران شهداست زیرا ایشان هم همسر شهید و هم مادر 4شهید است.
مسئول کمیسیون فرهنگی نماز جمعه استان کرمان با اشاره به قیبله رشید، بزرگ و برخوردار از استقامت جسمی بنی کلاب که حضرت ام البنین از آن قبیله بود، تصریح کرد: آن حضرت که پس از شهادت فاطمه زهرا(س)به ازدواج امام علی(ع)درآمد هنگام ورود به خانه امیرالمؤمنین کاملاً به جایگاه عصمت این خانواده واقف بود.
وی ادامه داد: یکی از جنبه هایی که در متون روایی بیان شده و البته برای زنان امروز درس آموز است این است که حضرت ام البنین(ع)با اعتقاد به اینکه خانه امیرمؤمنان(ع)خانه امام معصوم و امام زمانش هست که دو امام معصوم دیگر نیز در این خانه زندگی می کند به آن وارد شد.
حجت الاسلام اسماعیل پور افزود: "فاطمه" مشهور به ام البنین با اشراف به جایگاه حضرت فاطمه زهرا(س)که دختر پیامبر اکرم(ع)وبرخوردار از مقام عصمت است؛ از امام علی(ع)درخواست کرد که ایشان را به نام اصلی اش(فاطمه)صدا نکند و دلیل این امر این بود که حضرت ام البنین جایگاه خود را در حدی نمی دیدند که همنام با فاطمه زهرا (س)مورد خطاب قرار گیرند.
امام جمعه راین، توجه حضرت ام البنین (س)به عواطف و احساسات فرزندان فاطمه زهرا(س)را دومین علت این درخواست ذکر کرد و گفت: این موضوع مطلب بسیار درس آموزی برای زنان جامعه ماست که چنانچه بر حسب اتفاق قرار به پذیرفتن سرپرستی فرزندان کسی شدند که برخوردار از مکانت و منزلت خاصی است؛ رعایت آن را بکنند.
وی با اشاره به شهات حضرت ابالفضل(ع)عبدالله، جعفر و عثمان به عنوان 4 پسر این بانوی بزرگوار که در سرنوشت سازترین حادثه تاریخ بشریت حضور داشته و همه در رکاب امام زمان خود به شهادت می رسند، گفت: این موضوع مسائل زیادی را در خصوص شخصیت حضرت ام البنین برای ما روشن می کند و مؤید ارائه بهترین تربیت توسط مادر و بهترین محیط زندگی است.
حجت الاسلام اسماعیل پور، کتب بحارالانوار جلد 45 صفحات 39 و 40، ارشاد شیخ مفید، اعلام الوری و اعلام الهدی، کشف الغمه فی معرفة الائمه، لهوف، در سوگ امیر آزادی را از جمله منابعی دانست که اهل تحقیق برای آگاهی بیشتر راجع به زندگی این بانوی بزرگوار می توانند به آن مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما