به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 3 اردیبهشت با یک فوریت طرح ایجاد حساب ویژه حمایت از تولید ملی با 149 رای موافق، 24 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 219 رای موافقت کردند.
حجت الاسلام حسین زاده بحرینی نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: یک مساله جدی که در اقتصاد ایران است که مناسبت است در سالی که به نام حماسه اقتصادی است به ان توجه شود پدیده تورم رکودی است یعنی اقتصاد هم از پدیده رکود و هم از پدیده تورم رنج می برد.
وی اظهار کرد: معنی رکود یعنی اینکه برخی منابع کشور به صورت معطل مانده اند یعنی کارخانه ها و یا شرکت ها یا واحدهای تولیدی همه نوع امکانات دارند نیروی انسانی ماهر دارند اما به دلایلی یا تعطیل هستند یا بخشی از انها به حالت تعطیل درآمده است.
نماینده مشهد در خانه ملت تاکید کرد: معمولاً مسائل بلندمدت و ساختاری در اقتصاد باعث می شود که کشور نتواند ظرفیت خود را به حالت بالفعل درآورد و کشور ما در حال حاضر دچار این مشکلات ساختاری است.
وی با طرح این سوال که چرا در حدود یکسال گذشته مشکل رکود در کشور ما بیشتر شده است گفت: همه گزارشهایی که در مورد نرخ رشد کشور ارایه می شود حاکی از نرخ رشد منفی است که علتش نیز این است که در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران در یکسال گذشته یک مساله جدیدی رخ داده است که اگر به این مساله توجه نکنیم قطعاً نمی توانیم راه حلی مناسبی برای غلبه بر تورم رکودی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مجلس باید به مسائل اساسی اقتصاد رسیدگی کند گفت: متاسفانه مساله ای که اقتصاد ما دچار ان است و همین موضوع باعث تورم رکودی شده است انحراف نقدینگی است یعنی اینکه ما در کشور علی رغم اینکه نقدینگی فراوانی داریم اما این نقدینگی در جایی که باید سرمایه گذاری شود نمی شود.
حسین زاده بحرینی اضافه کرد: ما در سال 1384 در مقابل یک ریال نقدینگی موجود در کشور دو ریال تولید داشتیم اما در سال 90 در ازای یک ریال نقدینگی کمتر از 4/1 ریال تولید کرده ایم که این دو عدد نشان از وخامت اوضاع اقتصادی ما دارد و معنایش این است که نقدینگی ما در اقتصاد مولد نیست.
وی با بیان اینکه حماسه اقتصادی را تولیدکنندگان، صنعتگران و کشاورزان رقم می زنند مجلس باید ریل مناسبی برای صنعتگران کشاورزان و تولیدکنندگان ایجاد کنند تا انها بتوانند تولید کنند و بدینوسیله حماسه اقتصادی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه علت انحراف نقدینگی در کشور این است که مدیریتی نقدینگی در اختیار بانکهاست گفت: 94 درصد نقدینگی ما را بانکها هدایت می کنند و این بانکها برای حمایت از بخش تولید انگیزه کافی ندارند.
قصیم عثمانی نماینده بوکان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این طرح گفت: در سال 84 تولید ناخالص ملی ما 50 درصد نقدینگی بوده است که این رقم در سال 90، 30 درصد کاهش یافته است و همین نشان می دهد که نقدینگی ما در کشور روز به روز افزایش یافته است و نتوانسته است تولید را رونق دهد.
وی با بیان اینکه هدایت نقدینگی باید به سمت تولید باشد و این یک ضرورت برای کشور است گفت: آیا راه چاره برای هدایت نقدینگی ایجاد حسابی تحت این عنوان است آیا ایجاد حساب مشکلی را حل می کند آیا نباید بانکها را موظف کنیم از تولید حمایت کند.
عثمانی تصریح کرد: ما به جای این طرح بهتر است بانکهایی را که دارای فعالیت هستند یعنی چه بانکهای خصوصی و چه بانکهای دولتی موظف کنیم که حداقل 50 درصد تسهیلاتشان را صرفاً به بخش تولید اختصاص دهند و حق واگذاری این تسهیلات کمتر از 50 درصد را نداشته باشند.
وی تاکید کرد: اگر ما چنین کاری را کنیم هم تولید ما حرکت می کند و هم ظرفیت های بلا استفاده تولیدمان فعال می شود.
در صورت تصویب نهایی این طرح برای هدایت نقدینگی موجود در نظام بانکی کشور بانکها و موسسات مالی و اعتباری موظفند از تاریخ تصویب این قانون هر ماه حداقل 5/1 درصد و تا پایان سال 92 مجموعاً 18 درصد از کل سپرده های خود را به حساب ویژه حمایت از تولید ملی که نزد بانک مرکزی افتتاح می شود واریز کنند.
پایان پیام/
نظر شما