به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، غلامحسین دشتی، معاون استاندار یزد امروز (13 اسفند)در همایش دانشجویان و دانش آموختگان فرش در سالن همایشهای مجتمع آیت الله خاتمی شهر اردکان با اشاره اجمالی به معنای علم و هنر در فرهنگ اسلام و تفاوت فاحش آن با برداشتهای غربی گفت: در غرب علم و هنر به معنای قدرت و تسلط بر طبیعت تفسیر می شود اما اسلام علم و هنر را نوری می داند که انسان با استفاده از این نور، راه تکامل و پیشرفت خود را پیدا می کند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار یزد با این بیان که هنر بدون اصالت و قداست بی معناست، گفت: درآموزه های جدید غربی سعی در سکولاریزه کردن علم و هنر شده است که این یک نوع آسیب جدی مخصوصا در مقوله هنر تلقی می شود چرا که علم و هنر بدون اصالت و قداست بی معناست.
وی دلیل ماندگاری و اصالت هنرهایی چون فرش بافی ایرانی را تعهد هنرمندان دانست و افزود: قدسی بودن جوهر علم و هنر در گذشته هنرمندان را به انسانهایی رشد یافته و بی تعلق به دنیا و ارزشهای واهی آن تبدیل کرده بود که تداوم این راه امروز باید مورد همت جامعه هنری قرار بگیرد.
دشتی در بخش دیگری از صحبتهای خود فرش را نماد هنر ایرانی خواند و گفت: یکی از مسائلی که در نگاه امروز، هنر، صنعت فرش و بسیاری از هنرهای اصیلی سنتی را دستخوش تغییر کرده و در معرض برخی آسیب ها قرار داده، دیواری است که بین جامعه دانش محور و تولید محور ایجاد شده است.
وی ادامه داد: دانش آموختگان این عرصه باید نگاه خود را از محیط دانشگاهی و آکادمیک به سمت مراکز تولید و سرمایه گزاری معطوف کنند تا صنعت فرش ایران همچنان که همواره حرف اول را در دنیا زده است در رتبه ممتاز خود باقی بماند.
مرداسی، معاون وزیر بازرگانی و رییس مرکز ملی فرش ایران نیز در این همایش با اشاره به نگاه علمی در روند تولید فرش گفت: ورود دانش روز به حوزه فرش دستباف، مقوله ای ارزشمند است که اهمیت توجه و تعامل دانشجویان با بدنه تولید فرش را مبرهن می سازد.
وی همچنین با اعلام این خبر که بسته حمایتی دانش آموختگان فرش ایران با هدف توجه ویژه به موضوع اشتغال فارغ التحصیلان این رشته توسط دولت تدوین شده است، ابراز امیدواری کرد که در لایحه بودجه پیشنهادی سال جاری، ردیف اعتباری از صندوق مهر امام رضا به پروژه های کار آفرینی دانشجویان این رشته اختصاص داده شود.
محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش، فرش را نماد هویت هنر ایرانی معرفی کرد و با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در زمینه ارتقا هرچه بیشتر جایگاه فرش ایرانی در دنیا برگزاری نشست هایی از این دست را در نیل به این هدف موثر و مفید دانست.
وی همچنین با ارائه سخنانی تخصصی در قالب خطابه در زمینه صنعت فرش بافی، حمایت از فرصتهای مطالعاتی و حمایت از تدوین و چاپ کتب دانشگاهی جدید در این رشته را خواستار شد.
پایان پیام/
نظر شما