به گزارش خبرگزاری شبستان، جعفر قادری، سخنگوی کمیسیون تلفیق در نشست خبری امروز (یکشنبه اول اردیبهشت) در خصوص مصوبات روز گذشته کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه 92 گفت: دولت در بخش واگذاری ها و دارایی های مالی اعتبار 5 هزار میلیارد تومان را در احکام آورده بود که این رقم در جمع 166 هزار میلیارد تومان بودجه قید نشده بود و محل هزینه آن مشخص نبود که کمیسیون تلفیق این اعتبار 5 هزار میلیارد تومانی را نیز در سرجمع اعتبارات قید کرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در ادامه این خبر افزود: همچنین 5 هزار میلیارد تومان دیگر نیز در بحث طرح های تملک به همین شکل بود که در سرجمع درآمدها قید نشده بود که کمیسیون تلفیق این اعتبار را نیز در سرجمع اعتبارات لحاظ کرد.
قادری تصریح کرد: پس به طور کلی در جلسه روز گذشته کمیسیون اعتبار 10 هزار میلیارد تومان را در مجموع اعتبار بودجه لحاظ کرد که دولت در لایحه بودجه پیشنهادی خود تنها آن را در احکام آورده بود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه کمیسیون در بررسی مباحث مالیات ها و سایر منابع بحث مالیات ها را به اتمام رسانده است گفت: در مباحث سایر منابع بخش هدفمندی باقی مانده است که دولت در آن 15 هزار میلیارد تومان را به بودجه تزریق کرده و در صورتی که بعداز ظهر امروز آقای فرزین در جلسه کمیسیون حضور پیدا کنند موضوع هدفمندی بررسی خواهد شد.
وی تأکید کرد: بدون حضور نمایندگان دولت در این خصوص تصمیم گیری نمی شود چرا که ممکن است بعد از آن جوسازی هایی صورت گیرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق در خصوص درآمدهای نفتی دولت در بودجه 92 گفت: 64 هزار و 69 میلیارد تومان به عنوان درآمد حاصل از فروش نفت خام و میعانات گازی در نظر گرفته شده و 2 درصد نیز درآمد نفت برای مناطق گازخیز و نفت خیز در نظر گرفته شده که اعتباری معادل 1801 میلیارد تومان لحاظ شده که جمع این دو رقم یعنی اعتباری نزدیک به 66 هزار میلیارد تومان به عنوان درآمدهای نفتی دولت در جلسه روز گذشته کمیسیون تلفیق مصوب شد.
قادری در توضیح نحوه به دست آوردن این عدد گفت: این عدد حاصل ضرب میزان فروش روزانه به قرار یک میلیون و 303 هزار بشکه نفت در روز ضربدر تعداد روزهای سال یعنی 365 ضربدر 95 دلار به عنوان قیمت هر بشکه نفت ضربدر 2450 به عنوان مبنای محاسباتی تبدیل بودجه به ریال است.
وی ادامه داد: سهم دولت از این درآمدها 59 و نیم درصد است و 26 درصد از این درآمد سهم صندوق توسعه ملی و 14 و نیم درصد نیز سهم وزارت نفت است.
قادری در خصوص تعیین قیمت 95 دلار برای هر بشکه نفت گفت: با توجه به قیمت های سال گذشته قیمت 95 دلار قیمت منطقی به نظر می رسید که در کمیسیون تلفیق تصویب شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه ومحاسبات مجلس همچنین در خصوص تعیین مبنای 2450 تومان برای تبدیل ارز به ریال گفت: در کمیسیون تلفیق قیمت های مختلفی پیشنهاد شد اما در نهایت کمیسیون بر مبنای 2450 تومان برای ارز که پیشنهاد خود دولت نیز بود توافق کرد.
وی ادامه داد: این رقم در هیچ کجای بودجه ذکر نشده است به این معنی که در هیچ کجای بودجه قیمت ارز 2450 تومان مطرح نشده و این مبنای محاسباتی تنها در محاسبات کاربرد داشته و به این معنی نیست که این رقم به عنوان نرخ ارز به دولت معرفی شده است.
قادری نظام مدیریت شناور شده ارز را مبنای محاسبه نرخ ارز در بودجه 92 توصیف و تصریح کرد: تعیین نرخ ارز با شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی است و کمیسیون تنها عدد 2450 تومان را به عنوان مبنای محاسبه درآمد نفتی در نظر گرفته است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق همچنین تصریح کرد: در صورتی که 66 هزار میلیارد تومان اعتبار زودتر از 12 ماه محقق شود دولت می تواند با ارائه لایحه متمم به مجلس زمینه را برای تصمیم گیری در خصوص مازاد درآمدی مهیا کند.
پایان پیام/
نظر شما