مخاطب محوری راهبرد یازدهمین جشنواره امام رضا(ع)/ ثبت جشنواره در یونسکو

مشاور ویژه رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات گفت: مهم‌ترین راهبرد اجرایی یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) مخاطب محوری برنامه‌ها است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمود واعظی، مشاور ویژه رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اظهار کرد: محدویت منابع مالی با هم افزایی و همیاری همه نهادهای عضو شورای امور بین الملل جشنواره بین المللی امام رضا (ع) قابل جبران است، چنانکه سال گذشته نیز برغم محدودیت‌های شدید مالی، با همیاری و هم افزایی نهادها و دستگاه‌های همکار برنامه‌های بخش بین الملل جشنواره گشترش کمی و کیفی چشمگیری داشت و در 186 شهر جهان برگزار شد.


مشاور ویژه رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات گفت: برغم مشکلات شدید مالی، برنامه‌های یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در بخش بین الملل با قوت و بهتر از سال‌های قبل اجرا خواهد شد.


وی با بیان اینکه جشنواره بین المللی امام رضا (ع) به دوران بلوغ خود رسیده است، تاکید کرد: به برکت عنایات اهل بیت (ع) و همکاری صادقانه و همه جانبه همه نهادهای همکار، گستره بخش بین الملل جشنواره هر سال رو به افزایش بوده است و امسال نیز با تجمیع امکانات دستگاه‌های همکار جشنواره، برنامه‌های بخش بین‌‌‌الملل با قوت بیشتری اجرا خواهد شد.


واعظی با اشاره به اضافه شدن نهادهای جدید به شورای بین الملل جشنواره بین المللی امام رضا (ع) متناسب با سیاست‌های تناظیم شده برای جشنواره یازدهم گفت: بر اساس مصوبه شورای سیاست گزاری جشنواره بین المللی امام رضا (ع) مهم‌ترین راهبرد اجرایی جشنواره یازدهم مخاطب محوری برنامه‌ها است بر همین اساس اداره کل امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش و اداره کل امور بانوان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات به شورای بین الملل جشنواره اضافه شدند تا با استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خود، به تولید و تدوین برنامه‌های یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) متناسب با نیاز مخاطبان خارج از کشور بپردازند.


واعظی مدارس و مجتمع‌های آموزشی ایران در خارج از کشور را محور اصلی اجرای برنامه‌های فرهنگی دانست و اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش همزاد با سفارتخانه‌ها، همواره بال اصلی جمهوری اسلامی ایران در مراودات بین المللی بوده است. با توجه به حضور 4 تا 5 میلیون ایرانی در خارج از کشور و حضور فرزندان تعداد زیادی از این خانواده‌ها در مدارس ایرانی، ظرفیت بالایی در زمینه اجرای برنامه‌های فرهنگی معنوی وجود دارد و جشنواره امام رضا (ع) می‌تواند بخشی از خلاء موجود در این زمینه را پوشش دهد.


مشاور ویژه رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: برگزاری دوره توجیهی فرهنگ رضوی برای معلمان اعزامی به خارج از کشور، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، اعزام شخصیت‌های متنفذ و نخبه علمی فرهنگی و نیز برخی از شفایافتگان و نیز گردآوری آموزه‌های رضوی در زمینه کودکان و بانوان از جمله برنامه‌هایی است که می‌توان در قالب برنامه‌های یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در سطح مدارس خارج از کشور برگزار کرد.


علی آقانوری، مدیرکل همکاری‌های فرهنگی هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این جلسه با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت مدارس خارج از کشور در اجرای برنامه‌های یازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا (ع) افزود: در کشورهایی که جمهوری اسلامی ایران با آنها ارتباط ویژه و نزدیکی دارد می توان برنامه‌های مشترکی با مدارس آنها برگزار کرد و از این طریق به روابط فیمابین عمق ببشتری داد.


وی مناسب سازی بسته‌های اقلام فرهنگی بر اساس نیاز و ذائقه ایرانیان خارج از کشور را ضروری دانست و اظهار داشت: قطعا در تهیه و تامین اقلام فرهنگی در سال جاری باید از امکانات جدید و قابل استفاده برای کشور از کشور بهره بگریم. خانواده‌های ایرانی خارج از کشور با تنوع زیادی مواجه هستند و اگر در تهیه بسته‌های اقلام به این مساله توجه نکنیم، استقبال شایسته‌ای از این بسته‌ها نخواهد شد.


اعزام گروه‌های فرهنگی هنری به منظور حضور در مدارس در ایام دهه کرامت
وی همچنین خواستار همکاری گروه‌های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جهت متحول کردن برنامه‌های هنری در نظرگرفته شده برای اجرا در خارج از کشور شد و افزود: در برگزاری مسابقات فرهنگی، شب شعر و برنامه‌هایی از این دست که در چارچوب برنامه‌های یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) برای ایرانیان خارج از کشور در نظر گرفته شده است، مدارس خارج کشور می تواند محور اجرا قرار گیرد.


آقانوری خاطرنشان کرد: اعزام گروه‌های فرهنگی هنری به منظور حضور در مدارس در ایام دهه کرامت را در دستور کار قرار خواهیم داد.


در ادامه این جلسه محسن حموله، مدیر روابط عمومی و بین الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به تشریح زمینه‌های همکاری نهاد متبوع خود با مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش در اجرای برنامه‌های جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در خارج از کشور پرداخت و گفت: سال گذشته در مرکز آفرینش های هنری نمایشگاه دستاوردهای 3 سال حضور کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در جشنواره بین المللی امام رضا (ع) را برگزار کردیم که مورد استقبال وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش قرار گرفت. این نمایشگاه هم اکنون در قالب یک بسته نرم افزاری آماده شده است و می توانیم در ایام دهه کرامت سال جاری آن را در مدارس خارج از کشور برگزار کنیم.


وی خاطرنشان کرد: افزون بر برگزاری نمایشگاه، مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌توانند در ایام دهه کرامت کارگاه‌هایی را با محوریت امام رضا (ع) برای دانش آموزان خارج از کشور برگزار کنند. همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آمادگی دارد زمینه حضور دانش‌آموزان ایرانی خارج از کشور در کلیه جشنواره‌های داخلی کانون را فراهم سازد.


ثبت جهانی جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در یونسکو

علی کاظمی، مدیرکل روابط عمومی و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه نیز در این جلسه پیشنهاد ثبت جهانی جشنواره بین المللی امام رضا (ع) را مطرح کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه ریاست سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی (آیسسکو) در حال بر عهده وزارت آموزش و پرورش ایران است و دبیرخانه مرکزی آن بر عهده امور بین الملل و مدارس خارج از کشور است، می توان با استفاده از این ظرفیت به ثبت جهانی جشنواره بین المللی امام رضا (ع)به عنوان یک رویداد عظیم فرهنگی پرداخت؛ در صورتی که این امر محقق گردد، برگزاری برنامه‌های جشنواره در کشورهای دیگر تسهیل و بسیاری از موانع اجرایی آن در برخی کشورها برداشته خواهد شد.


وی خاطرنشان کرد: با توجه به فرصتی که ریاست بر آسسکو در اختیار وزارت آموزش و پرورش ایران گذاشته است، می توان از این ظرفیت برای جذب قشر نخبه فرهنگی دیگر کشورهای جهان اسلام به فرهنگ تشیع استفاده و با بهره گیری از آن‌ها سطح کیفی برنامه‌های جشنواره بین المللی امام رضا (ع) را ارتقا بخشید. جامعه المصطفی نیز که عضو اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام است در این زمینه آماده همکاری با جشنواره است.


وی با بیان اینکه جامعه المصطفی العالمیه امکان برگزاری دوره‌های ویژه رضوی شناسی برای معلمان اعزامی به خارج از کشور را دارد، افزود: هم اکنون جامعه المصطفی دوره‌های ویژه آشنایی با فرهنگ و معارف اهل بیت عصمت و طهارت (ع)را در مشهد برگزار می‌کند و آمادگی داریم نظیر این دوره‌ها را با محوریت سیره و معارف امام رضا (ع) برای معلمان اعزامی به خارج از کشور نیز برگزار کنیم.


مدیرکل روابط عمومی و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه همچنین بر لزوم بهره گیری از فضاهای آموزشی مدارس خارج از کشور در راستای اجرای برنامه‌های جشنواره امام رضا (ع) در دهه کرامت تاکید کرد و افزود: ممکن است برخی از مدارس و مجتمع های آموزشی ایران در خارج از کشور امکان اجرای برنامه‌ها را نداشته باشند، اما می‌توان در کشورهایی که حساسیت‌هایی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در آنها وجود دارد، فضای مدارس را در ایام دهه کرامت در اختیار رایزنی‌ها و مبلغان فرهنگی قرار داد تا بتوانند برنامه‌های مورد نظر جشنواره را برگزار کنند.


جشنواره امام رضا (ع) فرصتی برای حاکمیت شرایط معنوی بر مدارس ایرانی خارج از کشور
بنا بر گزارش امور بین الملل بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، محترم دقت دوست، معاون اداره دیپلماسی ارتباطات داخلی وزارت امور خارجه نیز در این جلسه خسارت‌های معنوی حاصل از حضور در محیط‌های نامساعد فرهنگی را از جمله مهم‌ترین چالش‌های فراروی ایرانیان مقیم خارج از کشور، بویژه دانش آموزان دانست و افزود: جشنواره بین المللی امام رضا (علیه السلام) می‌تواند حلقه رابط میان مدیران، معلمان و دانش آموزان ایرانی خارج از کشور باشد.


وی خاطرنشان ساخت: جشنواره بین المللی امام رضا (ع) فرصتی است تا خسارت‌های معنوی مزبور جبران شود و شرایط معنوی حاکم بر مدارس ایرانی خارج از کشور بیش از پیش توسعه و بهبود یابد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 245720

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha