دکتر زهرا محمدینیا، استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار شبستان، با غیر قابل نفی خواندن نفش و اهمیت رسانهها در جوامع امروزی اظهار کرد: رسانه ها در سه حیطه ساختاری، ارزشی و عملکردی خوب عمل میکنند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در گذشته اگر به دنبال موقعیتی مادی و یا معنوی برای فرزندانمان بودیم، مسجد و مدرسه به خانواده کمک میکرد اما امروز رسانه نقش اساسی را در تربیت فرزندان دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر خواستیم رقیبی برای کارکرد تربیتی خانواده معرفی کنیم رسانه یکی از آنهاست.
محمدینیا، جایگزین شدن برنامههای مخرب ماهواره به جای رسانههای ارزش مدار را یکی از آسیبهای موجود در جامعه توصیف کرد و گفت: برنامههای ماهواره نمیتواند خانوادهها را از جهت بار عاطفی اقناع کند.
ماهوارها عامل بسیاری از طلاقها در جوامع ارزش مدار و خانواده محور هستند
وی با اشاره به هنجارشکنی برنامههای ماهوارهای در سه حوزه ساختاری، ارزشی و عملکردی رسانهها، اظهار کرد: در حیطه ساختاری برخی برنامههای شبکههای ماهوارهای عملاً هر یک از اعضای خانوادههایی را که به صورت هستهای و جمع بوده، به تک نهاد و و تک والدی تبدیل کرده است.
این استاد دانشگاه، ماهوارها را عامل بسیاری از طلاقها در جوامع ارزش مدار و خانواده محور دانست و گفت: از این جهت ماهوارهها ساختار شکن و مضر هستند.
وی با اشاره به آسیبهای ناشی از ماهواره در حیطه ارزشی اظهار کرد: در فرهنگ اسلامی و ایرانی مرد، نان آور و ستون خانواده است.
محمدی نیا، با بیان اینکه بسیاری از برنامههای ماهواره نقش ستونی و تکیهگاه مرد را مورد هدف قرار داده است، اظهار کرد: در بسیاری دیگر از برنامه های ماهوارهای نقش حمایتگر عاطفی خانواده را که بر عهده مادر است، نادیده گرفته و مادر و عنصر زن را به حضور در اجتماع و دوری از خانواده تشویق میکند.
این استاد دانشگاه اعلام کرد: برنامههای ماهوارهای تولید غرب در حوزه عملکردی، نقش نان آوری مرد را به زن واگذار کرده که هجوم زنان به مشاغل خارج از خانه را سبب شده و از این نظر در حوزه عملکردی ساختار شکنانه عمل کرده است.
وی یادآور شد: رسانههای کشور اگر بتوانند در دو حیطه آگاهی بخشی و الگو سازی فعالیت کنند، تزلزلهایی را که در برخی خانوادهها مشاهده میکنیم، به حداقل میرسد.
محمدی نیا تاکید کرد: رسانهها باید به خانوادهها برای آگاهی بخشی و معرفی به روز بسیاری از آسیبهای ناشی از ماهوارهها، کمک کنند.
این استاد دانشگاه، نقش الگوسازی و الگوآفرینی را از دیگر کاردکردهای رسانه در جامعه خواند و خاطرنشان کرد: معرفی الگوهای اخلاق مدار، ارزش محور و اسلامی باید در دستور کار سیاست گذاران و برنامه سازان رسانهای کشور باشد.
پایان پیام/
نظر شما