به گزارش خبرگزاری شبستان، طبیب زاده در این نمایشگاه 10 اثربا تکنیک میکس مدیا با ابعاد متفاوت ارائه داده است، «جعبه پاندورا» شامل آثاری با نام های مسخ، آیینه، زاغدار، نیش، جنگ و ... میشود.
طبیب زاده در مورد انتخاب عنوان «جعبه پاندورا» برای مجموعه آثار تازه اش میگوید: عنوان«جعبه پاندورا» از یک داستان باستانی گرفته شدهاست، در این داستان پاندورا اولین زنی است که خدایان یونانی او را خلق کردهاند، زئوس به او جعبه یا در اصل کوزه ای میدهد و به او میگوید تحت هیچ شرایطی در آن را باز نکند اما پاندورا بر اثر کنجکاوی در جعبه را باز کرده و زشتی ها و پلیدی هایی که در آن بوده همه دنیا را فرا میگیرد، او سعی میکند در جعبه را ببندد اما نمیتواند و در آخر تنها چیزی که در این جعبه میماند جوهره امید یا روح امید است. در واقع این داستان ملهم آثاری هستند که در این نمایشگاه به تماشا گذاشته ام و مدت سه سال بر روی آنها متمرکز بوده ام.
از تفاوت های مجموعه آثار «جعبه پاندورا» با مجموعه آثار قبلی طبیب زاده میتوان به زمان بر بودن آن اشاره داشت، او در این رابطه می گوید: آثار تازه ام بخاطر آنکه لایه های تصویری بیشتری دارند و پرداخت بیشتری روی آنها انجام میگیرد زمان بیشتری برای آن صرف شدهاست. در گذشته آثارم اکسپرسیو بوده و زمان کمتری برای به تصویر کشیدن آن لازم بوده است.
در این مجموعه بعضی کارها لایه های موضوعی بیشتری دارند و بعضی بصورت تک پرتره هستند و لایه های کمتری دارند، اما مشخص است که هر اثر داستانی را با خود یدک می کشد.
این هنرمند جوان در این تابلو ها از روزمرگی هایی میگوید که آدم ها سعی میکنند چشمشان را بر روی آنها ببندند. با آنکه طبیب زاده در این آثار زندگی شخصی خود را به تصویر کشیده است اما همه مخاطبان میتوانند به نوعی با آن ارتباط برقرار کنند و این نقاشی ها را مصداق مناسبی برای زندگی خودشان ببینند.
او در آثارش از بحران هویت در جامعه امروزی میگوید که به نوعی گریبان گیر اکثر افراد بخصوص جوانان است، وی در مورد موضوع آثارش اضافه کرد: در این مجموعه کنتراست موجوداتی که به حیوان تبدیل میشوند و آنهایی که به عروسک تبدیل میشوند یا بر چهره خود ماسک زده اند به وضوح دیده میشود، در این آثار سعی کردهام بحران هویت در جامعه را نشان دهم.
او معتقد است ، افرادی را در این آثار به تصویر کشیدهاست که در لایه های زندگی مدرن ذوب شده و تبدیل به موجود دیگری شده اند که دیگر نمیتوانند تصمیم گیری کنند و در خشونت زندگی مدرن مجبورند لایه به لایه زندگی کنند و در شرایط مختلف انواع ماسک ها را بر چهره میزنند در این بین گروه دیگری هم هستند که سعی میکنند به خودشان نزدیک شوند که ممکن است در زندگی شهری این آدم ها از نظر دیگران ناهنجارتر باشند.
در آثار طبیب زاده تنوع رنگی زیادی به چشم میخورد، او در این رابطه می گوید: سعی کردهام با تنوع رنگی که در آثار بوجود آوردهام نوعی پارادوکس بین فضای رنگی و شاد که از لحاظ تصویری مخاطب را جذب میکند و موضوع کارها که مخاطبان با نگاه به آن ارتباط برقرار میکنند ایجاد کنم.
«گلنار طبیب زاده» متولد 1362 تهران ودارای مدرک کارشناسی نقاشی از دانشگاه آزاد اسلامی ست. «جعبه¬ی پاندورا» هفتمین نمایشگاه انفرادی اوست . طبیب زاده پیش از این شش نمایشگاه انفرادی در داخل و خارج از ایران در گالری های اعتماد، نار، مهروا،آتبین و اسنابروک، آلمان برپا نموده، همچنین او در 13 نمایشگاه گروهی در کشورهای اسپانیا، آلمان، ترکیه، انگلیس، ایران و... شرکت کرده است . او در سال 1387 مقام دوم، سمپوزیوم بین¬المللی دوبی را کسب نموده و درسال 1391 و 1389درسمپوزیوم بین¬المللی نقاشی تاش- ، نرماندی، فرانسه حضور داشته ، وی دوره¬ی تخصصی هنر لایپزیگ آلمان را در سال 1390 طی کرده است .
گفتنی ست، نمایشگاه نقاشی «جعبه ی پاندورا » تا تاریخ 18 اردیبهشت 92 در گالری اثر واقع در خیابان ایرانشهر ،خیابان بر فروشان ،پلاک 16دایر است و علاقمندان میتوانند روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 11 تا 20 و جمعه ها از ساعت 16 تا 20 از این آثار دیدن نمایند، گالری شنبه ها تعطیل می باشد.
پایان پیام/
نظر شما