سبک زندگی قرآنی، علم و آگاهی محور است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه سبک زندگی قرآنی، علم و آگاهی محور است، تاکید کرد: آگاهی داشتن مسئولیت می‌آورد، بنابر این باید در کنارش عمل هم باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شب گذشته (30 فروردین) در مراسم اختتامیه دومین نشست منطقه‌ای فعالان قرآنی دانشگاه‌های شرق کشور اظهار کرد: قرآن تنها سند باقی مانده میان خداوند و بشریت است که از جهت لفظ مورد تحریف قرار نگرفته است.


وی با اشاره به اینکه برخی شبهه تحریف قرآن را وارد می‌کنند، بیان داشت: تحریف به معنای اضافه و حذف شدن کلمه و عبارتی از قرآن کاملا اشتباه است زیرا تمام روایات ائمه معصومین(ع)، بزرگان شیعه و سنی و حتی نص صریح قرآن این مسئله را رد می‌کند.


رحیم‌پور‌ازغدی با بیان اینکه اگر کسی معتقد شود که این قرآن، قرآنی نیست که بر پیامبر(ص) نازل شده و تغییر کرده است مسلمان نیست، افزود: اهل بیت(ع) اجازه ندادند، قرآن نیز مانند انجیل و دیگر کتب آسمانی تحریف شود وتمام علمای بزرگ شیعه مانند شیخ مفید، شیخ صدوق، شیخ طوسی و دیگران تصریح دارند که هیچ تحریفی در قرآن کریم صورت نگرفته است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در روایات ائمه معصومین(ع) آمده که در سختی‌ها از قرآن کمک بگیرید، سؤالات و درمان بیماری‌هایتان را در آن بجویید و اگر می‌خواهید به خدا نزدیک‌تر شوید از راه قرآن وارد شوید، گفت: در هر دوره‌ای پاسخ مسایل جدید را می‌توان از قرآن استخراج کرد و این بدان معنی نیست که قرآن سیال است، بلکه بر اساس روایات در هر عصری مشکلات و مسایل جدیدی مطرح می‌شود.


وی ادامه داد: برای سئوالات قدیمی‌تر نیاز به پاسخ‌های دیگری است که باید متناسب با هر زمانی تفسیر نویی از قرآن انجام شود و این نشان از زنده بودن و تازگی کلام وحی است.


رحیم‌پورازغدی با بیان اینکه قرآن چون کلام خداوند است تکراری نمی‌شود، گفت: انسان باید تلاش کند هر چه بیشتر با این کتاب آسمانی انس بگیرد و در آن صورت قرآن مانند چشمه‌ای جوشان برایش تازگی دارد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه بر اساس روایات ائمه معصومین(ع) خستگی هر کسی از قرآن به جهت خسته بودن ذات خودش است، بیان کرد: قرآن مخاطب خود را می‌شناسد و کسی که با میل و اشتیاق به سراغ آن رفته، تدبر و اندیشه می‌کند و از تکرار واژگان آن خسته نمی‌شود و دنیای جدیدی از معنا و مسایل پیش چشمش گشوده می‌شود.


وی با بیان اینکه حتی کسانی که قرآن را وحی نمی‌دانند به معجزه بودن آن اعتراف دارند و کتاب‌ها در این زمینه نوشته‌اند، اظهار کرد: قرآن مجید حتی در احیاء ادیان ابراهیمی مانند مسیحیت و یهودیت نقش غیرقابل انکاری دارد و تجلیلی که از این ادیان و پیامبرانش در این کتاب الهی شده در کتاب‌های خودشان نشده است.


رحیم‌پورازغدی با اشاره به اینکه کلمات دنیا و آخرت هر 2 به تعداد مساوی در قرآن آمده است، افزود: این امر به معنای وجود تعادل در نگاه اسلامی به دنیا و آخرت است که هر 2 در جایگاه خود ارزشمند و مهم هستند.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه سبک زندگی قرآنی علم و آگاهی محور است، گفت: آگاهی داشتن مسئولیت می‌آورد، بنابر این باید در کنارش عمل هم باشد و توجه کرد که هر نوع آگاهی تجربی، ‌شهودی، باطنی و حسی الهی و مسئولیت‌آور است.


رحیم‌پور ازغدی بیان کرد: تمام ساختارهای معرفتی انسان هدف‌دار و برنامه‌ریزی شده است و اگر اتفاقی بود، دیگر مسئول بودن انسان در برابر آن‌ها معنا نداشت.


وی با بیان اینکه امیرمومنان(ع) قرآن کریم را همان ریسمان محکمی می‌داند که انسان را از پرتگاه‌ها بالا می‌آورد و به ذات اقدس الهی می‌رساند، عنوان کرد: این امام بزرگوار ادامه می‌دهند، که قرآن بهار دل است و با مفاهیم این کتاب چشمه‌های معرفت می‌جوشد و قلب جلا می‌یابد.


رحیم پور ازغدی با بیان اینکه حضرت علی(ع) در خطبه 176 نهج‌البلاغه قرآن را پنددهنده‌ای می‌داند که فریب نمی‌دهد و هدایتگری است که گمراه نمی‌کند، افزود: مگر آن که چیزی بر آن افزوده یا کاسته شود، زیرا قرآن برای آنان که بیماری‌های اخلاقی دارند، شفا است و برای کسانی که جهت اهدافی غیر از حق به سراغش می‌روند، وسیله گمراهی است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  ابراز کرد: بنا به فرموده حضرت علی(ع)، اگر کسی حقیقتا با قرآن همراه باشد، با داشتن این کلام الهی، در مسیر پرخطری که برای رسیدن به رستگاری پیش رو دارد به چیز دیگری نیاز ندارد، اما بدون قرآن،‌ هر چه داشته باشد باز هم دچار کاستی و نقصان است.

 

پایان پیام/

کد خبر 245351

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha