اجرای فاز دوم مرمت مسجد جامع گرگان

مدیر میراث فرهنگی استان گلستان از اجرای فاز دوم مسجد جامع گرگان در سال جدید خبر داد و گفت: در این فاز گنبد و ایوان غربی مسجد مورد مرمت قرار می گیرد.

قربان عباسی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان از ادامه مرمت و بازسازی بنای تاریخی مسجد جامع گرگان در سال جدید خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد جامع گرگان از بناهای باشکوه و با قدمتی 800 ساله است که با توجه به وجود مناره آجری دوره سلجوقی، می توان گفت بنای اولیه مسجد نیز به دوران سلجوقیان تعلق دارد.


عباسی با اشاره به قسمت های تعمیر شده مسجد جامع گرگان در سال های پیش گفت: شیروانی های این مسجد با افزودن الحاقات نامناسب از مصالح مدرن ساخته شده بود که اکنون به حالت سنتی و سلجوقی آن برگردانده شده است و هم اکنون مورد بازدید گردشگران و علاقه مندان قرار دارد.

 

وی افزود: استحکام بخشی بنا، مرمت و آزادسازی مناره،ساخت درب چوبی ضلع شمالی مطابق با فرم اولیه، جمع‎آوری پوشش سقف الحاقی به بنا و برگرداندن آن به شیوه سنتی، اندود داخلی بنا، بازسازی تاسیسات الکتریکی، بازسازی پوشش مناره و جمع‎آوری سنگ ازاره و اجرای بندکشی در بدنه آجری بنا از جمله اقدامات انجام شده میراث فرهنگی برای حفظ این اثر گرانقدر تاریخی است.

 

عباسی با اشاره به این که مناره قسمت جنوبی مسجد نیز در سال پیش مورد مرمت قرار گرفته است گفت: در گذشته، تنها دو متر از این مناره در معرض دید بود؛ اما در حال حاضر پس از انجام تعمیرات لازم و کارشناسی شده، مناره این مسجد از دل دیوار بیرون کشیده شده و کل آن قابل رویت است.

 

مدیر میراث فرهنگی استان گلستان با تاکید بر این که برای مرمت کل این مسجد، مبلغی بالغ بر یک میلیارد تومان لازم است گفت: مرمت گنبد و ایوان غربی از جمله قسمت های مهم و قابل توجه مسجد جامع گرگان است که در سال جدید پس از دریافت اعتبارات لازم، فاز دوم عملیات بازسازی و تعمیر آن آغاز می شود.

 

وی افزود: مرمت مساجدی در دستور کار میراث فرهنگی قرار دارد که به ثبت ملی رسیده باشند و با توجه به این امر، در سال 91 دو مسجد به نام های «مسجد کریم ایشان» و «مسجد جامع گرگان» مورد مرمت قرار گرفت.

 

وی خاطرنشان کرد: جمع‎آوری پوشش آجر فرش بام، اجرای قیرگونی و آجرفرش مجدد به روش سنتی، ساختن سقف طبقه اول برای مصلا، اندود بندکشی در جداره‎های بنای تاریخی و اصلاح ساختار تاسیساتی الکتریکی بنا از جمله اقدامات صورت گرفته در مرمت بنای تاریخی مسجد کریم ایشان است.

 

گفتنی است مدرسه و مسجد کریم ایشان در روستای کریم ایشان و در مسیر جاده کلاله- مراوه تپه شهرستان کلاله واقع شده است. ساختمان این مسجد و مدرسه متعلق به دوره قاجاریه است که به شماره 1124 مورخه 21/7/54 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 244940

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha