اولویت های ستاد راهبری نقشه جامع علمی در سال 92

مخبردزفولی توجه به بودجه پژوهشی کشور، روند کار شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی، اعتبار سنجی اخبار حوزه علم و فناوری را از اولویت های ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در سال 92 برشمرد.

خبرگزاری شبستان، سی و یکمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، سه شنبه، 27 فروردین به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

بنابر این گزارش، مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این جلسه ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه(س) گفت: امید است در سال 1392 که توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال «حماسه سیاسی- حماسه اقتصادی» نامگذاری شده است، بخش علم و فناوری بتواند نقش شایسته خود را ایفا کند.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران افزود: کشور ما دارای قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها و توانایی‌های فراوان علمی جهت زمینه‌سازی برای یک جهش اقتصادی است و تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب بر این موضوع که آخرین نمونه آن را در سخنرانی معظم‌له در مشهد مقدس شاهد بودیم، نشان می‌دهد پیشرفت و حماسه اقتصادی حتماً باید بر علم و دانش استوار باشد.
وی تصریح کرد: در سال جاری حتماً باید بخش‌های دارای ارزش افزوده فراوان مانند نانو فناوری مورد توجه قرار گیرد و همه نهادها از جمله مجلس شورای اسلامی در این زمینه حمایت و همکاری لازم را داشته باشند.

مخبر دزفولی ضمن اشاره به حماسه سیاسی ابراز کرد: در این بخش از نامگذاری سال 1392، همه ما همگام با جامعه علمی کشور به عنوان یک گروه مرجع باید در حد توانایی خود همه واجدان شرایط را برای حضور در پای صندوق رأی تشویق و ترغیب کنیم، تا با شکل‌گیری یک برگ زرین دیگر در کتاب پرافتخار حیات این نظام مقدس، توطئه‌های دشمنان ناکام بماند.

رئیس ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در مورد دستور کارهای ستاد در سال 1392 نیز بیان کرد: مسائلی مانند توجه به بودجه پژوهشی کشور، روند کار شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی، اعتبار سنجی اخبار حوزه علم و فناوری، تعیین نقش دانشگاه‌های مادر در اجرای نقشه جامع علمی کشور و وظایف فرا ملی این دانشگاه‌ها در دستور کار ستاد راهبری در سال 1392 است.

این گزارش می افزاید: منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور هم در تشریح دستور این جلسه گفت: بازخوانی فرمایشات مقام معظم هبری در ابتدای سال 1392 با توجه به بخش‌هایی که به حوزه علم وفناوری مربوط است، نخستین دستور جلسه امروز بود.

وی افزود: نگرانی‌هایی در مورد کاهش بودجه بخش پژوهش توسط برخی از اعضا ابراز و مقرر شد جهت حفظ جایگاه علمی کشور، موضوع با حساسیت ویژه پیگیری شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: با توجه به تلاش‌های دانشمندان جوان کشور و دستاوردهای قابل توجه این دانشمندان، در مورد انتشار برخی از اخبار بی‌پایه در مورد پیشرفت های علمی کشور باید حساسیت بیشتری نشان داده شود.

عضو شوای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: چون دشمنان ملت ایران از هر روزنه‌ای برای تخریب چهره پر افتخار علمی این ملت استفاده می‌کنند، انتشار اخبار در این زمینه نباید به گونه‌ای باشد که با یک خبر نادرست دستاوردهای ما زیر سوال برود.

وی افزود: این نظارت به صورت موردی نبوده و سازوکار مناسبی با مشورت اصحاب رسانه طراحی و اجرا می شود.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ابراز کرد: گزارش عملکرد ستاد راهبری در سال 91 دستور دیگر جلسه امروز بود و گزارشی که در این زمینه تهیه شده بود، نمایانگر توفیق ستاد در حرکت به سمت اهداف خود بود و اعضا ابراز امیدواری کردند با تلاش بیشتر در سال جاری این حرکت تقویت شود.

کبگانیان گفت: ادامه بررسی سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی دستور دیگر جلسه امروز بود که اکثر راهبردها و اقدامات ملی طب سنتی مورد تصویب قرار گرفت و به خواست خدا ادامه این سند در جلسه آینده به تصویب خواهد رسید.

بنابر گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی افزود: از ابتدای سال جاری بخش نظارت، رصد و پایش مصوبات ستاد فعال شده و با توجه به مصوبات قابل توجه ستاد راهبری نقشه جامع علمی، با استفاده از همه توان ستاد در بخش‌های پایش شاخص‌های علمی کشور و جلوگیری از تنزل این شاخص‌ها و نظارت بر نحوه اجرای سیاست‌های مصوب ستاد توسط دستگاه‌ها فعال شده است.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در پایان خاطرنشان کرد: با استفاده از همه توانایی کشور مانند پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و سایر نهادها که با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده‌اند، نظارت جدی‌تر بر اجرای مصوبات اعمال می شود.

پایان پیام/

کد خبر 244898

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha