رویکرد کتابخانه های عمومی در سال 92 تقویت فضای معنوی است

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، رویکرد این نهاد را در سال جاری، تقویت فضای معنوی کتابخانه های عمومی استان دانست.

لفته منصوری، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: برنامه سال 92 اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان مبتنی بر سه عرصه سند چشم انداز 1404 نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی و بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت مطالعه و کتابخوانی تدوین خواهد شد.

 

وی اضافه کرد: برای رسیدن به اهداف تعیین شده در سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی الزامات و پیش فرض هایی تعیین شده که از جمله آنها می توان به داشتن روحیه جهادی، استحکام معنویت در جامعه، دوری و اجتناب از مسائل حاشیه ای کشور و حفظ انسجام و اتحاد ملی اشاره کرد.

 

وی افزود: در راستای استحکام معنویت و روح ایمان و تدین در جامعه، این اداره کل به عنوان یکی از متولیان فرهنگ در استان و کتابخانه های عمومی به عنوان کانون های مهم فرهنگی و تربیتی جوانان، نوجوانان و کودکان، طرح ها و برنامه های متنوعی را جهت تقویت فضای معنوی کتابخانه های عمومی و ارائه خدمات مذهبی و فرهنگی به اعضای کتابخانه های عمومی خوزستان در نظر گرفته است.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، تصریح کرد: از جمله این برنامه ها راه اندازی سامانه پخش اذان در کلیه کتابخانه های عمومی است که این سامانه نوعی نرم افزار می باشد که با تجهیزات کامل جهت کتابخانه های عمومی خریداری و در محل کتابخانه های عمومی نصب می شود و طبق برنامه در زمان اذان به صورت خودکار اقدام به پخش اذان می کند.

 

وی از دیگر برنامه های این اداره کل تقویت نمازخانه های کتابخانه های عمومی دانست و ادامه داد: کلیه کتابخانه های عمومی مجهز به نمازخانه می باشند اما فضای بعضی از نمازخانه ها مکفی نیست و می بایست این فضاها گسترش یابد که در سال جاری این اقدام صورت می گیرد و کلیه کتابخانه های عمومی استان مجهز به نمازخانه با فضایی مناسب خواهند شد.

 

منصوری، با اشاره به راه اندازی کانون های قرآن و نهج البلاغه در کتابخانه های عمومی در کنار کانون های ادبی، عنوان کرد: در این کانون ها به بحث و تفسیر آیات قرآن و نهج البلاغه توسط اساتید فرهیخته و مسلط به علوم دینی پرداخته و مسائل و مشکلات مذهبی و قرآنی جوانان و نوجوانان و اعضای کتابخانه های عمومی استان به وسیله عالمان این مباحث در کتابخانه های عمومی برطرف می شود.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز کانون های قرآن و نهج البلاغه در استان فعالیت دارند اما باید فعالتر و با برنامه بیشتر و متنوعی کار کنند و این موضوع در سال 92 با جدیت پیگیری و این کانون ها فعال می شوند، اذعان داشت: ما در کلیه کتابخانه های عمومی استان دعای پیش از مطالعه را در سالن های مطالعه قرار خواهیم داد و انتظار داریم اعضای کتابخانه های عمومی پس از ورود به کتابخانه های عمومی و پیش از مطالعه حتماً این دعا را مطالعه کنند تا خداوند یاریگر آنها باشد.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، تأکید کرد: کلیه کتابخانه های عمومی استان مجهز به قفسه های علوم قرآنی می باشند که این قفسه ها منابع و کتاب های مرجع مربوط به قرآن و علوم قرآنی را قرار دارد و محققان می توانند از این قفسه ها جهت پژوهش های خود استفاده کنند.

 

وی یاد آور شد: از دیگر اقدامات انجام شده توسط این اداره کل برگزاری مسابقات کتابخوانی به صورت آنلاین و مکتوب در سال جاری خواهد بود که محوریت مباحث مسابقات مربوط به علوم قرآنی و مسائل مذهبی و دینی است و در این مسابقات همه اقشار جامعه می توانند شرکت کنند و به برندگان این مسابقات هدایای ارزشمندی اهدا می شود.

 

وی تأمین منابع و نشریاتی که مروج مسائل مذهبی و معنوی مثل داستان های قرآنی بوده به همراه ارسال کتبی به کتابخانه ها که بتوانند مصادیق معنویت و مسائل مذهبی را در بر داشته باشند، ایجاد حلقه های علم و معنویت در بین اعضای کتابخانه های عمومی به وسیله کتابداران و رابطین فرهنگی، برگزاری مسابقاتی که مروج مسائل دین و معنویت در بین اعضا باشند، ارائه خدمات ویژه به پژوهشگرانی که در زمینه علوم دینی و مذهبی فعالیت دارند را از دیگر برنامه های این اداره کل است.

 

این مقام مسئول، خاطر نشان کرد: از آنجایی که ماه مبارک رمضان و مناسبت های خاص معنوی و مذهبی دیگر نیز نیز در پیش است ما از این فرصت استفاده خواهیم کرد و برنامه متنوع فرهنگی و مذهبی از جمله ختم قرآن، سخنرانی در محل کتابخانه و... را خواهیم داشت.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود از رشد 533 درصدی اهداء ساختمان در سال 91 نسبت به 90 جهت بهره برداری کتابخانه عمومی خبر داد و اظهار کرد: خیرین و هم استانی های عزیز در سال 90 تعداد 3 باب ساختمان جهت بهره برداری کتابخانه اهدا کردند که این شاخص در سال 91 به 19 باب ساختمان با زیربنای 5 هزار و 35 مترمربع رسیده است.

 

وی تعداد کتابخانه های مشارکتی استان را در سال 90 که تحویل نهاد کتابخانه های عمومی شده را 6 باب عنوان کرد و با بیان اینکه این شاخص در سال 91 به 23 باب کتابخانه مشارکتی رسیده و رشد 283 درصدی را نشان می دهد، ابراز داشت: در شاخص اهداء زمین نیز که توسط خیرین عزیز استان اهداء می شود در سال 90 تعداد 6 قطعه زمین جهت ساخت کتابخانه اهداء شده است که این شاخص در سال 91 به 7 قطعه زمین به مساحت 4250 مترمربع رسیده است که در این شاخص نیز 16 درصد رشد داشته ایم.

 

منصوری، جلسات برگزار شده انجمن کتابخانه های عمومی در سال 90 را 179 جلسه و سال 91 را 334 جلسه دانست که رشد 87 درصدی داشته و تقریباً به استانداردهای لازم برگزاری جلسات انجمن رسیده و توضیح داد: در خصوص جلسات نهضت مطالعه مفید در استان نیز در سال 90 تعداد 28 جلسه برگزار شد که این شاخص در سال 91 به 124 جلسه نهضت مطالعه مفید رسیده و در این خصوص رشد 442 درصدی مشاهده می شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 244649

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha