حجت الاسلام محمد روحانی، امام جماعت مسجد چهارده معصوم (ع) قم با تاکید بر ظرفیت های جوانان بر لزوم تقویت ارتباط آنها با مساجد تاکید کرد و به خبرنگار شبستان گفت: کانون کوثر ولایت در 2 بخش خواهران و برادران در این مسجد فعالیت می کند و ارتباط مناسبی با بچه ها برقرار کرده است.
وی با اشاره به مواردی در خصوص فعالیت های کانون ها ادامه داد: مهم ترین مسئله که باید به آن توجه کرد، پاکی بچه هاست. ما در مسجد باید با توجه به این موضوع و برنامه ریزی درست از این فرصت در جهت رشد و تعالی آنها استفاده کنیم و مسئولان کانون ها نباید بگذارند که افرادی دیگر این بچه ها را بربایند و بین آنها و مسجد فاصله ایجاد کنند.
حجت الاسلام روحانی ادامه داد: باید کانون های مساجد به فضایی برای رجوع جوان و نوجوان تبدیل شود و امور قرآنی را در اولویت قرا دهند.
وی تصریح کرد: اولویت بعدی نیز امور فرهنگی است و در کنار این مسایل و با همکاری امام جماعت هر مسجد باید به مسایل تربیتی و فرهنگی اعضا هم توجه ویژه صورت گیرد.
وی با اشاره به مشکلات موجود بین امام جماعت و هیئت امنای برخی مساجد و راهکارهای موجود در این خصوص خاطرنشان کرد: البته اگر کار برای خدا باشد همه این مشکلات برطرف می شود و همه با همفکری به دنبال مقصود و مقصد نهایی می روند، ما در روزگاری زندگی می کنیم که بلیات و آفات نازل شده و هجمه های فرهنگی، ضد ارزشی و ضد اخلاقی از مسیرهای مختلفی همچون ماهواره و اینترنت ترویج می شود. این وظعیت تنها وظیفه ما را سنگین تر کرده است.
وی افزود: مهم ترین وظیفه ما تربیت دینی است و باید پایگاه های بسیج و کانون های فعال در مساجد به این مسئله توجه خاص داشته باشند تا مسجد محل امن برای جوانان باشد، پیامبر اسلام نیز همیشه تاکید داشتند که "وقتی بلاها نازل می شود،اهل مسجد در امانند".
برگزاری اصولی آموزش های قرآنی یک اصل مهم برای کانون کوثر ولایت
فرزانه کشوری، مسئول کانون فرهنگی هنری کوثر ولایت نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به فعالیت های این کانون گفت: کانون کوثر ولایت از سال 89 به شکل رسمی آغاز به کار کرد و در تمام این سال ها مهم ترین اصل برای ما برگزاری کلاس های قرآنی به صورت اصولی بوده و هست و این آموزش ها در شاخه های مختلف حروف شناسی، قواعد روخوانی و تجوید (صوت و لحن و مفاهیم) ادامه دارد.
وی ادامه داد: 200 نفر در این کانون عضویت دارند و کلاس های مختلف ورزشی، هنری، جلسات اخلاق و مشاوره (با دعوت از اساتید برجسته) از جمله برنامه ای ما در این کانون است که البته در کنار این آموزش ها سال گذشته برنامه ای تحت عنوان "یادوراه شهدای گمنام" برگزار کردیم که امسال نیز این برنامه را در دست اجرا داریم.
کشوری در خصوص کتابخانه فعال در این کانون اضافه کرد: کتابخانه امانی کانون ما با همکاری امام جماعت مسجد شکل گرفت و کتاب های موجود آن مطابق با آموزش های ارائه شده در دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد کد گذاری شده و در اختیار عموم خواهران قرار می گیرد.
وی ادامه داد: این کتاب ها در موضوعات مختلف قرآنی، تفاسیر و جوانان گردآوری شده و بیشتر این کتاب ها در حوزه مسایل جوانان همچون مسایل اخلاقی، اعتقادی و مذهبی، ورزشی، پزشکی و کمک درسی موضوعیت دارد.
سئول کانون فرهنگی هنری کوثر ولایت با اشاره به شاخص ترین برنامه های این کانون تصریح کرد: برگزاری کلاس های قرآنی از مهم ترین برنامه های ما در کانون است البته در این خصوص برنامه هایی جدی را دنبال می کنیم.
وی ادامه داد: امام جماعت نقش محوری در تمام فعالیت های صورت گرفته در مسجد دارد و خوشبختانه ما در این خصوص مشکلی نداریم، امام جماعت مسجد ما یکی از افرادی است که در محل به بردباری شهرت داشته و با تشویق و ترغیب جوانان به جذب آنها در مسجد و کانون کمک کرده و همچنین نقش بسزایی در ارتباط وسیع و تاثیرگذار ما با اعضای هیئت امنای مسجد دارد.
کشوری در ادامه با اشاره به راهکارهای موجود برای رفع برخی اختلاف نظرها گفت: باید با وجود اختلاف سلیقه ها با صبر و بردباری مسایل را پیش برد چرا که اهداف یک مسئول کانون، امام جماعت و حتی هیئت امنای مسجد یکی است و تفاوت ها تنها در روش هاست پس می توان با تعامل به موفقیت بیشتر رسید.
کانون های مساجد در کنار معنویات به هیجان جوان ها هم توجه کنند
نسرین محمدی، مادر دو فرزند، دارای رتبه دوم در رشته تجوید مسابقات قرآنی "شیفتگان وحی" که سالانه همزمان با دهه فجر برگزار می شود به عنوان نخبه کانون فرهنگی هنری کوثر با اشاره به نحوه آشنایی خود با فعالیت های این کانون تصریح کرد: من از کودکی علاقه خاصی به محیط مسجد داشتم و در سال های بزرگسالی هم با کلاس های قرآنی مسجد آشنا شدم و این ارتباط با مسجد همچنان ادامه داشت تا با آغاز فعالیت کانون کوثر ولایت در مسجد چهارده معصوم (ع) از سال 88 این حضور با کانون گره خورد.
وی ادامه داد: البته این حضور با موفقیت هایی هم همراه بوده است، من تحصیلاتم را در مقطع راهنمایی کنار گذاشته بودم و تمام وقتم در امر خانه داری و تربیت فرزندانم صرف می شد، گاهی هم در دوره های آموزشی قرآن مسجد شرکت می کردم.
محمدی افزود: ولی پس از شروع فعالیت در کانون مسجد چهارده معصوم (ع) دوباره به ادامه تحصیل علاقه مند شدم و تحصیلاتم را تا مقطع دبیرستان ادامه دادم.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که "به نظر شما مهم ترین خواسته جوانان از کانون های فعال در مساجد چیست"، گفت: کانون ها باید در کنار توجه به معنویات به شور جوان ها و نیاز آنها به مسایل تفریحی و هنری هم توجه داشته باشند. در این خصوص نوع رفتار مسئولان یکی از ابعاد بسیار مهم می باشد چرا که برخورد مدیر کانون در جذب نسل جوان بسیار مهم است.
پایان پیام/
نظر شما