بی اطلاعی؛ عامل هجمه های غیر منصفانه به طرح لباس قاریان وحافظان

قائم‌مقام شورای عالی قرآن با اشاره به هجمه های غیرمنصفانه به طرح لباس قاریان وحافظان گفت: برخی افراد فکر می کنند که شورای عالی قرآن لباس قاریان را در بی اطلاعی خبری طراحی و اماده بهره برداری کرده است.

سیدعلی سرابی، قائم‌ مقام شورای عالی قرآن با اشاره به قدمت بررسی طرح لباس قاریان و حافظان قرآن در کشور به خبرنگار شبستان گفت: کسوت ظاهری قاریان و حافظان با توجه به حضور آنها در صدا و سیما در مورد اجرای تلاوت‌ها و حفظ خود از دیرباز مطرح بود که این افراد با هیئتی مناسب با قرائت قرآن و در شأن آن این کار را انجام دهند، از این رو مصوبه‌ای برای بررسی طرح لباس قاریان و حافظان در شورای انقلاب فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا رییس شورای توسعه فرهنگ قرآنی این موضوع را به منظور پرداختن و اجرایی‌کردن آن به شورای عالی قرآن مهیا سازد.

قائم‌مقام شورای عالی قرآن با اشاره به هجمه های نامنصفانه به طرح لباس قاریان وحافظان اظهار کرد: برخی افراد فکر می کنند که شورای عالی قرآن لباس قاریان را در بی اطلاعی خبری طراحی و اماده بهره برداری کرده است و در چند روز آینده به عنوان پوشش رسمی قاریان و حافظان استفاده می شود حال آنکه این طرح در مراحل ابتدایی خود قرار دارد.

سرابی با اشاره به منفی‌گرایی برخی از رسانه‌ها در خصوص طرح لباس قاریان و حافظان خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی از رسانه‌ها در کنار مصاحبه‌ها و گزارشات خود اقدام به نگاه منفی‌گرایانه به این موضوع داشتند و با افراد مختلف و صاحب‌نظر مصاحبه نکردند تا این موضوع با نگاهی پخته‌تر در رسانه‌ها مطرح شود.

وی افزود: شورای عالی قرآن طرح لباس قاریان و حافظان را به منظور بررسی تمام جوانب و زوایای کار مورد بررسی قرار داد تا در پایان طرحی جامع و لباسی کامل به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارایه گردد.

 

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد به منظور هماهنگی و بررسی طرح لباس قاریان و حافظان خاطرنشان کرد: مطابق مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی کلیات اصول حاکم بر طرح لباس قاریان و حافظان مورد بررسی قرار گرفت و چند موضوع مورد توجه قرار داشت که یکی از آنها نظر خود جامعه قرآنی، قاریان، حافظان و پیشکسوتان بود که می‌بایست پایلوت ابتدایی شکل ظاهری لباس قاریان با توجه به نظرات موافق و مخالف اساتید قرآنی انعکاس یابد. همچنین پس از نظرسنجی‌های نهایی کلیات طرح لباس قاریان و حافظان با توجه به نظرات اساتید مورد بررسی قرار گرفت.

سرابی با اشاره به لزوم برخورداری لباس قاریان و حافظان برای سطوح خاص تصریح کرد: یکی دیگر از مطالب مهم پیرامون طرح این لباس بهره‌مندی و اعطای آن به قاریان و حافظان شرایط خاص بود، از این میان می‌توان به قرآنیانی که موفق به کسب رتبه‌های اول بین‌المللی در مسابقات قرآن و نیز دارندگان مدارک تخصصی حفظ و قرائت اشاره کرد. این مطلب از درجه اهمیت بالایی برخوردار بود که هر کسی با داشتن ادعای قرائت قرآن یا حفظ کل قرآن اقدام به پوشیدن لباس قاریان و حافظان نکند و این لباس باید در سطوح خاص جامعه قرآنی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی با اشاره به دیگر لزومات توجه به طراحی لباس قاریان و حافظان با توجه به مشاغل آنها عنوان کرد: برخی از قراء و حافظان کشورمان ملبس به لباس نظامی یا روحانی و یا پزشکی هستند که با توجه به پوشش دایمی آنان باید لباسی طراحی گردد که این امر مورد توجه قرار گرفته باشد.

سرابی با اشاره به برخورداری ویژگی‌های فرهنگی و قومی در لباس قاریان و حافظان تصریح کرد: یکی از نکات مهم در طراحی این لباس توجه به الوان و رنگ‌ها در کنار ویژگی‌های فرهنگ ایرانی و قومی کشورمان است تا قاریان و حافظان با پوشیدن این لباس در جامعه انگشت‌نما نشوند.

 

وی با اشاره به طی مراحل ابتدایی طراحی هیئت ظاهری قاریان و حافظان خاطرنشان کرد: کلیات طراحی این لباس در شورای عالی قرآن زیر نظر متخصصان و صاحب‌نظران طراحی لباس و کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارشناسان مذهبی مورد بحث و بررسی قرار گرفت ولی به نظر می‌رسد انعکاس آن در میان جامعه و برخی از قرآنیان به صورت دیگر بوده و انگار شورای عالی قرآن لباسی را طراحی کرده و بدون اطلاع به دیگران می‌خواهد آن را اجرایی کند و در این خصوص صحبت‌ها و موضع‌گیری‌های مخالف اجرای این طرح از سوی برخی از افراد منعکس شد.

سرابی با اشاره به یکی از الزامات برخورداری قاریان و حافظان از لباسی خاص هنگام اجرای برنامه های قرآنی خاطرنشان کرد: اصولا قاریان قرآن زمانی که در بسیاری از کشورهای اسلامی به عنوان مبلغ به تلاوت قرآن می‌پردازند باید دارای لباس ویژه‌ای باشند و برخی از کشورهای اسلامی لباس قاریان مشابه به لباس روحانیون دارند و در کشور مصر که دارای قدمت بالایی از قرائت قرآن هستند ملبس به لباس‌های خاص هستند زیرا امر تبلیغ بسیار اهمیت داشته و نوع پوشش و هیئت ظاهری قاری و حافظ می‌تواند در تأثیرگذاری مخاطب مؤثر باشد.

وی افزود: قاریان و اساتید قرآن در برخی از کشورها هنگام تلاوت قرآن با گذاشتن سرپوش و کلاه یا ابا به تلاوت قرآن می‌پردازند و رعایت این شئونات را بسیار بااهمیت می‌دانند لذا حتی برخی از قراء کشورمان برای اجرای برنامه‌های قرآنی خود در این کشورها ملزم به استفاده از ابا و سرپوش هستند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 244496

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha