به گزارش خبرگزاری شبستان از نیشابور، مراسم بزرگداشت روز ملی عطار با پیام سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نیشابور آغاز به کار کرد.
در این پیام آمده است:عطار حلقهای زرین در سلسله عارفان ایرانی و شاعران پارسیگوی است و بهحتم یکی از پایههای استوار و بلند کاخ شعر معنوی است و مقام او در غزل، پهلو به سعدی و حافظ میزند و مثنوی معنوی مولوی، پرواز را از منطقالطیر او آموخت.
شیخ عطار نیشابور از بزرگترین آفرینندگان آثار عرفانی و پیشوای بسیاری از معرفتگویان و سخنسرایان بزرگ ایرانی است. باورمندی و شریعتگرایی او به حدی است که میتوان نام گرانقدرش را در شمار دانشمندان بزرگ جهان اسلام نوشت و به آن مباهات کرد.
دلبستگی عطار به علوم دینی و شیفتگیاش به معرفت، در همه آثار و اثمارش پدیدار است؛ چنانکه در «مصیبت نامه» تصریح میکند: علم دین را باید از فقه، تفسیر و حدیث جست. این سخن، بدان معنا است که شناخت دین، تنها از رهگذر تأمل در منابع و نصوص دینی ممکن است و آمیختگی و التقاط، ثمری جز سرگشتگی و گمراهی ندارد.
به راستی که این همه شریعتمداری در اندیشههای شاعری که جهان را از منظر عرفان و ذوق مینگرد، شگفت است. عطار سهم بسیاری در گسترش عرفان در زبان منظوم فارسی دارد، بدینرو است که شیخ محمود شبستری، عارف و شاعر نامی قرن هشتم، شاعری را برای خود عار نمیداند، فقط از آنرو که نام عطار در میان شاعران به چشم میخورد.
همچنین عطار به مدد زبان توانمند و سادهگوی خود توانست معرفت ذوقی و شهودی را جامه نظم پارسی بپوشاند سپس آن را برای مولوی و حافظ و سعدی و عارفان پس از خود میراث گذارد سیرت علمی و عملی او نیز نقش فراوانی در پیراستگی عرفان از افتها و آفتها داشت.
او همچون ناصرخسرو، نظم دری را به پای خوکان نریخت و هرگز شعر شیوا و زبان توانای خود را به مدح ظالمان یا قدح همروزگاران نیا لودعطار، برخلاف بسیاری از همقطارانش، مردم نیشابور را در فتنه مغول تنها نگذاشت و از عهد خود با خدای خویش نگریخت.
پایان پیام/
نظر شما