برگزاری نخستین کرسی آزاد اندیشی انتخابات در پیام نور سقز

نخستین کرسی آزاداندیشی با موضوع انتخابات توسط انجمن حقوق دانشگاه پیام نور مرکز سقز و با حضور گسترده دانشجویان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، نخستین کرسی آزاد اندیشی با موضوع انتخابات، شب گذشته ( 26 فروردین) با حضور گسترده دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی در سالن اجتماعات پیام نور مرکز سقز برگزار شد.


در این کرسی آزاد اندیشی جمعی از دانشجویان به بیان نظرات، نقدها و دیدگاه های خود درباره این موضوع پرداختند و اعضای هیئت علمی و اساتید مدعو به پرسش های دانشجویان پاسخ دادند.


مهدی قادری، مدیر گروه رشته علوم اجتماعی از بعد جامعه شناسی، علیرضا شریفی مدیر گروه رشته حقوق از بعد حقوقی و ساختاری و فردین مصطفایی از دیدگاه علوم ارتباطات اجتماعی، داوری این کرسی را برعهده داشته و به سوالات و نقدهای حاضرین پاسخ دادند.


در این نشست دانشجویان به بیان دیدگاه های خود در خصوص شرایط و بسترهای حضور در انتخابات، منویات مقام معظم رهبری، مؤلفه های انتخاب کاندیداها، ساختار انتخابات، حقوق اقلیت و اکثریت در انتخابات، الزامات مشارکت عقلانی و آگاهانه، تبعات مثبت و منفی مشارکت یا عدم آن، توجه به کیفیت انتخاب، الزامات حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، مسائل اقتصادی و تحریم ها پرداختند.


همچنین سوالاتی درخصوص صف بندی ها و جریانات سیاسی در انتخابات، تاثیر رسانه ها بر رفتار سیاسی، ارگان رسانه ای جریانات، فرهنگ سیاسی، عوامل تاثیرگذار بر انتخابات، دلایل عمل نکردن کاندیداها به وعده های انتخاباتی از سوی دانشجویان مطرح شد.


علیرضا شریفی، مدیر گروه رشته حقوق پیام نور سقز در این نشست با اشاره به شرایط داخلی کشور و همچنین تحریم های های اقتصادی، بر ضرورت مشارکت موثر و فعال شهروندان و انتخاب کاندیداهای اصلح تاکید کرد و گفت: نوع حاکمیت در ایران جمهوری اسلامی و یا مردم سالاری دینی است که اداره امور جامعه از طریق برگزاری انتخابات صورت می گیرد.


وی افزود: باید به انتخابات و عملکرد افراد دیدگاهی نسبی و متناسب با شرایط و واقعیات جامعه داشته باشیم چرا که سلامت انتخابات امری نسبی است و برای تضمین آن نیز قوانین و ساختارهای بازرسی و نظارتی درنظر گرفته شده و علاوه بر آن قانونمداری مردم و کاندیداها نیز نقش مهمی در برگزاری انتخابات سالم و پرشور دارد.


این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه کاندیداتوری افراد در انتخابات و ثبت نام وی به منزله قبول الزامات و قوانین حاکم بر انتخابات و ساختارهای اجرا و نظارت می باشد، گفت: کاندیداهاباید این مسائل را حین و بعد از انتخابات نیز بپذیرند و بدان پایبند باشند.


وی با تشریح ملاک های انتخاب از جمله توانمندی و برنامه محوری کاندیداها، گفت: دانشجویان و دانشگاهیان می توانند نقش تاثیرگذاری در انتخابات داشته باشند باشند.


مهدی قادری، مدیر گروه رشته علوم اجتماعی نیز در ادامه این کرسی آزاد اندیشی با ارائه آماری از مشارکت کشوری و استانی در انتخابات ریاست جمهوری از ابتدای انقلاب تاکنون، اظهار داشت: مشارکت مردم در انتخابات براساس دیدگاه های مبادله ناشی از هنجارها و رفتارهای حاکم است و اگر افراد احساس تاثیرگذاری و وظیفه نمایند بدون شک در انتخابات شرکت می کنند.


وی افزود: رسیدن به مردم سالاری نیازمند تمرین و ممارست بصورت پروسه ای بلند مدت است و بررسی روند انتخابات گذشته حاکی از انتخاب حسابگرایانه توسط مردم است.
 

این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور سپس عوامل تاثیرگذار بر انتخابات را فرهنگ سیاسی مناسب، افزایش سطح سواد و اطلاعات شهروندان، سلامت و درست کاری نخبگان، جامعه پذیری سیاسی بیان کرد که این مهم در ایران اسلامی روز به روز در حال ارتقاست.


فردین مصطفایی از اعضای هیئت علمی پیام نور سقز نیز به تشریح نقش رسانه در انتخابات براساس نظریات مختلف و مطالعات فرهنگی پرداخت واظهار داشت: هدف اصلی رسانه های جمعی مدیریت بر رفتار انتخاباتی مردم و پویایی سیاسی و اجتماعی از طریق ارائه اخبار، اطلاعات و آگاهی بخشی، آموزش های همگانی، جامعه پذیری سیاسی، گفتمان سازی، برجسته سازی و یا اقناع افکار عمومی، اعلام برنامه و اهداف کاندیداها، نقد فضای موجود و بیان مطالبات مردم است.


وی نقش آفرینی رسانه ها را در انتخابات موثر و قابل توجه دانست و گفت: میزان این تاثیرگذاری بستگی به ساختار کلی جامعه هدف، فرهنگ سیاسی، واقعیات جامعه، مطالبات مردم و حرفه ای عمل نمودن رسانه ها دارد، و رویکرد فعلی رسانه های داخلی بر گفتمان سازی برای مشارکت حسابگرایانه و مؤثر قرار دارد.


پایان پیام/

کد خبر 244205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha