به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مریم صفاران، کارشناس فرهنگی رسانه ملی در امور جوانان و خانواده عصر روز گذشته (25 فروردین) در همایش سوگواره یاس نبوی بیان کرد: حضرت فاطمه (س) نه تنها برای بانوان جامعه ما بلکه برای جهان اسلام و همچنین بشریت الگویی ارزشمند هستند.
وی ادامه داد: زندگی ایشان از دوران پیش از تولد تا زمان شهادت دارای سختی ها و مشقت هایی است که این بانوی بزرگوار در کمال ایمان و اطمینان قلبی به خداوند، سپری کرده اند و در روایات بسیاری آمده است که حضرت فاطمه (س) پیش از خلقت ملائکه و فرشتگان آفریده شده بودند و نزد خداوند متعال به تسبیح مشغول بودند.
کارشناس فرهنگی رسانه ملی در امور جوانان و خانواده افزود: زمانی که حضرت زهرا (س) در رحم پاک مادر خود قرار داشتند، سختی هایی بر پیامبر گرامی اسلام (ص) و حضرت خدیجه (س) وارد بود و حضرت فاطمه (س) به صورت مداوم از رحم مادر ایشان را به صبر دعوت می کردند و همواره حضرت خدیجه (س) این راز را از پیامبر گرامی اسلام (ص) پنهان می کردند.
وی عنوان کرد: زمانی که حضرت فاطمه (س) متولد شدند، خداوند متعال بر پیامبر خود توسط جبرئیل تبریک فرستادند و این واقعه در تاریخ بی نظیر است.
صفاران یادآور شد: حضرت فاطمه (س) در سن هشت سالگی، خواستگاران بسیاری از اشراف و ثروتمندان داشتند که برای امر خواستگاری نزد پیامبر گرامی اسلام (ص) می آمدند ولی پیامبر اکرم (ص) هر بار می فرمودند که منتظر اراده الهی هستم، هرچند از اراده خداوند به دور نبود که حضرت علی (ع) زودتر از دیگران به خواستگاری حضرت فاطمه (س) برود ولی خداوند متعال با این کار اراده فرموده بود که برتری، منزلت و عظمت حضرت علی (ع) را بر دیگران نشان دهد.
وی اضافه کرد: حضرت زهرا (س) پس از ازدواج در خانه حضرت علی (ع) با عزت، شرافت، صمیمیت و اطاعت حق زندگی می کردند ولی زمانی که پیامبر گرامی اسلام (ص) رحلت کردند، غروب زندگی این بانوی بزرگوار نیز آغاز شد به طوری که دشمنانی که در زمان پیامبر (ص) وعده ها داده بودند پس از رحلت ایشان مسئله فدک را مطرح کردند.
کارشناس فرهنگی رسانه ملی در امور جوانان و خانواده توضیح داد: فدک نام یک روستای حاصلخیز و پرآب بود که خداوند نیز در قرآن در سوره اسرا به آن اشاره کرده است.
وی تصریح کرد: مسئله فدک مسئله باغ و ارث نبود بلکه موضوع امر خداوند در میان بود که حضرت فاطمه (س) برای دفاع از آن در مسجد خطبه ای ایراد کردند که امروز با عنوان خطبه فدکیه مطرح است.
صفاران خاطرنشان کرد: دشمنان رسول خدا (ص) متوجه شده بودند که اهل بیت پیامبر (ص)، یتیمان و محرومان از عایدات این باغ ارتزاق می کنند و همچنین این باغ برای استواری ولایت امیرالمومنین علی (ع) پشتوانه ای بود، از این رو جنگ را برپا کردند.
وی افزود: حضرت فاطمه (س) برای دفاع از ولایت ایستادگی کرد تا جایی که در بستر مرگ قرار گرفت، تمامی ما باید از حضرت فاطمه (س) الگوبرداری کنیم و در خود تأمل کنیم که تا چه اندازه زندگی خود را با این بانوی بزرگوار تطبیق داده ایم، اشک ریختن برای این بانوی بزرگوار بسیار ارزشمند است ولی کافی نیست ما باید سیره این بانوی بزرگوار را در زندگی خود پیاده کنیم.
کارشناس فرهنگی رسانه ملی در امور جوانان و خانواده توضیح داد: ما باید بیاندیشیم که تا چه اندازه ولایت فقیه خود را می شناسیم و تا چه اندازه پشتیبان ایشان هستیم، اطاعت از ولایت یکی از درس های زندگی حضرت فاطمه (س) برای نسل ما و آیندگان است.
وی عنوان کرد: مسئله امر به معروف و نهی از منکر یکی از واجبات جامعه است ولی دارای شرایطی است که در صورت آماده بودن شرایط باید صورت گیرد و اگر این فریضه الهی را با نرم خویی و مهربانی بیان کنیم تأثیر بیشتری بر مخاطب می گذارد.
صفاران یادآور شد: حجاب یکی از حقوق الهی است که باید تمامی ما به آن پایبند باشیم چراکه خداوند حق خود را ارزان نمی فروشد، اگر برخی از زنان جامعه ما حجاب خود را به درستی رعایت نمی کنند، به دلیل نداشتن دانش و آگاهی است.
وی تأکید کرد: حجاب جنبه اجتماعی دارد و اسلام به مردان چنین اجازه ای نداده است که به همسران و یا خواهران خود امر کنند که با پوشش نامناسب در بیرون از منزل تردد داشته باشند، افرادی که پوشش نامناسبی دارند محیط اجتماعی را آلوده می کنند، هریک از ما با رعایت موازین حجاب و تطبیق اعمال مان با اعمال شیعیان باید این افراد را به سوی معروف جلب کنیم و همچنین برای هدایت آنها دعا کنیم.
پایان پیام/
نظر شما