به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی مردم بحرین روز جمعه (23 فروردین، 12 آوریل) گفتند که صدها تن از مخالفان رژیم بحرین به خیابانهای روستای خمیس در نزدیکی پایتخت آمدند تا مخالفت خود را علیه تصمیم مقامهای این کشور برای برگزاری مسابقههای اتومبیلرانی فرمول یک جایزه بزرگ بحرین اعلام کنند.
معترضان بحرینی میگویند مسابقه فرمول یک باید لغو شود.
دیدهبان حقوق بشر روز چهارشنبه اعلام کرد که رژیم آل خلیفه پیش از برگزاری مسابقهفرمول یک، 20 تن از فعالان سیاسی مخالف را دستگیر کرده است.
مسابه فرمول یک جایزه بزرگ بحرین 1 اردیبهشت (21 آوریل) در منامه برگزار خواهد شد.
مسابقه فرمول یک مهمترین واقعه بینالمللی در بحرین است. این مسابقه در سال 2011 به علت اعتراضهای گسترده مردمی لغو شد، اما دولت بحرین در سال 2012 با وجود مخالفتهای گسترده مردمی آن را برگزار کرد.
انقلاب بحرین از اواسط ماه فوریه سال 2011 با الهام از انقلابهای مردمی در تونس و مصر آغاز شد و مردم آن کشور پیوسته تظاهرات گسترده ضد حکومتی علیه رژیم آل خلیفه برگزار کردهاند.
مردم بحرین ابتدا برای اصلاحات سیاسی و برقراری حکومت مشروطه علیه رژیم آل خلیفه تظاهرات کردهاند، اما این خواستههای آنان در پی سرکوب بیرحمانه معترضان به زودی به درخواست برای سرنگونی رژیم خاندان حاکم تبدیل شد.
نظامیان عربستان سعودی و امارات متحده عربی 23 اسفند 1389 (14 مارس 2011) به درخواست رژیم آل خلیفه برای سرکوب مخالفان به بحرین حمله کردند.
شبکه پرس تیوی با سعید الشهابی، از رهبران مخالف حکومت بحرین، مصاحبه کرده است که در ادامه متن برگردان فارسی این گفتوگو را میخوانید.
سوال: مسابقه فرمول یک جایزه بزرگ بحرین در سال 2011 لغو شد، اما این مسابقه در سال بعد برگزار شد. اکنون هم شاهد هستیم که پیش از برگزاری این مسابقه مخالفان بدون هیچ دلیلی بازداشت میشوند.
آیا این مسابقه فضایی اقتدارگرایانه در اختیار رژیم بحرین قرار نمی دهد و این پیام را ارسال نمی کند که ما با وجود مخالفتهای مردمی علیه برگزاری این مسابقهها، از حمایت و تائید بین المللی برخورداریم؟
سعید الشهابی: من بر این باورم که این نتیجه این موضوع خلاف آن چه خواهد بود که هدف سازمانها است. اگر رژیم آل خلیفه می خواهد به جهان نشان دهد که بر مردم خود اقتدار و حاکمیت دارد، این اقدام های متجاوزانه، این تنبیه های جمعی، دستگیری بیش از هفتاد یا هشتاد نفر، تداوم بازداشت رهبران مخالف، ادامه سرکوب معترضان، زنان و نیز فعالان حقوق بشر نمی تواند به سود رژیم بحرین نخواهد بود.
بنا بر این، کاری که رژیم بحرین می کند تیشه زدن به ریشه خود است و من معتقدم پشتکار و قدرت مردم و نیز صبر آن ها به کار رژیم آل خلیفه پایان خواهد داد. امروز خبرهای در روزنامه دیلی تلگراف درباره دیمون هیل، قهرمان پیشین فرمول یک و نیز افراد دیگر لغو این مسابقه را خواستار شدند.
مردم بحرین تصمیم گرفته اند که اگر مسابقه فرمول یک برگزار شود این کشور را به هرج و مرج خواهند کشاند. از این رو، اگر چه هدف رژیم آل خلیفه و حامیان آن برای رسیدن به درجه ای از شدت و سختگیری است، مردم می خواهند به مردم جهان بگویند که ببینید، ما در خیابان ها هستیم و به آن چه که می خواهیم دست خواهیم یافت.
سوال: البته اخبار هشدار دهنده ای درباره تخریب مساجد وجود دارد. من مطمئن هستم که شما اعتراضهای سال 2011 را به یاد می آورید که در آن سال 17 مسجد به آتش کشیده شد که برخی از آنها مساجد بسیار قدیمی بودند و حتی قدمت آنها به 2 هزار سال پیش بازمیگشت که رژیم بحرین آن را به آتش کشید.
چرا رژیم بحرین واقعا این مساجد را به آتش می کشد؟ آیا در واقع هدف رژیم بحرین ایجاد اختلاف و فرقه گرایی در بحرین است؟
سعید الشهابی: من معتقدم هر کسی که یک مکان عبادی را تخریب کند چه آن مکان مسجد، معبد یا یک معبد بودایی در بامیان افغانستان باشد، این افراد در حال برافروختن آتش جنگ علیه بشریت، علیه خدا، عبادت کنندگان خداوند، بندگان خدا هستند و من بر این باورم که این اقدام ها نمی تواند منافع هیچ فرد یا افرادی را تامین کند.
این اقدام یکی از احمقانه ترین اقدام هایی است که رؤیم بحرین انجام می دهد. البته ما نباید از یاد ببریم که تخریب مساجد با همکاری نیروهای عربستان سعودی انجام می شود. دو هفته پس از آن که نیروهای عربستان سعودی وارد خاک بحرین شدند و این کشور را اشغال کردند، سربازان سعودی این مساجد را تخریب کردند و این اقدام حتی با گذشت دو سال از ورود نیروهای عربستانی ادامه دارد و مساجد همچنان تخریب می شوند.
با این حال، میعادگاه مردم هنوز تخریب نشده است. آن هنوز هم آنجا هستند، هنوز هم مصمم هستند که رژیم را تغییر دهند، هنوز هم بر آن هستند که به اشغال بحرین پایان دهند و جهان هم به تدریج با این حقیقت رو به رو می شود که مردم بحرین خواهان تغییر رژیم هستند و تغییر رژیم نمی تواند بیش از به تاخیر افتد و مردم در این راه مغلوب نخواهند شد.
لازم است که رژیم پیشنهادهای کمیسیون مستقل تحقیق و تفحص بحرین را انجام دهد، کمیسیونی که رژیم بحرین و دو نهاد دیگر از جمله اتحادیه اروپا آن را دو سال پیش ایجاد کردند.
نظر شما