به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی سلام فیاض، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، شامگاه شنبه (13 آوریل، 24 فروردین) به طور رسمی استعفای خود را اعلام کرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام تشکیلات خودگردان فلسطین گزارش داد: «فیاض به مدت نیم ساعت در مقر ریاست تشکیلات خودگردان در رام الله در کرانه باختری دیدار و استعفای کتبی خود را رسما به وی تقدیم کرد.»
یکی دیگر از مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین نیز که نامش ذکر نشده است، گفت، عباس، فیاض را مکلف کرده است تا انتصاب نخست وزیر جدید، به عنوان کفیل کابینه کنونی، ایفای نقش کند.
سلام فیاض، 61 ساله، پیش از این گفته بود با پنج سال تلاش برای ایجاد کشور مستقل فلسطینی، فرسوده شده است و قصد دارد از فعالیتýهای سیاسی کنارهýگیری کند.
مقام فلسطینی افزود: «فیاض با جدیت اعلام کرده است حتی اگر از وی درخواست شود، دیگر در ریاست دولت باقی نخواهد ماند.»
این استعفا با توجه به انتقادهای فزاینده حزب جنبش فتح محمود عباس از سیاستهای اقتصادی فیاض و به رغم لابی واشنگتن در حمایت از ادامه نخست وزیری وی که فارغ التحصیل امریکاست، صورت گرفت.
اختلاف میان محمود عباس و سلام فیاض به ویژه بعد از کنارهگیری وزیر دارایی تشکیلات خودگردان فلسطین و اختلاف نظر آندو درباره سیاستهای اقتصادی، بیش از پیش، تشدید شد.
وی پس از احراز نخست وزیری تشکیلات خودگردان فلسطین در سال 2007 میلادی، مورد حمایت شدید کشورهای غربی قرار گرفت.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، جان کری، وزیر امور خارجه امریکا حتی روز جمعه (12 آوریل، 23 فروردین) در تلاش برای ادامه نخست وزیری فیاض، با محمود عباس تلفنی گفتوگو کرد تا وی را به رفع اختلافات و آشتی، ترغیب کند.
دولت فلسطینی حماس که به رغم پیروزی در انتخابات سراسری 2006 فلسطین، با توجه به خصومتهای حزب رقیب (فتح)، اداره امور غزه را بر عهده دارد، این استعفا را نتیجه شکاف و اختلافات داخلی فتح دانسته و مسئولیت شرایط ضعیف اقتصادی فلسطین را به آن نسبت داده است.
سامی ابو زهری، سخنگوی حماس تصریح کرد: «فیاض بعد از سرگردان کردن ملت ما با بدهی، دولت را ترک کرد و فتح باید مسئولیت آن را بپذیرد زیرا فتح بود که از آغاز وی را تحمیل کرد.»
بر اساس گزارشهای منتشر شده، محمود عباس تا چند روز آینده نخستوزیر جدید تشکیلات خودگردان فلسطین را معرفی خواهد کرد.
نظر شما