به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر ابوالقاسم عیسی مراد، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران در مراسم بزرگداشت استاد فرهیخته بسیجی دکتر غلامرضا رحمدل که امروز(24 فروردین) در مجتمع خاتم الانبیاء(ص) رشت برگزار شد، با طرح این سوال که انسان ایدهآل از دیدگاه مکاتب کیست؟ به بیان نظرات دانشمندان جهان پرداخت و اظهار کرد: افلاطون بعد اخلاقی و علمی را برای انسان ایدهآل معرفی کرده و انسانی را ایدهآل میداند که با عدل و بهدور از ظلم باشد.
وی با بیان اینکه ارسطو از انسان فرزانه یاد میکند، افزود: فارابی کسب فضائل و دوری از رذائل را از ویژگیهای انسان ایدهآل میداند و ملاصدرا نیز شناخت نفس را از ویژگیهای این انسان ذکر میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه تهران ادامه داد: عرفا نیز به این اشاره دارند که انسانهای ایدهآل، انسانهای عین الحق هستند.
وی با تاکید بر اینکه انسانها باید به زندگی خود هدف و معنا دهند، اذعان کرد: انسانهای بزرگ انسانهایی هستند که با درد و رنج آشنا بوده و غرق در سهولت و راحتی نیستند.
عیسی مراد با بیان اینکه دکتر رحمدل انسانی بزرگ بود که نه فقط در استان بلکه باید در کشور تجلیل شود، اظهار کرد: دکتر رحمدل باید در کشور نمادسازی شود چرا که انسانی فوق العاده عمیق بود و پرداختن به تفکرات، اشعار و افکار او در حد احساس خیانتی بزرگ به این انسان وارسته است.
وی با بیان اینکه دکتر رحمدل باید به عنوان یک سمبل و نماد در مراکز علمی و پژوهشی معرفی شود، اذعان کرد: رحمدل از رجاییها بود که مسئولیت تحت اختیارش بوده و به خدمت رسانی به معنای واقعی میپرداخت.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه تهران با بیان اینکه عمق اندیشهها و تفکرات دکتر رحمدل در اشعارش متجلی شد، بیان کرد: دکتر رحمدل، تفکر و معانی عمیق عرفانی و اندیشههای نابش را در قالب اشعارش بروز داد و بر اساس آن به شاعری پرداخت.
وی ایمان، تعهد و احساس مسئولیت، عدالت محوری، دوری از ظلم و جور، تواضع، انتقال ایثار و شهادت، حقیقتگویی و خلاقیت را از ویژگیهای اخلاقی دکتر رحمدل دانست و گفت: شعر گفتن معرفت و باور میخواهد و دکتر رحمدل از حصار تن بیرون آمد، اسلام را درک کرد و به نشر باورهایش پرداخت.
عیسی مراد با انتقاد از جامعه ادبی و عرفانی در شناخت دکتر رحمدل به جامعه و استفاده از اندیشههایش تصریح کرد: صلابت و توجهات انسانهایی مانند دکتر غلامرضا رحمدل باید همواره حفظ شده و به نسل جوان منتقل شود.
وی با بیان اینکه اگر ماهیت زندگی انسان تنها در بخشهای مادی استفاده شود، چیزی در دنیا و آخرت نصیب انسان نمیشود، افزود: خصوصیت انسانهای الهی در رسیدن به مرتبه کمال است.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از آسیبهای جامعه ناشی از خلا معنویتی است، گفت: عالم در یک خلاء معنوی و بحران اخلاقی دست و پا میزند و انسانها به دنبال هویت در ناکجاآباد خویش هستند.
عیسی مراد با بیان اینکه دین، فریاد درون و وجود هستی خداست، اذعان کرد: جلوه ذات خداوند در انسان تجلی یافته است.
وی تصریح کرد: بسیاری از جوانان ما دچار بحران هویت و اختلالات هویتی هستند و انسانهایی که نتوانند هویت خود را بیابند از اخلاق و عرفان دور میشوند.
گفتنی است، دکتر غلامرضا رحمدل در 25 بهمن سال 1330 در شفرشاده لاهیجان در خانوادهایی مذهبی چشم به جهان گشود و بعد از طی دوران سربازی در کسوت معلمی به استخدام آموزش و پرورش درآمد و در سال 57 در دانشکده تربیت معلم به تحصیل زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی پرداخت. وی دارای دکترای زبان و ادبیات فارسی بوده و تنها استاد تمام دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان بود. آثار گرانبهایی در قالب مجموعههای شعر عاشورایی، دفاع مقدس و شعرهای اجتماعی و عرفانی، تحقیقات و مقالات از ایشان به یادگار مانده است. استاد رحمدل در 25 اردیبهشت سال 88 در سن 58 سالگی دار فانی را وداع گفت.
پایان پیام/
نظر شما