به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم نکوداشت زنده یاد «محمود عبادیان» از پیشکسوتان حوزه های ادبیات و فلسفه، عصر جمعه 23 فروردین با حضور جمع کثیری از بزرگان و پیشکسوتان حوزه ادب و فلسفه همچون: «هوشنگ مرادی کرمانی»، «دکتر حسن عشایری»، «کاوه خورابه»، «هوشنگ کامکار»، «غلامحسین صدری افشار»، «نجل رحیم»، «محمد ضیمران» ، « محمد بلخاری»، «بهمن نامور مطلق» و ... در تالار استاد جلیل شهناز خانه ی هنرمندادن ایران برگزار شد.
دکتر «غلامحسین صدری افشار» در این مراسم با قدردانی از حمایت ها و تلاش های مدیر عامل خانه هنرمندان ایران و در تائید سخنان ایشان گفت: معتقدم ایجاد فضایی مناسب بین اندیشمندان می تواند راه گشای ارتقاء فرهنگ و هنر کشور و راه نجات و پیشرفت ما باشد.
وی عبادیان را انسانی فرهیخته و اندیشمند توصیف کرد که تمام زندگی خود را صرف دانش اندوزی و انتقال آن با دیگران کرده است.
در ادامه این مراسم «محمد ضیمران»، نیز با سخنانی در خصوص ویژگی ها و ابعاد اخلاقی زنده یاد محمود عبادیان، خاطرنشنان کرد: آثار مرحوم عبادیان، بازگوکننده تجربه و روشنگری ایران است که در طول حیات خود دغدغه ای غیر از حوزه ادب و هنر ایرانی نداشت و همواره تحلیل مسائل زیبا شناسی از ارکان اصلی آثار او بوده است.
ضمیران، زنده یاد محمود عبادیان را انسانی فرهیخته و وارسته توصیف کرد و گفت: عبادیان در طول زندگی پرفراز و نشیب خود توجه به فلسفه و هنر ایرانی را یکی از دغدغه های اصلی خود قرار داده بود و حتی در دوران طاغوت و زمانی که بنا به دلایل سیاسی ناچار به کوچ اجباری از ایران شد نیز این موارد را در ذهن خود می پروراند و با ادامه تحصیل و آشنایی با فیلسوفان و بزرگان سایر کشورها توانست به باروری و غنای کاملی دست پیدا کند که در ادامه به خلق آثاری ماندگار در حوزه فلسفه، ادبیات و هنر به خصوص در زمینه هگل شناسی منجر شد.
دکتر «شیوا دولت آبادی»هم در سخنانی مرحوم عبادیان را خود فلسفه نامید و عنوان کرد: زنده یاد عبادیان در طول زندگی پر فرازو نشیب خود به گونه ای صیقل یافت که در نهایت تبدیل به گوهری بی همتا تبدیل شد که می کوشید در سیر خود به فلسفه بودنش معنا بخشد.
سخنرانی دکتر «اصغر دادبه»، «نجل رحیم»، «حسن قاضی مرادی»، و تنی چند از شاگردان زنده یاد محمود عبادیان و همچنین بخش فیلم مستندی از زندگی ایشان به همراه شعر خوانی مهناز بهمن نیز از دیگر بخش های مراسم نکوداشت زنده یاد عبادیان بود که از ساعت 17 تا 20 عصر جمعه 23 فروردین در تالار استاد جلیل شهناز خانه ی هنرمندان ایران برگزار شد.
دکتر محمود عبادیان در سال 1307 در شهر ارومیه به دنیا آمد. وی دارای مدرک دکترای «تاریخ فلسفه عمومی» از دانشگاه چارلز پراگ و دکترای «فلسفه کلاسیک آلمان» از دانشگاه هامبورگ آلمان است که تا پیش از مرگ خود بیش از 30 عنوان کتاب فلسفی و ادبی را ترجمه یا تألیف کرده است که از این میان می توان به آثاری چون همچون «پدیدار شناسی روح و زیبا شناسی»، «فلسفه و حکمت» ، «آنچه خوبان همه دارند»، « نبرد با تیتان ها»، «عالم در آئینه»، «سقراط آگاهی از جهل»، «زیبایی شناسی به زبان ساده»، «سنت و نوآوری در حماسه ایران» و اشاره کرد. او سال ها به عنوان موسس گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و عضو گروه فلسفه دانشگاه مفید قم به تربیت دانشجویان پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما