فعالیت بزرگترین معدن فسفات خاورمیانه در چرام

بزرگترین معدن فسفات خاورمیانه در شهرستان چرام از توابع استان کهگیلویه وبویراحمد همزمان با حماسه سوم خرداد فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، استاندار کهگیلویه وبویراحمد، ظهرامروز در نشست کارگروه توسعه معدن شهرستان چرام، گفت: امروز ما خیلی راحت کابل برق سیم مسی را می ‌بینیم اما نمی‌ دانیم از کجا، با چه زحمت و هزینه‌ های سنگینی به وجود آمده است.

 

وی به کوه‌ های معدن فسفات چرام اشاره و افزود: این کوه‌ های خطرناک با اراده جدی، مطالعه دقیق و علمی و همدلی و همراهی شما، سوراخ شده و در عمق 300 متری به سنگی برخورد می‌ کنید که مثل خرمای شیرینی کام شما را شیرین می‌ کند.

 

صابری با بیان اینکه اگر همدلی، همکاری و همراهی، رفاه و دوستی با حفظ اصول نباشد هیچ اتفاقی نخواهد افتاد، گفت: ما باید همت کنیم؛ چرا که اگر این کار را نکنیم این کوه‌ ها تا چندین سال دیگر همچنان راکد باقی خواهد ماند و راه به جایی نخواهیم برد.

رئیس شورای اداری استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نبود شناخت دقیق از همه معادن استان کهگیلویه و بویراحمد، خاطرنشان کرد: معدن فسفات چرام از سال 42 شروع به فعالیت کرده اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده که لازم است در سایه همت و همدلی ظرف چند مدت در چرام یک ماده معدنی قابل استفاده و مورد نیاز کشور استخراج شود.

 

فرماندار چرام هم در ادامه ذخایر معدنی فسفات را یکی از فرصت ‌های مناسب کهگیلویه و بویراحمد برای سرمایه گذاری، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در استان دانست و گفت: ماده معدنی فسفات از لحاظ میزان ذخیره و کیفیت در کشور ماد‌ه ‌ای منحصر به فرد است.

 

علیرضا نیکروز با بیان‌ اینکه از سال 72 مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی توسط وزارت صنایع و معادن وقت انجام گرفت، افزود: عملیات اکتشافی این معدن در سال 1349 آغاز و در سال 1372 به پایان رسید و بعد از کش و قوس ‌های زیاد بالاخره بزرگترین معدن فسفات رسوبی کشور در شهرستان چرام دوشنبه 26 تیرماه 91 فعالیت خود را آغاز کرد.

 

وی احداث دانشکده صنعت و معدن چرام را به بهانه وجود ذخایر معدنی در استان و به ویژه راه اندازی معادن فسفات کوه لار چرام ذکر کرد و افزود: مدت زیادی است مردم زمین ‌های خود را کشاورزی نمی کنند و منتظر کار بر روی این معدن هستند.


این مسئول تصریح کرد: شروع به کار این معدن می تواند علاوه بر اشتغالزایی جوانان به ویژه فارغ ‌التحصیلان دانشگاهی موجب افزایش توسعه استان و این منطقه شود.

 

گفتنی است، پس از مشورتها و نظرخواهی‌ های فراوان در این نشست با مصوبات مطرح شده تا سوم خرداد سال جاری معدن فسفات چرام شروع به فعالیت خواهد کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 243180

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسن علي پور IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    0 0
    خيلي خوب بود اگه زودتر شروع به کار کند مشکلات جوانان حل بشه عاليه بااشتغال زايي بخصوص رشته معدن