ثبت ملی 50 اثر تاریخی و طبیعی همدان

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه گردشگری به عنوان یک پدیده فرهنگی فرصت مناسبی برای تبادل فرهنگ و اشتغالزایی است، گفت: 50 اثر تاریخی و طبیعی همدان ثبت ملی شده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علیرضا ایزدی، مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، عصر گذشته (21 فروردین) در کمیته گردشگری گفت: حوزه گردشگری همواره موجب توسعه و درآمدزایی است.


وی با تاکید بر توجه ویزه به صنعت توریسم و گردشگری افزود: گردشگری به عنوان یک پدیده فرهنگی فرصت مناسبی برای تبادل فرهنگ و اشتغالزایی و ایجاد درآمد فراهم می کند.


وی تصریح کرد: در حال حاضر صنعت گردشگری در کشور به ویژه شهر همدان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که در این زمینه می‌توان از قابلیت‌های فراوانی که این حوزه داراست، بهره‌مند شد.
 

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان در ادامه وضعیت گردشگری همدان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین در نوروز 92، میزبان مسافران بسیاری بود که از اماکن تفریحی و توریستی همدان بازدید کردند.

ایزدی در خصوص درآمد حاصل از گردشگران نوروزی در حوزه میراث فرهنگی اضافه کرد: اماکن حوزه میراث فرهنگی در سه بخش تمام‌بها، نیم‌بها و رایگان فروش دارند که شاید نتوان آمار دقیقی از درامد حاصل از آنها ارائه داد.

وی تصریح کرد: در طول ایام تعطیلات نوروزی 400 هزار بلیط در اماکن دیدنی همدان فروش شد که تقریباً حدود 6 میلیارد ریال درآمدزایی برای حوزه گردشگری همدان به ارمغان آورد.

وی اظهار داشت: یک هزار و 100 تخت در هتل‌های همدان وجود دارد که در ایام تعطیلات همه آنها پر بودند، که این امر نیز در توسعه و درآمدزایی حوزه گردشگری همدان دخیل بود.
 

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: صنعت گردشگری که به شهری وارد می‌شود در هر بخشی موجب درآمدزایی می‌شود به طوری که سوغات، صنایع‌ دستی و خوراکی‌هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرد از مواردی است که موجب درآمدزایی خواهد شد.

ایزدی اضافه کرد: در برنامه پنجم توسعه گردشگری بسیار مورد تأکید قرار گرفته که در این راستا باید بتوانیم گام‌های مثبتی برداریم و با توسعه این بخش توسعه استان رقم بزنیم.

وی با اشاره به آثار فاخر و باستانی استان همدان صریح کرد: کتیبه های گنجنامه آثار ارزشمندی است و به عنوان نادرترین منابع مکتوب و یک اثر غیر منقول دوره هخامنشی یک منظر طبیعی مناسبی در کنار خود و قابلیت ثبت جهانی را دارد.

وی اظهار داشت: دو شهر زیرزمینی دستکندی که به واقع منحصر به فرد هستند و مهارت استثنایی و بالای مردم آن زمان را نشان می دهد نیز در لیست ثبت جهانی است.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با شاره به اینکه هر شهری که میراث تاریخی ارزشمند دارد و پشت آن میراث معنوی ارزشمندی خفته است، گفت: تاکنون 50 پرونده مربوط به حوزه میراث معنوی استان همدان به ثبت ملی رسیده است.

ایزدی با بیان اینکه این تعداد با توجه به سابقه تاریخی همدان خیلی کم است، اضافه کرد: به لحاظ این سابقه تاریخی، آثار کالبدی و شگفتی های بی بدیلی که در حوزه تاریخ در این استان شاهد هستیم این تعداد باید افزایش یابد.


پایان پیام/

کد خبر 243038

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha