قیمت های جدید خودرو به مراتب از قیمت های اعلام شده پایین تر هستند

غضنفری با بیان اینکه تا پایان فروردین و اوایل اردیبهشت قیمت های جدید خودروها اعلام می شود، گفت: این قیمت ها به مراتب از قیمت های اعلام شده از سوی خودروساز پایین تر است و قیمت ها در حد قابل قبول است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 21 فروردین سوال احمد امیرآبادی نماینده قم از مهدی غضنفری وزیر صنعت و معدن و تجارت در رابطه با دلایل افزایش قیمت خودروهای تولید داخل مطرح شد.

مهدی غضنفری، وزیر صنعت و معدن و تجارت در پاسخ به سوال امیرآبادی پور به هیچ وجه جملاتم در دفاع از مدیریت خودروسازی نیست زیرا مدیریت خودروسازی باید به کیفیت و قیمت توجه کند.

وی با بیان اینکه صنعت خودروسازی ایران در شرایط حساسی است اظهار کرد: اگر مراقبت های لازم به لحاظ کیفیت و هم در بحث تامین ارز موردنیاز صورت نگیرد ما دچار مشکلات در این بخش می شویم.

غضنفری ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به 39 بنگاه خودروساز کوچک و بزرگ در داخل کشور وجود دارد که 1300 شرکت قطعه ساز قطعه های انها را تامین می کنند و یک میلیون و 100 الی 200 هزار نفر نیز چه در صنعت خودروسازی و چه قطعه سازی در حال فعالیت هستند.

وزیر صنعت و معدن که ارزش افزوده صنعت خودرو 19 درصد است و یکی از صنایعی است که بیشترین ارزش افزوده را در کشور دارا است بیان کرد: رتبه خودروسازی در سال 91 و قبل از مشکلات اقتصادی در منطقه نخست، در آسیا رتبه 5 و در جهان رتبه 13 را داشت ولی بعید می دانیم در حال حاضر با توجه به مشکلاتی که در صنعت خودروسازی پیش آمده است ما همچنان رتبه 13 را در جهان حفظ کرده باشیم.

وی اضافه کرد: در سال 90 چیزی حدود 25 هزار میلیارد تومان فروش صنعت خودروسازی بود که از این فروش در سال 90 5/5 میلیارد دلار ارز جذب شد و اگر این ارز را با قیمت 1100 تومان بگیریم می بینیم 6 هزار میلیارد تومان ارز مصرف شده است.

وی با طرح این سوال که در سال 91 چه اتفاقی افتاد که صنعت خودروسازی دچار این مشکلات و در نهایت شاهد افزایش قیمت خودرو بودیم گفت: در سال 91 دو بار اجازه افزایش قیمت به خودروساز داده شد یکبار در مهر 91 و بار دوم در بهمن بود.

وی اضافه کرد: ما در نیمه اول سال 91 تغییر در نرخ ارز را داشتیم و ارز مرجع برای ماههای پنجم، ششم و هفتم تامین شد و ارز برای خودروساز و قیمت ارز برای خودروساز تا 2200 تومان پیش رفت درست است که خودروساز در بخش های خودکفایی قرار دارد اما خودروساز از فولاد و پتروشیمی داخل کشور مصرف می کند و قطعاً در قیمت مواد اولیه در 6 ماهه نخست سال باعث شد بدهی خودروساز و قطعه سازان از 2 ماه به 6 ماه برسد و همین امر باعث کاهش 40 درصدی تولید خودرو شد.

وی اضافه کرد: با کاهش 40 درصدی تولید خودرو اینکه صنعت خودرو نمی توانست ارز تامین کند سازمان حمایت با افزایش قیمت خودرو تا 10 درصد به صورت متوسط موافقت کرد و شاهد هستیم که قیمت خودروها در نیمه اول سال تا 10 درصد افزایش یافت.

غضنفری بیان کرد: ما در نیمه دوم سال مجدداً شاهد اتفاقات جدیدی بودیم و با امید اینکه خودروساز مشکلش حل شده است دیگر نگرانی نداشتیم اما به یکباره شاهد افزایش قیمت مواد اولیه همچون مس، فولاد و پلیمر بودیم که در کنار این اتفاق اتفاق ناگوار دیگری افتاد که عده ای خودروهای ارزان را می خرید و با قیمت گران و به صورت دلالی وارد بازار کرده و به فروش می رساندند و همین امر باعث افزایش قیمت مجدد خودرو شد.

وی با اشاره به واکنش های دولت و مجلس به افزایش قیمت خودرو یادآور شد: رییس جمهور در این زمینه دستور دادند که شورای رقابت وارد شود و فعلاً نیز قیمت خودروها متوقف شده است و ما منتظر هستیم که شورای رقابت قیمت جدید خودرو را اعلام کند.

احمد امیرآبادی نماینده قم نیز در توضیح سوال خود گفت: هنوز بعد از گذشت چند ماه قیمت خودروها در حال افزایش است و من هم همان سوالی را که رییس جمهور در تلویزیون پرسید از آقای غضنفری می پرسم که خودرو کیلویی چند؟

وی اضافه کرد: خودرویی همانند پرایند که بیشترین کشته ها را داشته است چرا قیمتش از 8 میلیون تومان به 21 تومان رسیده است مگر این خودرو تولید ملی نیست؟ مگر حقوق کارگران ما به صورت دلار پرداخت می شود چرا باید قیمت پراید بیش از 150 درصد افزایش یابد.

غضنفری در بخش دوم سخنان خود خاطرنشان کرد: سوال مهمی که در اقتصاد ایران وجود دارد و هیچگاه پاسخ دقیقی از ان نگرفتم این است که چرا قیمت ارز بر روی همه محصولات اثر می گذارد مثلاً قیمت ارز که بالا می رود چرا پسته گران می شود؟

وی بیان کرد ما در یک اقتصاد باز در حال حرکت هستیم و اگر پاسخ به این سوال را حلاجی نکنیم بقیه افزایش قیمت ها ممکن است به درستی انجام نشود.

وی با بیان اینکه سال گذشته 5 گروه کالاها بیشترین افزایش قیمت را داشته خاطرنشان کرد: مثلاً کالاهایی مانند روغن خانم که کاملاً وارداتی است افزایش قیمتش صددرصد بود و برخی کالاها همانند فولاد که نیمه وارداتی بود نیز افزایش قیمت داشت اما در برخی از کالاها همانند پسته ها که اصلاً ربطی به ارز نیز ندارد و چون تولیدکننده توجیهش این است که در بازار صادراتی پسته اش را با دلار 3 هزار و 600 تومانی می فروشند شاهد افزایش قیمت بودیم.

وی تاکید کرد: ما باید ارز درون زا داشته باشیم نه ارز وابسته به نفت که اگر جلوی صادرات را بگیرند این اتفاقات برای اقتصادمان رخ دهد.

وزیر صنعت تاکید کرد: متاسفم که در سال 91 برای معیشت مردم این اتفاقات افتاد ولی بیشترین مشکلات به دلیل وابستگی به نفت بود.

وی با بیان اینکه مهمترین شاخص در کنترل قیمت ها ارزآوری اقتصاد است گفت: تولید باید بتواند برای کشور ارزآوری کند.

وزیر صنعت ابراز امیدواری کرد تا پایان فروردین و اوایل اردیبهشت امسال شورای رقابت و سازمان حمایت قیمت خودروها را در حد قابل قبول اعلام کنند و ادامه داد: این موضوع را به صراحت بیان می کنم که قیمت جدید خودروها که از سوی سازمان حمایت و شورای رقابت اعلام می شود به مراتب از قیمت اعلام شده از سوی خودروساز پایین تر است.

امیرآبادی نیز در بخش دوم سخنان گفت: این تفاوت قیمت صنعت خودروسازی به جیب چه کسی رفته است؟ کارخانه های خودروساز با عرضه کم خودرو موجب افزایش قیمت و پذیرش قیمت خودرو از سوی سازمان حمایت شده اند و چرا کسی نیست که انها را بازخواست کند.

وی ادامه داد: هر چند که تاکنون 50 درصد شماره گذاری خودروها به دلیل اینکه مردم خرید خودرو را تحریم کرده اند متوقف شده است اما مسئولان باید جواب دهند که چه کسی اطلاعات صنعت خودروسازی را به دلالان می رساند و باعث قانون شدن افزایش قیمت برای خودروساز می شود.

وی با انتقاد از کیفیت خودروهای ساخت داخل گفت: مردم در جریان تصادفات جاده ای هستند مثلاً در سال گذشته وزیر راه با خودروی وارداتی تصادف کرد و چند نماینده مجلس نیز با خودروی داخل کشور یعنی پژو پارس تصادف کردند که صدمات جدی نیز دیدند چرا علی رغم شدت تصادف وزیر راه ما شاهد صدمات چندانی به سرنشینان این خودرو نبودیم اما برای نمایندگانی که داخل خودرو نشسته بودند صدمات شدیدی را شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه پژوی فرانسه بزرگترین ضربه را به صنعت خودروسازی ما وارد کرده است ایا ساختن قطعات اتومبیل برای جوانان متخصص ایرانی از ساخت هواپیما سخت تر است چرا بسیاری از جوانان متخصص ما در دوره جدید جذب شرکت های خودروساز خارجی شده اند.

وی با طرح این سوال که طراحی خودروی (رانا) در حال حاضر کجا مشغول به کار است خاطرنشان کرد: آیا آقای غضنفری مطلع هستید که مدیران شما در شرکت های خودروسازی با یک شرکت خاص در حال بستن قرارداد و رابطه هستند آیا می دانید خواهر و برادری که شرکت خودروسازی دارند تولیدکننده قطعات خودرو نیز هستند.

امیرآبادی با تاکید بر اینکه همه در مورد قیمت خودرو سر کار هستیم، گفت: یک روز می گویند قیمت خودرو از سوی دولت اعلام می شود و روز بعد می گویند از سوی سازمان حمایت و یا شورای رقابت اعلام می شود بالاخره چه کسی قیمت خودرو را تایید می کند.

در پایان سخنان امیرآبادی باهنر خطاب به وی گفت: آیا از پاسخهای غضنفری قانع شدید که امیرآبادی پاسخ داد در سال 91 سوالی از وزیر اقتصاد در مورد دانه درشت های بانکی پرسیدم که مجلس به وی کارت زرد داد اما بعد از ان شاهد افزایش معوقات بانکی بودیم و در حال حاضر نیز می ترسم که اگر بگویم از مجلس رای بگیرید و مجلس به وزیر صنعت کارت زرد بدهد قیمت خودرو مجدداً افزایش یابد و به همین دلیل درخواست رای ندارم.

احمد توکلی، نماینده تهران در واکنش به عدم رای گیری از مجلس گفت: وقتی سوال کننده می گوید قانع نشدم پس باید طبق ماده 210 آیین نامه چه سوال کننده بگوید رای بگیرید و چه نگیرید باید رای گیری شود زیرا نص صریح قانون است و هیئت رییسه نیز باید طبق این عمل کند و نمی توانند رای نگیرند.

پایان پیام/

 

کد خبر 242899

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha