به گزارش خبرنگار شبستان، قرار است روزهای ۲۷ و ۲۸ فروردینماه در دبی چهاردهمین دوره حراج خاورمیانه کریستی برگزار شود. در این دوره از حراج کریستی 39 قطعه هنری از هنرمندان ایرانی، مصری، لبنانی، سوری، مغربی، خلیجی و ترک در دو مرحله چکش بخورد.
سایت کریستی آثار سه هنرمند ایرانی شامل حسین زندهرودی، پرویز تناولی و فرهاد مشیری را به همراه آثاری از شفیق ابود هنرمند لبنانی، پل گیراگوسیان و لالا ایسایدی عکاس مراکشی به عنوان آثار منحصر به فرد و شاخص این دوره از حراج خود در دبی اعلام کرده است.
گفته می شود در این دوره ازحراج کریستی در خاورمیانه اثری از فرهاد مشیری گرانقیمتترین اثر این حراج با برآورد قیمت ۳۰۰ هزار دلار تا ۵۰۰ هزار باشد.
البته قرار است در اولین شب حراج کریستی در دوبی که 27 فروردین برگزار می شود، 11 اثر از 7 هنرمند ایرانی از جمله سهراب سپهری (150 هزار تا ۲۰۰ هزار دلار)، حسین زندهرودی (۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار دلار)، فرامرز پیلارام (۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ دلار)، محمد احصایی (۸۰ هزار تا ۱۲۰ هزار دلار)، پرویز تناولی؛ مجسمه شعر و کلید (۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار دلار)، فرهاد مشیری؛ سیاه +شکسته (۲۰۰ هزار تا ۲۵۰ هزار دلار)، رضا درخشانی (۶۰ هزار تا ۸۰ هزار دلار)، فرهاد مشیری؛ راز باغ (۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار دلار)، فرهاد مشیری (۸۰ هزار تا ۱۲۰ هزار دلار) چکش بخورند.
۲۸ فروردین در دومین شب این حراج نیز ۲۸ اثر از ۲۶ هنرمند ایرانی از جمله مسعود عربشاهی (۲۰ هزار تا ۲۵ هزار دلار)، حسین زندهرودی (۴۰ هزار تا ۶۰ هزار دلار)، علی شیرازی (۱۵ هزار تا ۲۰ هزار دلار)، رضا مافی (۲۵ هزار تا ۳۰ هزار دلار)، صداقت جباری (۴۰ هزار تا ۶۰ هزار دلار)، نصرالله افجهای (۴۰ هزار تا ۶۰ هزار دلار)، ژازه طباطبایی (۴۰ هزار تا ۶۰ هزار دلار)، پرویز تناولی با دو اثر (۳۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار)، (۱۵ هزار تا ۲۰ هزار دلار)، کوروش شیشهگران (۲۵ هزار تا ۳۰ هزار دلار)، پویا آریانپور (۱۲ هزار تا ۱۸ هزار دلار)، فرزاد کوهان (۱۰ هزار تا ۱۵ هزار دلار)، پوران جینچی (۲۰ هزار تا ۲۵ هزار دلار)، امیرعلی قاسمی (۵ هزار تا ۷ هزار دلار)، شیرین علیآبادی (۷ هزار تا ۱۰ هزار دلار)، لاله خرمیان (۸ هزار تا ۱۲ هزار دلار)، شادی قدیریان (۵ هزار تا ۷ هزار دلار)، نرگس هاشمی (۱۵ هزار تا ۲۰ هزار دلار)، فرهاد مشیری (۱۲ هزار تا ۱۸ هزار دلار)، بابک کاظمی (۳ هزار تا ۵ هزار دلار)، عباس کیارستمی (۳۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار)، مهدی نبوی (۲۰ هزار تا ۳۰ هزار دلار)، رکنی حائریزاده (۲۰ هزار تا ۲۵ هزار دلار)، رامین شیردل (۲۰ هزار تا ۲۵هزار دلار)، جلال سپهر (۴ هزار تا ۶ هزار دلار) چکش خواهند خورد.
خانه حراج کریستی برای اولین بار در سال 1766 در لندن تشکیل شد. در 5 دسامبر این سال ، شخصی به نام "جیمز کریستی" برای اولین بار در دنیا خانه حراجی با عنوان" خانه حراج کریستی" را تاسیس کرد. این خانه حراج از سال 1973 تا 1999 در قالب یک شرکت سهامی عام فعالیت می کرد، اما بعد از این تاریخ یک فرانسوی به نام "فرانسیس پینال" مالکیت خصوصی آن را بر عهده گرفت تا در رقابت با خانه های حراجی چون ساتبی پیروز میدان باشد.
دفتر اصلی این خانه حراج از سال 1823 تاکنون در خیابان "کینگ استریت" لندن ثابت بوده است، ضمن اینکه دفتر دیگری هم در "ساوت کینگستون" دارد. این خانه حراج در حال حاضر 85 شعبه در 43 کشور جهان دارد که از مهمترین آنها می توان به شعبات نیویورک، پاریس ، لس آنجلس، دبی، آمستردام، هنگ کنگ، رم و برلین اشاره کرد.
حجم مبادلات این خانه حراج در سال 2006 ، 4 میلیارد و 670 میلیون دلار و فقط در نیمه اول سال2007 ، 3 میلیارد و250 میلیون دلار بوده است.
هر سال آثار تعدادی از هنرمندان ایرانی مانند رضا درخشانی، سهراب سپهری، محمد احصایی، فرامرز پیل آرام، شیرین نشاط، کوروش شیشه گران، فرهاد مشیری، مسعود عربشاهی، صادق تبریزی، گلناز فتحی و صداقت جباری به فروش می رسد که این آثار تاکنون رکورد دار حراج کریستی خاورمیانه (دبی) بوده است.
حراج کریستی خاورمیانه سالانه دوبار توسط خانه حراج کریستی در دبی برگزار شده و عمدتا آثاری از هنر معاصر کشورهای خاورمیانه در آن عرضه میشود.
پایان پیام/
نظر شما