بررسی حق بر نظام توسعه در آموزه های دین

پروژه حق بر توسعه در نظام بین‌الملل حقوق بشر و آموزه‌های اسلامی به ویژه از منظر فقه امامیه به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین فیروزی از وضعیت پروژه «حق بر توسعه در نظام بین‌الملل حقوق بشر و آموزه‌های اسلامی» خبر داد. 
وی در بیان ضرورت انجام این پروژه اظهار کرد: امروزه، اهمیت و جایگاه توسعه و جنبه­های مختلف آن یکی از مهم­ترین موضوعات مورد بحث محافل علمی و بین­المللی است. این موضوع از آن جهت اهمیت ویژه پیدا می‌کند که با موضوع مهم دیگری همچون حقوق بشر پیوند دارد.

وی افزود: تلقّی توسعه به عنوان یک حق بشری و پیدایش «حق بر توسعه» به عنوان یکی از مصادیق نسل سوم حقوق بشر، از ابهامات فراوانی برخوردار است و ابعاد آن نه در عمل و نه در تئوری، چندان روشن و مشخص نیست.

حجت الاسلام فیروزی تصریح کرد: از سوی دیگر، پیش­تازی کشورهای در حال توسعه و جهان سوم در طرح و مطالبه این حق، این مهم را بر عهده آنان می­گذارد تا نسبت به تبیین ابعاد و بررسی این حق اقدام نمایند. به همین جهت این پروژه در پژوهشکده فقه و حقوق تصویب شد.

عضو هیئت علمی پژوهشکده فقه و حقوق ادامه داد: سؤال اصلی که این پژوهش در پی یافتن پاسخ آن می‌باشد، عبارت است از این‌که، حق بر توسعه چه جایگاهی در نظام بین الملل حقوق بشر و آموزه‌های اسلامی به ویژه فقه امامیه دارد؟

به گزارش ایسکا، وی عنوان کرد: جهت یافتن پاسخ این سؤال، پژوهش حاضر، در سه بخش ساماندهی شده است: بخش اول، دربر دارنده تحلیل حقوقی و اسلامی حق بر توسعه به مثابه یکی از حقوق بشر است؛ بخش دوم، شامل مباحث مربوط به مبانی، منابع و ضمانت اجراهای حق بر توسعه بوده و بخش سوم به رابطه متقابل حق بر توسعه و سایر مقولات حقوق بشری از منظر اسلام و نظام بین­الملل حقوق بشر می‌پردازد.

وی در پایان یادآور شد: بخش نخست این پژوهش تقریباً به‌پایان رسیده و طبق زمان‌بندی انجام شده قرار است این پروژه نیمه اول سال 1393 به اتمام برسد.

پایان پیام/

 

کد خبر 242811

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha