به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد رئیس جمهور در دیدار دست اندرکاران طرح پزشک خانواده شهری به مناسبت آغاز اجرای این طرح مناطق شهری 9 استان کشور با اظهار امیدواری نسبت به این که این کار بزرگ با جامعیت و سرعت هر چه تمامتر اجرا شود، گفت: سلامت ضروری ترین نیاز هر جامعه ای بوده و دیگر نیازها چه رشد و کمال معنوی و چه پیشرفت مادی نیازمند سلامت عمومی است.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: همه مردم به امر سلامت توجه دارند و توجه به بهداشت، سلامت و طبابت همواره در ذهن جوامع بشری امری ارزشمند و انسانی است، البته تفکر مادی حاکم بر جهان همه امور انسانی را با معیارهای خود ارزیابی کرده و به عرصه بهداشت و سلامت نیز به چشم تجارت و صنعت مینگرند.
رئیس جمهور تصریح کرد: امروز ساحت مقدس پزشکی در جهان به عرصه ای برای سوداگری عده قلیلی صهیونیست تبدیل شده که می خواهند این رویه را بر نظام سلامت همه جهان تحمیل کنند اما در جمهوری اسلامی باید به فرهنگ اصیل خودمان برگردیم و نظام سلامت را منطبق با آن بازتعریف و اجرا کنیم.
احمدینژاد با بیان اینکه نظام سلامت در بیشتر کشورهای دنیا اشکالاتی دارد خاطرنشان کرد: جز معدودی از کشورها اکثر مردم دنیا پایش سلامت فردی نداشته و بر بهداشت، سلامت و درمان خود مدیریتی ندارند و این شاید همان وضع مطلوب کسانی باشد که به عرصه سلامت به چشم بازار سوداگری می نگرند.
رئیس جمهور بالا بودن هزینه های اقدامات تشخیصی ودرمان ، بالا بودن مصرف دارو، بالا بودن آمار ارجاع بیماران به اعمال جراحی و روابط ناسالم مالی بین پزشک و بیمار را از اشکالات نظام سلامت در جهان ذکر کرد و گفت: کشورهای انگشت شماری توانستند نظام سلامت خود را سامان دهند و جمهوری اسلامی ایران نیز به دنبال اجرای یک نظام سلامت عمومی است که مشکلات در آن در حد حداقل بوده و همه نیازمندیها و امور در آن دیده شده باشد.
احمدینژاد با بیان اینکه برای اجرای یک نظام سلامت جامع چند کار مهم باید انجام شود، اضافه کرد: مهمترین کار برای دستیابی به یک نظام جامع سلامت ارتقای انگیزه ها در پایش سلامت فردی است تا هر کس اولین مدیر پایش سلامت خودش باشد و این نیازمند یک برنامه جامع و مداوم آموزشی است و به هر میزانی که دانش مردم در عرصه بهداشت و سلامت افزایش یابد میزان تحقق و موفقیت اجرای نظام جامع سلامت ارتقاء خواهد یافت.
رئیس جمهور شرط لازم دیگر برای تحقق نظام جامع سلامت را تشکیل پرونده سلامت برای فرد فرد مردم دانست و اظهار داشت: شرط دیگر موفقیت اجرای این طرح، شمولیت و عمومیت اجرای آن است و اگر هر مقدار از مردم از شمول این طرح خارج بمانند به همان نسبت درصد موفقیت آن کاهش خواهد یافت.
احمدینژاد تامین سلامت مردم را از مهمترین وظایف حکومت دانست و تصریح کرد: شمولیت یافتن عام این طرح نیازمند ضوابط بسیار دقیق و تدوین خطوط راهنما و معیارهایی است که روزآمد و پویا باشد.
رئیس جمهور ایجاد یک پایگاه جامع اطلاعاتی برای ثبت اطلاعات افراد به صورت کشوری را از شروط اساسی دیگر موفقیت اجرای طرح نظام سلامت عنوان و خاطرنشان کرد: اگر در جریان اجرای این طرح جز ایجاد چنین پایگاهی هیچ کار دیگری هم انجام نشود صرف ایجاد یک پایگاه جامع اطلاعاتی به عنوان یک کار بزرگ محسوب شده و امکان اعمال مدیریت دقیق و موثرتر در عرصه سلامت را فراهم می کند.
احمدینژاد گفت: در اجرای این طرح نظام سلامت باید کار اطلاع رسانی را به اندازه خود این طرح، مهم به حساب آورد چرا که اگر مردم به شما و این نظام اعتماد کنند خودشان پای کار می آیند و آنوقت خواهید دید که کار با چه سرعتی پیش خواهد رفت و حتی مردم ضمن همراهی با اجرای طرح، در امر نظارت بر حسن اجرا نیز کمک شایانی به مجریان خواهند کرد.
رئیس جمهور خواهان تدوین و اجرای برنامه ای ثابت و دائمی برای آشنایی مردم با نظام جامع سلامت و ارتقاء روزانه دانش مردم درباره سلامت خود شد و ادامه داد: یقینا اجرای این طرح و هر کار بزرگ دیگری در ایران انجام شدنی است و فقط باید آستین های همت را بالا زد.
احمدینژاد با اشاره به موفقیت تدابیر اتخاذ شده در سال 84 در اولین روزهای کاری دولت نهم برای همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی، بیمه ها و وزارت راه در راستای اقدامات ایمنی و تامینی در راستای کاهش زمینه های تصادفات جاده ای اظهار داشت: خوشبختانه آقای عباسی، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز به خوبی اهمیت اجرای طرح نظام جامع سلامت را دریافتند و پای کار آمده اند.
رئیس جمهور با بیان اینکه در حال حاضر حداقل 25 هزار میلیارد تومان هزینه سالانه صرف تامین سلامت مردم می شود که به ازای هر نفر سالانه رقمی بالاتر از 300 هزار تومان است، تصریح کرد: یقینا امکان کاهش هزینه های تامین سلامت و تخصیص مناسب تر و موثرتر این هزینه ها وجود دارد و از همه دست اندرکاران اجرای این طرح می خواهم که کار را در تمام کشور سریعتر آغاز کنند و بدانند که اگر اطلاع رسانی خوبی صورت گیرد مردم هم خیلی جدی پای کار خواهند آمد.
پایان پیام/
نظر شما