به گزارش خبرگزاری شبستان ،صدها ساعت برنامه رادیویی و تلویزیونی حاصل تلاش صدا و سیمای جمهوری اسلامی برای روشن نگهداشتن آنتن در بیست شبکه تلویزیونی سراسری و 33 شبکه استانی بود .
ویژه برنامه های این سازمان از روز های پایانی اسفند 91 آغاز شد و تا پانزدهم فروردین 92 ادامه یافت. در این ویژه برنامه ها، به ساعات پایانی سال گذشته ، لحظات تحویل سال نو ، دوازدهم و سیزدهم فروردین و روایت اول از شهادت حضرت صدیقه کبری (س ) در روز سیزدهم جمادی الاول مصادف با پنجم فروردین به شکل خاصی پرداخته شده بود . تمامی این شبکه ها علاوه بر ویژه هایی که برای ساعات پایانی سال 91 و لحظات تحویل سال جدید در نظر گرفته بودند ،سال نو را با پخش پیام های نوروزی رهبر انقلاب اسلامی و ریاست جمهوری آغاز کردند .
سیما موفق در جذب مخاطب
شبکه های مختلف سیما در مجموع با پخش هزاران دقیقه فیلم و سریال و ویژه برنامه های نوروزی رقم قابل توجهی در جذب مخاطب در ایام نوروز داشتند . شبکه های بیست گانه سراسری 322 فیلم سینمایی ، 14 سریال تلویزیونی و 11جُنگ و ویژه برنامه در این ایام ارائه کردند که سهم شبکه نمایش به تنهایی در این میان 126 فیلم سینمایی بود . بسیاری از فیلم های سینمایی که برای این ایام در نظر گرفته شده بود فیلم هایی بودند که طی سال های 2010 تا 2012 در سینمای جهان تهیه و تولید شده بود . علاوه بر آن برخی فیلم های تازه از اکران در آمده سینمای داخلی نیز در فهرست نمایش شبکه های سیما قرار گرفت .
بینندگان شبکه های سیما از تازه ترین مستند های ایران و جهان نیز بی نصیب نماندند . برخی مستند های پخش شده در این ایام مانند مستند " آفریقا" از تولیداتی بود که نخستین بار در میان کشورهای خاور میانه در ایران پخش می شد . مستند خزندگان ایران نیز که شبکه مستند اقدام به پخش آن کرد از این جمله بود . در میان برنامه های سیما سریال های نوروزی نیز پر مخاطب بودند . استقبال از مجموعه هایی مانند " پایتخت" و " کلاه قرمزی " در نظر سنجی های مردمی نشان می دهد رقم قابل توجهی از مردم کشورمان ساعاتی از شب را به طور مستمر پای تلویزیون گذرانده اند . ارتباط های مستقیم با مراکز صدا و سیما در استان ها هم جزو پرمخاطب ترین برنامه های سیما بود . برنامه هایی که بخش هایی از فرهنگ و هنر اقوام مختلف کشور را به تصویر می کشید . موسیقی های سنتی ، بازی ها و رسوم نوروزی مردم در این ارتباط های نوروزی به مخاطبان معرفی شد . در مسابقه های تولیدی در سیما نیز تلاش شده بود علاوه بر ایجاد فضایی شاد و مفرح برای خانواده ها مخاطبان به نوعی در این رقابت ها شرکت داشته باشند . برنامه های مناسبتی این شبکه ها به مناسبت روز شهادت حضرت زهرا ( س ) از عصر روز چهارم فروردین آغاز شد و تا شب ششم فروردین ادامه یافت .
رادیو شنیدنی تر از هر زمان
شبکه های رادیویی برنامه های خود را در قالب بیش از 1240 ساعت برنامه تهیه کرده بودند . این تدارک گسترده شامل 1875 برنامه تولیدی نوروزی بود . تهیه کنندگان شبکه های رادیویی بیش از 450 ارتباط زنده با مراکز مختلف مانند هواشناسی ، راهنمایی و رانندگی ، مراکز استان های صدا و سیما ، مراکز درمانی ، پلیس راهور و گروه های سیار صدا در سطح کشور برقرار کردند تا مردم را از وضعیت راه ها و حال و هوای گردشگران مطلع کنند . هفته اول تعطیلات نوروز بیش از 1857 برنامه رادیویی به مدت بیش از 67457 دقیقه (1124 ساعت) شامل ویژه برنامه های تحویل سال ، برنامه های مربوط به نامگذاری سال ، نمایش، طنز، برنامه های ادبی و فرهنگی، معرفی جاذبه های گردشگری و اماکن دیدنی و برنامه های استدیویی با حضور شخصیت های مختلف تولید و پخش شد . بخش زیادی از برنامه های شبکه های اجتماعی رادیو نیز به پخش موسیقی های شاد ، اصیل و پاپ ایرانی اختصاص داشت . نظرسنجی ها و تماس های مخاطبان با برنامه های مختلف و مناسبتی رادیو حاکی از رضایت مخاطبان از رادیو بود .
اطلاع رسانی موثر و به موقع به مخاطب حاصل تلاش کارکنان حوزه سیاسی
گروه های سیاسی و خبری سازمان صدا و سیما هم در نوروز 92 فعال بودند و تلاش کردند در این ایام مردم از اخبار و اطلاعات روز دنیا غافل نمانند . این گروه ها 425 ساعت برنامه خبری شامل مستند های خبری ، گزارش های خبری ، گفتگو های خبری ، خبر و ارتباط های زنده رادیویی و تلویزیونی تولید و پخش کردند . این اطلاع رسانی ها بیشتر از حوادث شیرین در کشور مانند گزارش هایی از رسوم مربوط به نوروز ، جشن های نوروزی ، گزارش های گردشگری و سفر های مردم به مناطق مختلف کشور بود . در بخش های مهم خر رادیو و تلویزیون نیز تلاش شده بود با ایجاد ارتباط مستقیم با مسئولان حوزه راه ، گردشگری و راهنمایی و رانندگی بصورت دائم مسافران نوروزی از وضعیت عمومی کشور مطلع شوند . این امر با اقبال رئیس پلیس راهور کشور هم مواجه و این اقدام ، راه گشا در سفر های نوروزی و باعث افزایش اعتماد مردم ارزیابی شد . کار گروه های سیاسی و خبری از روز های پایانی سال گذشته با تولید گزارش هایی در باره بازار شب عید و حال و هوای مردم آغاز شده بود و به گزارش های اجتماعی از سیزدهمین روز فروردین و روز طبیعت و بازگشت مردم به شهر های خود خاتمه یافت .
مراکز صدا و سیما در استان های مختلف دوشادوش شبکه های سراسری
مراکز استان های صدا و سیما نیز با تولید و پخش 5270 ساعت برنامه شامل نمایش رادیویی و فیلم سینمایی ، سریال ، جُنگ نوروزی ، مسابقه و موسیقی های محلی در این ایام با مخاطبان خود همراه بودند . ویژه برنامه های مراکز استان ها نیز که از روز های پایانی اسفند آغاز شده بود شامل ویژه های تحویل سال ؛ برنامه های زنده نوروزی و تولیدی برای نوروز 92 بود . از مهمترین شاخصه های فعالیت همکاران در مراکز در این ایام برقراری ارتباط مستقیم با شهرها و شهرستان های استان ، برقراری ارتباط زنده با شبکه های سراسری هنگام تحویل سال به ویژه از حرم مطهر امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و حضرت احمد ابن موسی (ع) و همچنین تصاویری از مراکز تفریحی و گردشگری استان ها بود . این مراکز بخش زیادی از برنامه های خود را با تولیدات بومی پوشش دادند . برنامه ها و فیلم هایی که متکی بر فرهنگ و آداب و سنن مردم همان منطقه بود و به طبع ، جذابیت بیشتری برای مردم منطقه ایجاد می کرد . هر یک از مراکز استان ها نیز موظف بودند علاوه بر ارتباط مستقیم با شبکه های سراسری ،برنامه های ویژه ای برای شبکه های سراسری تولید و ارسال کنند . در این برنامه ها و ارتباط های مستقیم ، مخاطبان با حال و هوای نوروزی شهر های مختلف کشور آشنا شدند .
نوروز برای همه فارسی زبانان در شبکه های برون مرزی
شبکه های برون مرزی سازمان صدا و سیما نیز برای مخاطبان ایرانی و علاقه مند به فرهنگ ایرانی دستی پر داشتند . بخش زیادی از این برنامه ها شامل فیلم ها و سریال های ایرانی بود که به زبان های مخاطبان ، زبانگردانی یا دوبله شده بود و بخش دیگری نیز شامل برنامه های زنده بود که مخاطبان با زبان های هدف شاهد آن ها بودند ، اما در میان شبکه های برون مرزی نقش شبکه های بین المللی جام جم پر رنگتر بود . این شبکه ها که سالهاست مخاطب اصلی خود یعنی ایرانیان مقیم در سراسر جهان را شناخته اند با توجه به سیاست های سازمان برنامه های متفاوت و جذابی برای ایرانیان و فارسی زبانان خارج از مرزهای ایران تدارک دیده بودند . برنامه هایی که بیشتر بر پایه زنده نگهداشتند رسم ها و آداب برگزاری نوروز استوار بود . شبکه های سه گانه جام جم همچنین در ایام نوروز به پخش سریال های طنز ، جُنگ های نوروزی ، موسیقی های اصیل ایرانی بصورت زنده و تولیدی و فیلم های سینمایی مورد علاقه مخاطبانشان پرداختند .
واحد 162 پر تماس ترین دوره خود را گذراند
بر اساس گزارشی که واحد ارتباط با مخاطبان اداره کل روابط عمومی رسانه ملی ارائه کرده است در بین تماس های گرفته شده با این واحد بیشترین میزان استقبال از برنامه های نوروزی متوجه ویژه برنامه تحویلسال شبکه دو و برنامه تحویل سال نو در شبکه سه و همچنین سریالهای پایتخت 2 از شبکه یک و مجموعه کلاه قرمزی از شبکه دو وخنده بازار از شبکه سه بوده است . مخاطبان صداو سیما همچنین در تماسهای مکرر خود از پخش موسیقی های شاد از شبکه های مختلف رادیویی وتلویزیونی و تصاویر گردشگری از استان های مختلف کشور همچنین از برنامه های طنز در شبکه های مختلف قدردانی کرده اند .
پایان پیام/
نظر شما