به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه سه شنبه 20 فروردین مجلس شورای اسلامی سوال علی مطهری، نماینده تهران از وزیر کشور در رابطه با اینکه چرا مرحوم آقای ستار بهشتی پس از یک هفته از بازداشت از سوی پلیس فتا که زیرمجموعه پلیس امنیت نیروی انتظامی است فوت کرده است مطرح شد.
مصطفی محمدنجار وزیر کشور در بیان توضیحاتی در این رابطه گفت: گزارش تیم بررسی کننده مجلس در رابطه با فوت ستار بهشتی گزارش کاملی بود که در صحن علنی مجلس نیز قرائت شد.
وی با اشاره به نحوه فعالیت و بازداشت ستار بهشتی گفت: متهم ستار بهشتی ساکن شهرستان رباط کریم بود که از طریق درج مطالبی در سایت مجازی و وبلاگش و همچنین در فیس بوک اقداماتی علیه نظام انجام می داد.
وی با بیان اینکه ستار بهشتی از طریق اطلاعات کذب معاندین نظام را تغذیه اطلاعاتی می کرد یادآور شد: پلیس فتا پس از آگاهی از این موضوع برای پیشگیری از فضای تخریب علیه نظام خواستار دستگیری از مقام قضایی می شود و مقام قضایی نیز حکم بازداشت وی را صادر می کند و وی در تاریخ 8/9/91 با حکم تبانی علیه امنیت کشور توسط پلیس فتا دستگیر می شود.
نجار ادامه داد: برای وی پس از تفهیم اتهام در دادسرا و پس از قبول اتهام برای وی از سوی خودش قرار وثیقه توسط مقام قضایی صادر می شود اما به دلیل عدم تامین قرار وثیقه وی در بازداشت پلیس فتا می ماند.
وی تاکید کرد: در تاریخ 13/8/91 ستار بهشتی در تحت نظرگاه پلیس فتا که در واقع باید وی در اختیار بازداشتگاه آگاهی تهران قرار می گرفت فوت می کند.
نجار یادآور شد: قطعاً هیچ مسئولی چه در وزارت کشور و چه در ناجا و چه در دسدتگاه قضایی از وقوع چنین حوادث تلخی رضایت ندارند زیرا در هر حال در هر دستگاه احتمال وقوع تخلفاتی است اما انچه مهم است نحوه برخورد با متخلفین است که نظام جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است با متخلفین در هر سطح و مقامی برخورد می کند.
وزیر کشور یادآور شد: در همین راستا رییس پلیس فتا از سوی فرمانده نیروی انتظامی عزل و با خاطیان نیز برخورد شد و در همین رابطه بازپرس پرونده از پزشکی قانونی نیز علت فوت ستار بهشتی را خواستار شده است و انچه باید انجام می شود شده است و ما منتظر حکم دستگاه قضا در این زمینه هستیم.
علی مطهری نماینده تهران در بیان سوالات خود گفت: تا انجا که من دیدم توهینی که شامل الفاظ رکیک باشد که طبق ان ستار بهشتی دستگیر شود در مطالب وی وجود نداشت چرا باید با وجود چنین سهل انگاری هایی یعنی دستگیری وی باعث اسیب رساندن به وی شویم ممکن است برخی معتقد باشند باید چنین مسائلی را پنهان کرد نه اینکه انها را در مجلس به صورت علنی پرسید در واقع این افراد اشتباه می کنند زیرا پی گیری این حوادث باعث تقویت نظام می شود.
وی با بیان اینکه پی گیری این موضوع برای بنده چند علت دارد گفت: همه وظیفه داریم از مظلوم دفاع کنیم سخن حضرت علی در بیرون اوردن یک خلخال از پای زن یهودی از سوی فرد مسلمان را همه شنیده ایم پس باید در این رابطه دفاع از مظلوم را سرلوحه کار قرار دهیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه نوع بینش در برخی نیروهای امنیتی درباره حفظ نظام نادرست است و برداشت غلطی از سخن امام در مورد حفظ نظام که ان را اوجب واجبات می دانند دارند و فکر می کنند باید هر کاری را برای حفظ نظام انجام دهند مثلاً کسانی که مسئول قتل های زنجیره ای و قتل فروهرها بوده اند گفتند ما برای حفظ نظام این کار را کردیم تا سایر روشنفکران بترسند اما دیدیم که چه آسیبی به نظام با این قتلها واقع شد.
وی با بیان اینکه این بینش باید در نیروهای امنیتی و انتظامی اصلاح شود گفت: اگر قانون در مقابل ضعفا قوی و در مقابل اغنیا ضعیف باشد جامعه روی سعادت را نمی بیند.
این نماینده تهران تاکید کرد: لازم است قبل از اینکه مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران در این زمینه اقدام کنند حامیان نظام و خود نمایندگان به چنین موضوعاتی بپردازند.
بهتر است به جای اینکه خانم شیرین عبادی وارد شود نمایندگان مجلس وارد شوند و اجازه ندهند پرچم اصلاحات اجتماعی به دست معاندین نظام بیفتد.
مطهری تاکید کرد: اگر این مسائل علنی و رسانه ای نشود مسئول مربوطه حسابی بر روی ان باز نمی کند و به تخلف خودش ادامه می دهند قطعاً طرح این موضوعات به صورت علنی اثار مخصوص خودش را دارد و اینکه بگوییم رسانه های بیگانه از این موضوع سواستفاده می کنند دلیل خوبی برای علنی نکردن این اتفاقات نیست.
مطهری با بیان علت اینکه چرا تا مرحله صحن علنی این موضوع را ادامه داده است گفت: بنده دو شرط را برای قانع شدنم از سوال از نجار مطرح کرده ام که شرط اول عذرخواهی از خانواده ستار بهشتی، مردم ایران و مقام معظم رهبری از طریق رسانه ها بود که این شرط محقق نشد.
وی ادامه داد: متاسفانه فرهنگ عذرخواهی در میان مسئولان یک نقص بزرگ است که امیدواریم پی گیری این موضوعات از سوی مجلس این فرهنگ را در جامعه و در بین مسئولان رواج دهد.
وی شرط دوم خود را پی گیری مطالبات خانواده ستار بهشتی عنوان کرد و ادامه داد: انتظارات این خانواده از سوی مسئولان پی گیری نشده است و حتی پرونده متهم به دادگاه علی رغم صدور کیفرخواست ارسال نشده است البته ممکن است برخی بگویند مادر وی رضایت داده است اما مادر وی علت رضایت خود را اینگونه می گوید که حکم دستگیری دخترم را دیدم و نمی خواستم داغ فرزند دیگری را ببینم.
وی گفت: زحمات و فداکاری های نیروی انتظامی بر کسی پوشیده نیست اما انتقاد از رفتار چند نفر از اعضای این نیرو چیزی از اقتدار ان کم نمی کند.
وی اضافه کرد: پلیس فتا اعلام کرده است که بازدیدکنندگان وبلاگ ستار بهشتی در روز به 8 نفر بیشتر نمی رسد آیا چنین فردی که به قولاً ثواب نیز نداشته است خطری برای نظام داشته است.
وی خطاب به پلیس فتا گفت: از پلیس فتا می خواهم در مورد سایر وبلاگ نویسها که در حال حاضر در زندانها هستند سختگیری نکنند و بدانند که گاهی انتقادها آسیبی به نظام نمی رساند همانگونه که آقای نوری زاد در حال حاضر آزاد است و انتقادهایی را به نظام دارد اما آیا انتقادهای وی آسیبی به نظام می رساند.
نماینده تهران در خانه ملت تاکید کرد: ریشه نظام ما که اعتقاد به اسلام است انچنان مستحکم است که شدیدترین انتقادها نیز ان را متزلزل نمی کند.
وی با اشاره به نگهداری ستار بهشتی در روز تعطیل در نظرگاه پلیس فتا خاطرنشان کرد: همه می دانند که نگهداری متهم در نظرگاه فقط باید چند ساعت باشد و به جز چند ساعت مجاز نیست این در حالی است که مرحوم ستار بهشتی به مدت یک شب تحت نظرگاه پلیس فتا بوده است و رفتار خشونت آمیز این پلیس با وی مصداق شکنجه بوده است.
نماینده تهران در خانه ملت با اشاره به نامه ستار بهشتی به اعلایی مسئول اندرزگاه 350 زندان اوین گفت: وی در این نامه از بازداشت خود و اینکه چه مقدار وی را شکنجه کرده اند سخن گفته است این در حالی است که اقای محسنی اژه ای دادستان تهران نیز بنا به نقل از گزارش پزشکی قانونی خبر داد که در چند ناحیه از بدن وی آثار کبودی وجود دارد.
مطهری با بیان اینکه برکنار پلیس فتا و تدوین آیین نامه نظارت بر بازداشتگاههای موقت از سوی قوه قضاییه امری مهم است تصریح کرد: طرح این موضوع در مجلس فرصتی خوبی برای رفع اشکالاتی احتمالی سیستم امنیتی و اطلاعاتی کشور بود که موجب اقتدار سیستم امنیتی و انتظامی و ناامیدی دشمنان می شود.
نجار در بخش دوم سخنان خود تاکید کرد: این جانب از نخستین لحظه هایی که این موضوع را فهمیدم دستورات لازم را صادر کرده ام و در اولین فرصت در کمیسیون امنیت حضور پیدا کردم و توضیحات لازم را ارایه کردم.
وی با بیان اینکه برای کاهش آلام خانواده متوفی کمک های مالی و معنوی و دلجوییهای لازم به عمل آمده اند گفت: عذرخواهی ساده چه مشکلی را حل می کند شاید لازم باشد فراتر از ان عمل شود اگر ثابت شده است که تخلفی صورت گرفته است باید با متخلفین برخورد لازم شود پس اجازه دهید دستگاه قضایی به وظیفه قانونی اش عمل کند تا حقایق روشن شود نه بنده نه آقای مطهری و نه نمایندگان صلاحیت نداریم که در این زمینه قضاوت کنیم و باید اجازه دهیم که مقام قضایی کارش را انجام دهد.
وی با اشاره به سخن علی مطهری در رابطه با اینکه شهید مطهری گفته است مجازات باید از مجاری قانونی انجام شود گفت: ما هم این کار را کرده ایم در واقع تخلفی صورت گرفته است و باید قوه قضاییه رسیدگی کند و حکم لازم را صادر کند.
قطعاً نظام اسلامی با کسانی که خلاف می کنند برخورد می کنند.
این سخنان نجار باعث احسنت احسنت گفتن نمایندگان شد و در ادامه حجت الاسلام ابوترابی فرد از علی مطهری پرسید ایا قانع شده است یا نه؟ علی مطهری نیز در پاسخ گفت: در اینکه هر نظامی ممکن است خطایی رخ دهد تردیدی نیست اما من در رابطه با بحث پرونده ستار بهشتی دو شرط داشتم یکی عذرخواهی رسمی از طریق رسانه ها از خانواده وی و دوم جلب رضایت خانواده انها چه در پرداخت دیه و چه در سایر موارد بود که محقق نشد و به همین دلیل نیز از پاسخهای نجار قانع نشده ام.
در ادامه پاسخهای نجار به رای نمایندگان گذاشته شد و نمایندگان با رای خود اعلام کردند که از پاسخهای وی قانع شدند.
پایان پیام/
نظر شما