محمد صادق کاوه، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت خدمات دریایی و بندری کاوه و مجری بندر چند منظوره آستارا صبح امروز (20 فروردین) در آیین افتتاح فاز اول بندر چند منظوره آستارا با تبریک روز ملی فناوری هستهای، گفت: بندر چند منظوره آستارا نزدیکترین مسیر در کریدور شمال ـ جنوب برای ترانزیت و حمل کالا بین آسیا و اروپاست.
وی با بیان اینکه با افتتاح بندر آستارا، اقتصادی ترین و نزدیک ترین مسیر برای انتقال مازاد مواد نفتی و غلات تولید شده در کشورهای روسیه و قزاقستان به مقصد کشورهای آفریقایی گشوده شد، اظهار کرد: با همین هدف قرار است یک واحد سیلوی 50 هزار تنی با مشارکت یک سرمایه گذار اهل کشور غنا در محوطه بندر آستارا به منظور تخلیه و بارگیری غلات به مقصد کشورهای آفریقایی احداث شود.
کاوه صادرات، واردات و ترانزیت غلات را یکی از اهداف احداث این بندر در شهرستان مرزی آستارا ذکر کرد و گفت: ذخیره موقت غلات با توجه به ساخت یک سیلوی 50 هزار تنی در این بندر از جمله ویژگیهای اصلی این بندر محسوب میشود که برای این امر اقدامات عملی آغاز شده است.
مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت خدمات دریایی و بندری کاوه و مجری بندر چند منظوره آستارا تصریح کرد: با افتتاح این واحد بندری، کلیه استانهای شمال غربی کشور و کشورهای حاشیه خزر و کشورهای ترکیه، ارمنستان و عراق با کوتاهترین مسیر به بازارهای آسیایی و اروپایی دست پیدا میکنند.
وی افزود: با آغاز به کار این واحد بندری، علاوه بر اشتغالزایی مستقیم برای 250 نفر، برای دو هزار نفر دیگر نیز به طور غیر مستقیم شغل ایجاد میشود.
کاوه در ادامه با اشاره به مشخصات فنی این بندر، تصریح کرد: بندر چند منظوره آستارا برای تخلیه و بارگیری کشتیهای دو هزار تنی پیش بینی شده و پس از تکمیل فازهای بعدی، پذیرای همزمان پنج کشتی در پنج اسکله اختصاصی خواهد بود.
مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت خدمات دریایی و بندری کاوه و مجری بندر چند منظوره آستارا خواستار تسریع در احداث راه آهن آستارا- رشت- قزوین و بزرگراه آستارا به اردبیل شد و گفت: اگر راه آهن آستارا در مسیر کریدور شمال به جنوب احیاء شود بندر آستارا بندری نمونه و فعال در سطح کشور میشود.
وی با بیان اینکه بندر چند منظوره آستارا در زمینی به مساحت 55 هکتار در حال احداث است، اضافه کرد: اسکله نخست این بندر هم اکنون به ظرفیت تخلیه و بارگیری 600 هزار تن امروز افتتاح شد و تا یکسال آینده، مرحله دوم این بندر نیز به ظرفیت 600 هزار تن دیگر به بهره برداری میرسد.
کاوه میزان سرمایه گذاری انجام شده برای اجرای این طرح بندری را بالغ بر 400 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این واحد بندری در سه بخش گردشگری دریایی، شیلات و تجارت بین المللی فعالیت خواهند کرد.
شایان ذکر است، در آیین افتتاح بندر آستارا انجام عملیات تخلیه کانتینر محموله فولاد از مبدأ قزاقستان صورت گرفت و قرار است بعد از ظهر امروز محموله 700 تنی سیمان با کشتی نیلوفر آبی به مقصد جمهوری آذربایجان صادر شود.
پایان پیام/
نظر شما