به گزارش خبرنگار شبستان، حمیدرضا طاهباز توکلی ضمن بیان این مطلب گفت: اگر پروژه سمند با مرکز تحقیق و توسعهای که داشت به خوبی پیش میرفت، اکنون ایران نسل سوم سمند را وارد بازار میکرد.
وی در نشست خبری افزود: برخی از خودروسازان در مقاطعی از زمان، مراکز تحقیق و توسعه را راهاندازی کرده و با بهرهگیری از آن در کنار نیروی انسانی متخصص، خودروهای مناسبی را روانه بازار کردند.
دبیر انجمن مراکز تحقیق و توسعه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در سی سال گذشته، صنعت خودرو ایران تنها به خرید خودرو بسنده کرده و هیچ گاه به فکر واردات تکنولوژی نبوده است گفت :این در حالی است که برخی از خودروهای کشور به معنای واقعی از تحقیق و توسعه بهره مند شدند و اگر سمند روند آغازین خود را ادامه میداد، هم اکنون ایران باید نسل سوم سمند را تولید میکرد.
وی تصریح کرد: در صنعت خودرو، معضلات بسیاری هم اکنون وجود دارد که بخشی از آن مربوط به معضلات تحریم است؛ این درحالی است که تحریمها 50 میلیارد دلار افت درآمدهای نفتی را به همراه داشته است. البته عدم توجه به تحقیق و توسعه نیز، قیمتها را به شدت بالا برده است.
توکلی به برگزاری سمپوزیوم تولید پایدار در صنعت خودرو در اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: این سمپوزیوم با حضورمتخصصان و صاحب نظران در صنعت خودرو، 22 اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد که در آن، نقشه راه تکنولوژی صنعت خودرو و پلتفرمهای مشترک در صنعت خودروسازی بررسی خواهد شد.
وی درباره اهداف این سمپوزیوم گفت: بررسی سیاستها و تجربیات موفق بنگاه های خودروسازی در سایر کشورها در تدوین نقشه راه تکنولوژی خودرو و نیز تعریف پلت فرم مشترک، راهکارهای مناسب برای دستیابی به آن و چگونگی تدوین استراتژی قوای محرکه به عنوان بخش اساسی از استراتژی پلتفرم از جمله محورهای این سمپوزیوم است.
روزبه شیوایی کارشناس صنعت خودرو در این نشست گفت: صنعت خودرو در ایران از اوایل دهه 70 به سمت خودکفایی پیش رفت و و رکورد تولید زده شد؛ ضمن اینکه در همین سالها مراکز تحقیق و توسعه در صنعت خودروسازی آغاز به کار کرد که سمند اولین نتیجه آن بود. در عین حال سند چشم انداز نیز تدوین و استراتژی برای صنعت خودرو تعریف شد.
وی با اشاره به کاهش تولیدات خودرو در اواسط دهه 80 گفت: خودروسازان بدون برنامه به کار خود ادامه دادند، در حالیکه به نظر می رسد خودروسازان بنا به سلیقه خود، تولیدات را با این سند چشم انداز همسو کردند و این نتیجه خوبی را در پی نداشت و نتیجه آن، بروز فاصله بزرگی در اهداف چشم انداز است درصورتیکه تکنولوژی در صنعت خودرو باید با برنامه پیش رود و در عین حال نیز، پلت فرم مشترکی میان خودروسازان وجود داشته باشد و خودروسازان از آن به بهترین شکل استفاده کنند.
پایان پیام /
نظر شما