محمد حسین اعرابی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان به مناسبت هفته سلامت در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: بیماری ها و نارسایی های کلیوی و قلبی از عوارض مهم بیماری فشارخون بالاست که افراد بی توجه به مشکلات قلبی و کلیوی را در آینده تبدیل به بیماران دیالیزی می کند.
وی، تحرک بالا و فعالیت بدنی منظم، تغذیه مناسب، حذف مصرف فست فود ها و چربی ها، کاهش مصرف نمک، اجتناب از مصرف الکل و دخانیات رژیم غذایی متعادل انجام ورزش را در پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالا موثر و تعیین کننده دانست.
به گفته وی، فشار خون بالا می تواند برای کل بدن عوارض عمومی ایجاد کند و اختلالاتی برای همه ارگان های بدن بوجود آورد و خطر ابتلا به سکته مغزی، نارسایی کلیه، نابینایی، بی نظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی را افزایش دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، آموزش و فرهنگ سازی در راستای سبک زندگی سالم را از مهم ترین عوامل و راهکارهای پیشگیری از ابتلای افراد جامعه به فشارخون بالا عنوان کرد و گفت: شناخت راه های پیشگیری و سبک زندگی سالم، اطلاع از میزان فشارخون و جدی گرفتن درمان مستمر این بیماری، در کنترل آن و ارتقای سلامت جامعه نیز نقش موثری دارد.
اعرابی، همکاری رسانه ها و دستگاه های اجرایی برای آموزش، پیشگیری، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی عمومی در این راستا را خواستار شد و گفت: فرهنگسازی و تاکید بر اصلاح سبک زندگی برای تامین سلامتی مردم به ویژه حول محور شعار امسال هفته بهداشت ضروری است.
*اجرای پایلوت طرح سراسری غربالگری فشارخون در کاشان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان اجرای طرح سراسری غربالگری فشارخون به صورت پایلوت برای نخستین بار در کشور در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل را یادآورشد و گفت: این طرح با مشارکت دانشگاه و همکاری نظام پرستاری کاشان در مناطق شهری، با شروع هفته سلامت آغاز شده است.
وی با اشاره به اجرای رایگان طرح سراسری غربالگری فشارخون افزود: تمامی افراد 30 سال دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل با در دست داشتن کارت ملی و حضور در مراکز بهداشتی درمانی این شهرستان ها می توانند از خدمات این طرح استفاده کنند.
به گفته وی، افزایش فشارخون در جهان هشداردهنده و مبتلایان به این بیماری در کشورهای درحال توسعه بیشتر و جدی تر است چرا که فشار خون بالا جزو 8 عامل مرگ میر دنیا و سومین عامل کشنده در دنیا محسوب می شود.
اعرابی اظهار داشت: در جهان سالانه 7 میلیون نفر به دلیل فشار خون بالا جان خود را از دست می دهند و تقریبا بیش از یک میلیارد تا 5/1 میلیارد نفر در جهان از افزایش فشار خون بالا رنج می برند.
* ابتلای حدود 6/11 درصد از مردم روستاهای شهرستان های کاشان و آران و بیدگل به فشارخون
به گفته وی،بر اساس طرح پایش فشارخون دانشگاه علوم پزشکی کاشان حدود 6/11 درصد از مردم روستاهای شهرستان های کاشان و آران و بیدگل مبتلا به فشارخون هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: از مجموع جمعیت 106 هزار نفری روستایی شهرستان های کاشان و آران و بیدگل، 16 هزار نفر تحت پوشش قراردارند که از این تعداد، یکهزار و 765 نفر فشار خون بالای آنها اثبات شده است و برای کنترل فشارخون خود تحت پوشش و درمان هستند.
اعرابی، ابتلا به فشارخون بالا را از سنین 30 سالگی دانست و گفت : آمار جمعیت بالای 30 سال روستایی و شهری در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل 204 هزار و 828 نفر است که بیش از 80 درصد مبتلایان به فشار خون به دلیل نداشتن علایم، از بیماری خود اطلاع نداشته و نسبت به آن بی توجه هستند.
وی با تاکید بر جدی گرفتن بیماری فشارخون بالا اظهارداشت: از هر سه نفر یک نفر می تواند مبتلا به فشار خون بالا باشد.
گفتنی است، 18 – 24 فروردین ماه هر سال به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است که موضوعات «فشارخون؛ آموزش و سبک زندگی سالم، فشارخون؛ پزشک خانواده و نظام سلامت، فشارخون؛ همکاری بینبخشی و همبستگی اجتماعی، فشارخون؛ اجتناب از دخانیات و سو مصرف مواد، فشارخون؛ فعالیت بدنی و نشاط اجتماعی و فشارخون؛ بیماریابی، درمان و پیشگیری از عوارض آن از جمله عناوین نامگذاری شده روزهای هفته سلامت در سال جاری است.
پایان پیام/
نظر شما