به گزارش خبرگزاری شبستان، عزیزالله حمیدنژاد، فیلمساز در مورد جشنواره فیلم کیش گفت: جشنواره بین المللی فیلم کیش بستر خیلی مناسبی است برای معرفی سینمای بومی است،چون به هر حال سیو سه کشور تعداد کمی نیست. تصور کنید یک فیلم را سیو سه سفیر از سیو سه کشور میبینند و این دیده شدن میتواند برد جهانی داشته باشد. اما این موضوع بستگی دارد به برنامهریزی. برنامه ریزی ای که باید به گونهای باشد که درست از این بستر استفاده شود .
وی ادامه داد: کیش طبیعتاً منطقهای است که همه فرهنگها آزادانه حضور دارند و می توانند در فعالیت تجاری و فعالیت فرهنگی فعال باشند. وقتی منطقه ای آزاد اعلام میشود، به نوعی یک منطقه جهان شمول محسوب می شود و فکر میکنم از نظر فرهنگی میتواند این نقش را ایفا کند. حداقل محدوده منطقه کیش می تواند در معرفی فرهنگی وقومی به مخاطبان بسیار فعال عمل کند.
به گفته وی سینمای بومی سینمایی است که اگر صدای فیلم را حذف کنیم و تنها به تصویرش نگاه کنیم، احساس می کنیم.
حمیدنژاد اضافه کرد: سینمای بومی ویژگیهای منحصر به فرد و شناسنامهای مختص به خود دارد. شناسنامه ای که مختص یک منطقه و جغرافیای خاص و بخشی از جهان است. حالا این میتواند هرکجا باشد. مثلاً مربوط به یک شهرستان خیلی کوچک، یک جای دور افتاده باشد، یا مربوط به یک روستا یا حتی به یک کشور خیلی بزرگ باشد. تا زمانی که مخاطب این فیلم را میبیند با یک فیلم امریکایی یا اروپایی یا هندی مقایسه اش نکند، به طوری که اگر این فیلم که مختص مناطق خاصی از کشور ما و سینمای بومی ایران است، در هرکجای دنیا که به نمایش در میآمد مخاطب باید متوجه شود که این فیلم ایرانی است و و معادل خارجی نداشته باشد.
بنا بر گزارش روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم کیش، وی افزود: قطعاً فیلمی که بومی است نمیتواند کلیشه برداری باشد. باید ویژگیهایی داشته باشد که به فرهنگ آن منطقه خاص برمی گردد. حالا اگر فیلمساز آگاه باشد و با یک ساختار مشخص و مناسب به آن منطقه و فرهنگ بپردازد که مناسب با آن فرهنگ بومی باشد، می توان گفت که این سینما ویژه میشود.
این فیلمساز خاطرنشان ساخت: سینمای بومی باید در همه ابعادش بومی باشد. از ساختار سینمایی گرفته تا فرهنگ و زبان و حتی رنگ آمیزی کلی فیلم.
پایان پیام/
نظر شما