به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، رسول جلایی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان امروز(18 فروردین) در جمع خبرنگاران گفت: در عملیات تفحص جدید که درخاک عراق صورت گرفت 176شهید والامقام تفحص شده و وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شدند.
وی با بیان اینکه این عملیات از بهمن سال گذشته در مناطق عملیاتی فاو، مجنون و خیبر آغاز شده بود، تصریح کرد: از این تعداد 46 شهید شناسایی شده و به خانوادههایشان تحویل داده میشوند و 130 شهید دیگر گمنام هستند.
جلایی با تاکید بر اینکه پیکرهای پاک شهیدان معطر کننده فضای معنوی در جامعه است، افزود: بر اساس سنت حسنه چند سال اخیر، تدفین و خاکسپاری این شهدای عزیز در استانها، شهرستانها به ویژه مراکز دانشگاهی صورت میگیرد.
تشییع دو شهید گمنام در لاهیجان
وی بیان کرد: دو شهید گمنام در دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان که حدود سه سال در انتظار این میزبانی بود،همزمان با شهادت حضرت فاطمه(س) در روزیکشنبه 25 فروردین تدفین میشوند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار گیلان ادامه داد: مراسم تشییع شهدای گمنام ساعت 10 صبح از میدان پاسداران با حضور گسترده مردم ولایتمدار این شهر آغاز شده و در دانشگاه آزاد اسلامی به خاک سپرده میشوند.
وی تصریح کرد: همچنین مراسم وداع با شهیدان در شب شهادت دخت نبی مکرم اسلام، حضرت زهرا(س) در مسجد جامع لاهیجان برپا میشود.
به گفته جلایی، برگزاری مسابقات فرهنگی در زمینههای عکس، فیلم، دست نوشته، نمایشگاه عکس در دانشگاه آزاد، ساخت مستند تلوزیونی از مراسم وداع، تشییع و خاکسپاری شهدای گمنام وساخت یادمان شهدا در دانشگاه از برنامههای تدارک دیده شده برای این مراسم است.
وی با بیان اینکه یکی از این شهدای گمنام نوجوان 16 سالهایی است که در عملیات والفجر 8 در منطقه فاو به شهادت رسیده، بیان کرد: شهید دیگر جوان 19 ساله است که با حضور در عملیات خیبر در منطقه مجنون به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
تدفین شهدای گمنام در دانشگاهها موجب تقویت ارتباط جوانان با شهدا میشود
وی تصریح کرد: با تدفین شهدای گمنام دردانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان که یکی از واحدهای بزرگ دانشگاهی استان است شاهد تحولی عظیم در حوزه معنوی خواهیم بود.
جلایی با بیان اینکه دانشگاه آزاد لاهیجان دومین دانشگاه استان است که میزبان شهدای گمنام میباشد، گفت: تدفین شهدای گمنام در واحدهای دانشگاهی صورت میگیرد که یا در مرکز استان بوده و یا از واحدهای دانشگاهی شاخص استان است.
وی در ادامه با بیان اینکه تدفین شهدای گمنام در دانشگاهها موجب تقویت ارتباط جوانان به ویژه دانشجویان با شهدا و آرمانهایشان میشود، اظهار کرد: محل دفن شهدا دارالشفا و محل آرامش انسانها و مکانی است که میتواند بسیاری از حوائج ونیازهای عاطفی ومعنوی جوانان را برطرف کند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار گیلان در ادامه با اشاره به تعداد شهدای گمنام تدفین شده در استان تصریح کرد: با برگزاری مراسم خاکسپاری این دو شهید تعداد شهدای گمنام استان به 90 شهید افزایش می یابد که در 18 نقطه استان دفن شدهاند.
وی با بیان اینکه قلعه رودخان، ماسوله و انزلی نیز درخواست یادمان شهدای گمنام را دارند، بیان کرد: استان گیلان بیش از یکصد شهید مفقودالجسد دارد که هنوز پیکرشان برگردانده نشده و تا زمانی که همه این شهدا به خانوادههایشان تحویل نشوند تفحصها ادامه دارد.
جلایی با بیان اینکه بیشتر شهدای مفقودالجسد در خاک عراق هستند، گفت: باید وزارت امورخارجه، صلیب سرخ به ویژه دولت عراق تمهیدات لازم برای این جستجوها را فراهم کنند تاعملیات تفحص به پایان برسد اما متاسفانه کارشکنیهایی بنا به دلایلی از سوی عراق صورت میگیرد که کار تفحص را طولانیتر میکند.
عیار اخلاص شهدای گمنام بالاست
وی با اشاره به چگونگی سهمیه اختصاصی به استانها برای تدفین شهدای گمنام افزود: بر اساس حضور استان در منطقه عملیاتی و یگانهای عملیاتی حاضر در مناطق سهمیهایی به استانها برای تدفین شهدای گمنام داده میشود.
جلایی با بیان اینکه عیار اخلاص شهدای گمنام بالاست، اذعان کرد: شهدای گمنام ذخیرهایی هستند که خداوند به ملت ایران ارزانی داشته تا فضای معنوی وایثارگری در جامعه تقویت شود.
وی ادامه داد: شهدای گمنام دارای قدمتی هستند که با حضورشان زوایای جدیدی از دفاع مقدس آشکار می شود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار گیلان شهدای گمنام را یکی از ناگفتههای جنگ دانست و افزود: شهدا با ورودشان موجی را ایجاد میکنند که فضای جامعه را عطرآگین کرده و این جزو رمز و راز کار خداست.
پایان پیام/
نظر شما