به گزارش خبرگزاری شبستان، قطب الدین صادقی کارگردان تئاتر و استاد دانشگاه گفت: جشنواره تئاتر دانشگاهی فرصتی است برای افرادی که در طول یک سال تلاش کردند تا به مرحله ای برسند و نظرات را به خود جلب کنند.
وی جشنواره تئاتر دانشگاهی را ویترین برایند فعالیت گروه های دانشجویی دانست وافزود: این جشنواره می تواند فرصتی برای چهره های برتر باشد و برگزاری آن اتفاق خوبی است. نمایش ها نیز باید تحت نظراستادان بزرگ کارشود تا تحول در دانشگاه رخ دهد.کارگردان نمایش «خاطرهای نداشتم حتی اگر هزار سالم بود» با این توضیح که در دوره هایی که داور بودم با تمرکز بیشتری آثار دانشجویان را پی گیری می کردم، اظهار داشت: بسیاری از نمایش ها خوب بود و دانشجویان متوجه بودند باید کار خود را اصولی انجام دهند تا کپی نمایش های تکراری، معمولی و خارجی نباشد و متفاوت از تئاترهای تجاری تولید شود.
کارگردان نمایش «مکبث» جسارت، طراوت و فقر را سه ویژگی نمایش های دانشجویی دانست و تصریح کرد: نخستین ویژگی نمایش های دانشجویی شهامت طرح موضوع تازه و جسارت در اندیشه است. دوم، طراوت در تازگی بیان است.طراوت برخواسته از تخیل ذهن به دور از هر نوع کپی کاری و تقلید از آثار خارجی؛ شیوه ای که مختص این نسل باشد. مشخصه سوم، فقر است. این نوع تئاتر پول ندارد. در هیچ کجای دنیا، ولی ایده و طرح دارد. دانشجویان با پول توجیبی فعالیت میکنند و ایده و تن خود را به کار می گیرند.
بنا به گزارش ستاد خبری شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران، صادقی اجرای عمومی نمایش های دانشجویی را بسیار مهم دانست و اضافه کرد: نمایش های دانشجویی باید اجرای عمومی شود و با مردم برخورد کند. دانشجویان نام خود رادر صفحه تئاتر ثبت کنند.
وی گفت: جشنواره تئاتر دانشگاهی نخستین انگیزه برای معرفی جوان هاست و باید پایگاهی باشد برای مرور و معرفی دانشجویان. این جبهه نباید خالی بماند تا نیروهای تازه و خلاق همچنان از راه برسند.
پایان پیام/
نظر شما